vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

De voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering

De voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering
De voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering

Bij het boeken van een reis kun je tegen een opslag van een gering percentage direct een annuleringsverzekering afsluiten. Maar meestal is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger.

Bijvoorbeeld als je met meerdere gezinsleden op vakantie gaat. Een doorlopende annuleringsverzekering is vaak al voordeliger bij een reissom vanaf  € 900,-.

Doorlopende annuleringsverzekering

Het voordeel van een doorlopende annuleringsverzekering is, dat je het gehele jaar verzekerd bent. Het afsluiten van een annuleringsverzekering schiet er nog wel eens bij in, met name bij last-minute reizen. De kortlopende annuleringsverzekering moet vrijwel altijd binnen zeven dagen na boeking van de reis worden afgesloten en dat wordt nog wel eens vergeten. Met een doorlopende annuleringsverzekering hoef je hier niet iedere keer aan te denken. Bovendien ben je ook verzekerd tegen de annuleringskosten als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Last-minute boekers: annuleringsverzekering niet nodig

Vakantiegangers die een last-minute boeken, denken dat de kans klein is dat er iets gebeurt kort voor vertrek waardoor ze moeten annuleren. Daarom vinden ze het vaak onnodig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Maar niet alleen de annuleringskosten tussen het moment van boeken en het moment van vertrek vallen onder de annuleringsverzekering. Ook niet gebruikte reisdagen en vergoeding bij vertraging worden via de annuleringsverzekering vergoedt.

Niet gebruikte reisdagen

Indien je een reis vroegtijdig moet afbreken, worden de niet gebruikte reisdagen via de annuleringsverzekering vergoed. Bijvoorbeeld als je eerder naar huis moet, vanwege ernstige ziekte van een familielid. Maar tijdens de vakantie kan er ook iets met jezelf gebeuren, waardoor je eerder naar huis moet. In dit geval worden niet gebruikte reisdagen ook vergoed.

Vergoeding bij vertraging

Bij vertraging van het vervoersmiddel heb je met een annuleringsverzekering recht op een vergoeding bij een vertraging vanuit Nederland van ten minste 8 uur. Doorgaans wordt het volgende vergoedt door reisverzekeraars:

  • Vertraging 8 – 20 uur:  één dag vergoed.
  • Vertraging 20 – 32 uur:  twee dagen vergoed.
  • Vertraging meer dan 32 uur:  drie dagen vergoed

Verzekerd tot een maximum bedrag

Let er wel op dat een doorlopende annuleringsverzekering dekking biedt tot een maximum bedrag per persoon en met een maximum per reis. De hoogte van deze bedragen verschillen per reisverzekeraar, maar de meeste reisverzekeraars bieden een standaarddekking van € 1.500,- per persoon. Wel is het vaak mogelijk de dekking uit te breiden en het verzekerd bedrag te verhogen. Hier betaal je uiteraard wel meer premie voor.

Samengestelde reis

Wanneer je zelf een reis samenstelt dien je bij sommige reisverzekeraars een aanvullende dekking voor samengestelde reizen af te sluiten. We spreken van een samengestelde reis als een reis uit lossen onderdelen bestaat (zoals accommodatie en ticket). Indien één van de onderdelen uitvalt, heb je vaak geen recht om dan de totale reis te annuleren. Het risico kan dan gedekt worden met de dekking ‘samengestelde reis’. Als één van de los geboekte onderdelen uitvalt, dan worden de annuleringskosten van de andere onderdelen vergoed.

Voordelen doorlopende annuleringsverzekering

Je hebt bij een annuleringsverzekering de keuze uit een eenmalige (aflopende) annuleringsverzekering of een doorlopende annuleringsverzekering waarmee je het hele jaar door verzekerd bent. De voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering zijn:

  • Je bent het hele jaar doorlopende verzekerd tegen annuleringskosten.
  • Goedkoper dan steeds een losse annuleringsverzekering (al vanaf twee vakanties per jaar).
  • Lastminute boekingen ook verzekerd.
  • Je betaalt slechts eenmalig poliskosten.

Sluit hier een doorlopende reis- en annuleringsverzekering af!

Bij Reisverzekeringblog kun je zelf eenvoudig een doorlopende annuleringsverzekering van de Allianz Global Assistance vergelijken en daarna afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Maak hier je keuze:

Vragen?

Heb je een vraag over een doorlopende annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739