vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering met wintersportdekking: Waar moet je op letten?

Reisverzekering met wintersportdekking: waar moet je op letten?

Als je gaat wintersporten is een goede reisverzekering met dekking voor bijzonderen sporten en medisch kosten belangrijk, want als je met een helikopter van een berghelling gered moet worden kost dat al snel € 10.000,-

Ieder jaar gaan er 800.000 Nederlanders naar wintersportgebieden om te skiën, snowboarden, langlaufen, sleeën of om gewoon door de sneeuw te wandelen. Het is niet alleen maar plezier tijdens de wintersport vakantie. Er kunnen natuurlijk vervelende dingen gebeuren. Je spullen kunnen gestolen worden, je kunt een ongeluk krijgen tijdens de afdaling of gewoon ziek worden. Maar er kan ook thuis wat aan de hand zijn, waardoor je zo snel mogelijk weer naar huis wilt gaan. Daardoor is het belangrijk dat je een goede reisverzekering hebt, inclusief wintersportdekking. Dit geldt voor de kortlopende reisverzekering, maar ook voor de doorlopende reisverzekering.

Er zijn een aantal zaken van belang als je een reisverzekering kiest voor je wintersportvakantie. Hier moet je op letten:

 • Wordt repatriëring volledig vergoed? Denk bijvoorbeeld aan een gipsvlucht.
 • Ben je ook verzekerd als je off-piste gaat skiën?
 • Is verlies van je skipas verzekerd?
 • Zijn gehuurde skispullen meeverzekerd?
 • Ben je verzekerd als je met een banaan van de piste naar het dal vervoerd moet worden?
 • Ben je verzekerd als je in een prive-kliniek terecht komt?
 • Wanneer je niet meer kunt skiën, worden dan de vooruitbetaalde kosten vergoed?

Wat kost de dekking bijzondere wintersporten?

Voor de wintersportdekking op een reisverzekering, moet je extra premie betalen. Bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is dat € 1,10 per dag. Bij de doorlopende reisverzekering is dat € 0,49 per maand.

Je kunt zelf eenvoudig online een reisverzekering met wintersportdekking afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Je kunt dan gaan genieten van een onbezorgde wintersportvakantie. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze:

Kortlopende of doorlopende reisverzekering met wintersportdekking?

In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende reisverzekering, zeker als je wat vaker per jaar op vakantie gaat. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer polis kosten hoeft te betalen. Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke reisverzekering voor jou het voordeligste is.

Wat zijn bijzondere wintersporten?

In de onderstaande lijst zie je een overzicht van wintersporten die verzekerd zijn op de dekking bijzondere wintersporten van Allainz Global Assistance:

Balletskiën Bobsleeën
Bootskiën Bückelskiën
Cross Country Skiën Duo Buckelskiën
Fern Ski Extreem Fernblättern
Freestyle Skiën Funboarden
Gästerennen Glaciospeologie
Gletsjerskiën Heli-Skiën
Husky Tochten IJsduiken
IJshockey IJsklimmen
IJswatervallen Beklimmen IJszeilen
Mono-Skiën Off Piste
Paraskiën Rodeln
Schansspringen Skeleton
Ski Jöring Ski-Bob
Ski-Figuur Springen Ski-Zeilen
Skibocken Skisafari
Skispringen Skivliegen
Skiwal Sneeuwschoentochten
Sneeuwsurfen Snorkelskiën
Snowboarden Snowscooter
Telemarken Tiefschneeskiën
Tourskiën

Waarom Allianz Global Assistance?

Al meer dan 50 jaar is Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering. Dit betekent een verzekering van Allianz Global Assistance:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Wereldwijd eigen alarmcentrales, dus overal bekend.
 • Professionele hulpverleners die je helpen in het Nederlands.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal of annulering.

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering met wintersportdekking? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 ( 09.00 uur tot 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739