vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz annuleringsverzekering

 Verzekerd bij annulering reisonderbreking en vertraging.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Met de annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo krijg je een vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Wanneer je een annuleringsverzekering afsluit, heb je de keuze uit een kortlopende (eenmalige) annuleringsverzekering of een doorlopende annuleringsverzekering. Welke annuleringsverzekering het geschiktst is in jouw situatie hangt van je reisgedrag af.

Annuleringsverzekering toegelicht

Een annuleringsverzekering sluit je af voor financiële zekerheid nadat je een reis geboekt hebt. Vaak boek je een reis ruim voor vertrek. In de tussentijds kan er iets onverwachts gebeuren waardoor je niet op vakantie kunt. Bijvoorbeeld bij ziekte van jezelf, je reisgenoot of familie. In dat geval heb je een financiële strop omdat je wel verplicht bent de geboekte reis te betalen. Een annuleringsverzekering biedt dan een oplossing. Jouw financiële schade wordt vergoed door de verzekeraar.

Dat geldt ook als je al op vakantie bent en je moet deze afbreken. Dan heb je natuurlijk ook een financiële strop. Je ontvangt dan een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen of zelfs de totale reissom (afhankelijk van de gekozen dekking).

De volgende situaties zijn gedekt met zowel een kortlopende als een doorlopende annuleringsverzekering:

Doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering?
Doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering?
 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde of reisgenoot.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Het uitvallen van het privévervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Dit is slechts een beknopt overzicht. De dekking van een annuleringsverzekering kan verschillen per verzekeraar. Bij een aantal annuleringsverzekeringen krijg je ook een vergoeding als je niet op reis gaat omdat je huisdier (hond, kat of paard) ziek of gewond is geraakt.

Uitbreidingen op een annuleringsverzekering

Het is mogelijk om een annuleringsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Je betaalt dan iets meer premie, maar je hebt ook ruimer dekkingen. Voorbeelden hiervan zijn een hoger verzekerd bedrag, dekking voor een samengestelde reis en dekking voor een zaakwaarnemer.

Annuleringsverzekering en vluchtvertraging

Heb je te maken met vertraging of annulering van je vlucht en heb je een pakketreis geboekt? Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance geeft ook een vergoeding bij vertraagd vertrek of vertraagde aankomst op je reisbestemming. Dat geldt niet alleen bij vertraging van je vliegtuig, maar ook bij een vertraging per boot, bus, of trein.

Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je eenmalig af. Bij de meeste verzekeraars moet dat binnen 7 dagen na boeking van je reis, anders kan het niet meer. Bij Reisverzekeringblog.nl kan je vrijwel altijd terecht. Dus mocht je het vergeten zijn? Lees dan deze informatie: Annuleringsverzekering vergeten »

Je verzekert de totale reissom van de geboekte vakantie. Dat bedrag of een gedeelte daarvan krijg je terug bij schade. De premie bij een kortlopende annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom.

Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Je bent dan het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last minute boekt.

Wanneer is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger?

Een doorlopende annuleringsverzekering is al snel voordeliger dan een eenmalige kortlopende. Bijvoorbeeld als je met meerdere gezinsleden op vakantie gaat. Een doorlopende annuleringsverzekering is meestal al voordeliger bij een reissom vanaf € 900,-.

Voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering

Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Het afsluiten van een annuleringsverzekering schiet er nog wel eens bij in, vooral bij last minute reizen. De kortlopende annuleringsverzekering moet bijna altijd binnen zeven dagen na boeking van de reis worden afgesloten en dat wordt nog wel eens vergeten. Met een doorlopende annuleringsverzekering hoef je hier niet iedere keer aan te denken. Bovendien ben je ook verzekerd tegen de annuleringskosten als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat. De voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering zijn:

 • Je bent het hele jaar doorlopende verzekerd tegen annuleringskosten.
 • Goedkoper dan steeds een losse annuleringsverzekering (al vanaf twee vakanties per jaar).
 • Lastminute boekingen ook verzekerd.
 • Je betaalt slechts eenmalig poliskosten

Vergelijk en bereken zelf het verschil

Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende- als een doorlopende annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke annuleringsverzekering voor jou het voordeligste is.

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kun je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739