vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Kies de juiste dekking voor je wintersportvakantie

juiste dekking voor je wintersportvakantie
juiste dekking voor je wintersportvakantie

Ongeveer een miljoen Nederlanders gaan jaarlijks op wintersport. Helaas is een wintersportvakantie niet zonder risico’s. Het is daarom belangrijk dat je altijd kan terugvallen op de juiste reisverzekering.

Maar welke extra dekking moet je voor een wintersportvakantie afsluiten? En zijn medische kosten verzekerd? Wij helpen je op weg.

Kies de juiste dekkingen bij wintersport

Als je gaat wintersporten, dan is het noodzakelijk om de dekking ‘Wintersport en bijzondere sporten’ af te sluiten op een reisverzekering van Allianz Global Assistance. Zonder deze dekking is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere (winter)sport niet gedekt. Krijg je bijvoorbeeld tijdens jouw wintersportvakantie een ongeval of wordt je plotseling ziek? En moet je daardoor je vakantie afbreken? Dan vergoed Allianz Global Assistance de ongebruikte huurkosten van de skipas, de skispullen en de skilessen.

Medische kosten

Om tijdens een wintersportvakantie ook medische hulp vergoed te krijgen, moet je naast de dekking ‘wintersport en bijzondere sporten’, ook de dekking ‘medische kosten’ hebben afgesloten. Deze dekking vergoedt alle medische kosten. Ook die van vervoer per ‘banaan’ of helikopter vanaf de skipiste. Het is belangrijk om deze dekking ook af te sluiten op je reisverzekering. Een zorgverzekering vergoedt deze kosten namelijk niet altijd. Bovendien betaal je dankzij de dekking ‘medische kosten’ geen eigen risico voor gemaakte zorgkosten. Dit in tegenstelling tot een zorgverzekering. Tot slot worden ook bijkomende kosten die gemaakt moeten worden voor medisch vervoer, zoals extra reiskosten, door je Allianz Global Assistance reisverzekering vergoed.

Ongevallen bij bijzondere sporten

Ga je extreme wintersporten uitoefenen, zoals heliskiën of ijsklimmen? Dan kan je ervoor kiezen om naast de dekking ‘ongevallen’, de dekking ‘ongevallen bijzondere sporten’ af te sluiten. Mocht je door een ongeval blijvend invalide raken of overlijden, dan wordt éénmalig een bedrag uitgekeerd. Deze dekking kan bij de doorlopende reisverzekering worden afgesloten. Bij de kortlopende reisverzekering is deze dekking niet te verzekeren.

Off piste wintersporten is ook verzekerd

Off piste wintersporten is bij Allianz Global Assistance verzekerd, maar daarbij geldt wel dat je het gevaar niet bewust mag opzoeken. Denk aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. Je bent niet verzekerd als je besluit om toch buiten de pistes te gaan, ondanks een lawinewaarschuwing. Ook ben je niet verzekerd als de lokale autoriteiten aangeven dat het niet veilig is om de piste op te gaan. Wij raden af om in een onbekend gebied off piste te gaan. Ons advies is om dit in ieder geval onder begeleiding van een (gediplomeerde) gids te doen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer polis kosten hoeft te betalen. Om je op weg te helpen bij het bepalen wat voor jou het voordeligste is, kan je de volgende stelregels aanhouden:

  • Uit onderzoek (bron: Monyview 2012) blijkt dat voor een alleenstaande een doorlopende reisverzekering voordeliger wordt ten opzicht van een aflopende reisverzekering bij ten minste twee vakanties per jaar, waarvan één wintersportvakantie.
  • Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar.
  • Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Heb je kinderen boven de vijf jaar, dan is het bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Vergelijk en bereken zelf het verschil

Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke reisverzekering voor jou het voordeligste is.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor een wintersportvakantie of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739