vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Dekking samengestelde reis op je doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Dekking samengestelde reis op je doorlopende reis- en annuleringsverzekering
Dekking samengestelde reis op je doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Veel Nederlanders hebben een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Het is goed om af en toe te checken of deze nog wel aan jouw reisgedrag voldoet. Zeker nu steeds meer reizigers zelf een vakantie op internet samenstellen en jouw annuleringsverzekering dit misschien niet dekt.

Bij Allianz Global Assistance kan je eenvoudig doorlopende reis- en annuleringsverzekering afsluiten die ook zelf samengestelde reizen dekt. Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid uw reis voort te zetten. De extra dekking “samengestelde reis” kost slechts € 31,50 per jaar voor gezinnen.

Reis boeken op internet: Samengestelde reis

Tegenwoordig boeken steeds meer mensen een reis op internet. Een vliegreis en hotel op de Canarische Eilanden, een autovakantie met veerboot overtocht naar Engeland, een Fly & Drive naar de VS en noem maar op. Soms biedt de annuleringsverzekering voor reizen die je zelf samenstelt geen dekking en dat kan leiden tot een grote teleurstelling.

‘Doe het zelf’ vakantiegangers moeten dus goed opletten. Als je een pakketreis via een touroperator boekt is er meestal niets aan de hand, maar ga je zelf aan de slag dan loop je risico, mits jouw annuleringsverzekering is uitgebreid met de dekking voor samengestelde reizen.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reis

Zo heeft Allianz Global Assistance de optie ‘samengestelde reis’ toegevoegd aan de annuleringsdekking bij een doorlopende reisverzekering. Deze dekking is niet alleen interessant voor persoonlijke omstandigheden die gelden voor de reis maar ook als je onderweg bent. Als er bij een georganiseerde pakketreis een onderdeel uitvalt zorgt de reisorganisatie voor een oplossing. Bij een “zelf samengestelde reis” moeten reizigers dergelijke problemen op eigen kosten oplossen of terug naar huis gaan. Ook hiervoor biedt de dekking samengestelde uitkomst. De dekking samengestelde reis geeft een vergoeding indien een zelf geboekt reisonderdeel uitvalt door bijvoorbeeld:

 • een natuurramp
 • aswolk
 • tsunami
 • terrorisme
 • oproer
 • binnenlandse onlusten
 • plotselinge staking
 • of een defect aan het los geboekte vervoersmiddel

Je hebt dan recht op een vergoeding van kosten die zijn gemaakt om je vakantie aan te passen. Je kunt je reis in een andere vorm voortzetten. Je kunt er ook voor kiezen om de rest van je vakantie te annuleren.

Heb je nog geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Uniek in Nederland

Het unieke van deze annuleringsverzekering is, dat Allianz Global Assistance de enige reisverzekeraar is, die reizigers de mogelijkheid biedt om de reis in aangepaste vorm voort te zetten. Dit product is ontwikkeld, omdat het steeds vaker voorkomt, dat reizigers zelf hun vakantie samenstellen en via internet: hotels, vliegtickets, cruises, autohuur, boottickets, treinreizen, etc. boeken. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om voor je vertrekt de hele reis te annuleren, als er een verzekerde gebeurtenis plaats vindt.

Vergoedingen

Indien er tijdens je reis een onderdeel uitvalt, waardoor je niet je oorspronkelijke route kan vervolgen en je besluit je reis aan te passen, dan heb je recht op de volgende vergoedingen:

 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten. Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor de noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 2. De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 3. De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Je hebt ook de mogelijkheid om de resterende onderdelen van de reis te annuleren. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten. Neem je een Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering met dekking ‘Samengestelde reis’, dan wordt de gehele reissom vergoed.

Voorbeeld in de praktijk

Je hebt de volgende losse onderdelen van een reis geboekt:

 1. Vlucht Amsterdam – Bangkok
 2. Hotel Bangkok
 3. Vlucht Bangkok – Phuket
 4. Hotel Phuket
 5. Vlucht Phuket – Amsterdam

Door noodweer valt de vlucht Bangkok – Phuket voor twee dagen uit. Je hebt dan de mogelijkheid om:

 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten.

Je ontvangt een vergoeding voor:

 • Twee extra nachten hotel Bangkok.
 • Annuleringskosten twee nachten hotel Phuket.
 • Indien noodzakelijk omboeken vlucht Phuket – Amsterdam.
 1. Als je nog niet vertrokken bent en je vlucht naar de eerste bestemming valt uit, dan heb je de mogelijkheid om de volledige reis te annuleren en krijg je de volledige annuleringskosten vergoed.

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Vragen?

Heb je een vraag over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739