vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Uitbreiding samengestelde reis nu ook op doorlopende annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

logo-Allianz-Global-Assista Vanaf vandaag is het bij Allianz Global Assistance mogelijk de dekking ‘samengestelde reis‘ aan de doorlopende annuleringsverzekering toe te voegen.

Veranderd reisgedrag

Het reisgedrag van de consumenten is de afgelopen jaren zo veranderd dat zij zelf een reis samenstellen door een vlucht, hotel en autohuur los van elkaar te reserveren. Deze nieuwe manier van boeken heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Maar wat gebeurt er als één van de onderdelen uitvalt? Wanneer slechts een onderdeel van de samengestelde reis uitvalt, kan de annulering van de overige onderdelen van de reis meestal niet verhaald worden op de standaard annuleringsverzekering.

Dekking samengestelde reis

De dekking ‘samengestelde reis’ past daarom goed bij het veranderende reisgedrag van de consument. De verzekerde kan gebruik maken van de dekking ‘samengestelde reis’ wanneer een onderdeel van de reis onvoorzien uitvalt. Uitval kan veroorzaakt worden door natuurgeweld, zoals een aswolk of tsunami. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

Nu ook doorlopende annuleringsverzekering

Vorig jaar introduceerde Allianz Global Assistance deze aanvulling al bij de kortlopende annuleringverzekering. Nu is de dekking ook beschikbaar bij de doorlopende annuleringsverzekering. Bij Allianz Global Assistance kan naast het volledig annuleren van de reis ook gekozen worden voor het voortzetten van de reis in aangepaste vorm. Wel zo handig voor reizigers die niet de hele vakantie willen annuleren wanneer slechts één onderdeel (bijvoorbeeld een hotelovernachting) uitvalt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739