vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende reisverzekering voor niet-ingezetenen

Woon je niet in Nederland en ben je op zoek naar een doorlopende reisverzekering? Nederlanders die tijdelijk of permanent in het buitenland wonen, kunnen hier een Nederlandse doorlopende reisverzekering afsluiten. Deze kan je tevens uitbreiden met een doorlopende annuleringsverzekering.

Wie in het buitenland woont wil ook graag goed verzekerd zijn als je op reis gaat. Echter, je zal merken dat het niet eenvoudig is om een doorlopende reisverzekering af te sluiten als je niet meer in Nederland ingeschreven staat. Gelukkig hebben wij de oplossing voor dat probleem: wij bieden je de Wonen in het buitenland doorlopende reisverzekering aan. Deze flexibele doorlopende reisverzekering voor niet-Nederlands ingezetenen kan je uitbreiden met eigen gekozen dekkingen zoals een SOS-dekking en/of een annuleringsverzekering.

De Wonen in het buitenland doorlopende reisverzekering voor niet-ingezetenen heb je al vanaf € 10,17 per maand (afhankelijk van je leeftijd en de gekozen dekkingen).

En wat deze doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland ook zo prettig maakt, je kan alles online regelen en altijd in je eigen taal. Het kan toch wel prettig zijn om je verzekeringszaken in het Nederlands te regelen.

Wat zijn niet-ingezetenen?

Doorlopende reisverzekering voor niet-ingezetenen

Als je in een jaar tijd langer dan 8 maanden buiten Nederland gaat wonen, moet jij je laten uitschrijven uit de Basisregistratie Personen (BRP) in de gemeente in Nederland waar je woont. De 8 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn. Het geldt bijvoorbeeld ook als je binnen een jaar 2 keer 5 maanden buiten Nederland gaat wonen. Het maakt daarbij niet uit of jij je huis in Nederland aanhoudt. Na het uitschrijven bij een Nederlandse gemeente komen jouw gegevens in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) te staan. Dit is een onderdeel van de Basisregistratie Personen (BRP). Jouw burgerservicenummer (BSN) blijft geldig.

Waarom een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is nuttig indien je meerdere keren per jaar op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan een zomervakantie, stedentrip, wintersport en een weekendje weg. Je bent dan continu het hele jaar door wereldwijd (inclusief of exclusief de VS) verzekerd. Dat is handig omdat je niet steeds apart een reisverzekering af hoeft te sluiten en meestal ook voordeliger.

Doorlopende reisverzekering voor niet-ingezetenen

De doorlopende reisverzekering voor een niet-ingezetene, die wij aanbieden, kan je zelf op maat samenstellen. Je kan zelfs kiezen mét of zonder ziektekostendekking. Daarnaast kan je de doorlopende reisverzekering uitbreiden met o.a.:

 • SOS-dekking (voor hulpverlening en repatriëring)
 • Uitgebreide ziektekostendekking voor medische kosten (ook voor niet spoedeisende hulp).
 • Annuleringsverzekering (als je onverhoopt niet op reis kunt door ziekte of andere omstandigheden).
 • Ongevallendekking.
Reisverzekering met uitbreidingsopties
De reisverzekering biedt dekking tegen diefstal, verlies of beschadiging van bagage en onvoorziene kosten.
Ba­ga­ge - Jouw bagage is verzekerd voor een dagwaarde tot maximaal € 4.500,-. Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis.
Bagage win­ter­sport en bij­zon­de­re spor­ten - De verzekering vergoedt hobby- en sportuitrusting tot € 300,-. Materiaalhuur is niet verzekerd.
Ne­ga­tief reis­ad­vies - Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Ook dan is je reis verzekerd.
On­voor­zie­ne uit­ga­ven - De verzekering vergoedt onvoorziene uitgaven zoals terugkeer naar Nederland bij ziekte, ongeval of overlijden van familieleden, of bij schade aan je huis. Ook bijkomende kosten na verlies of diefstal van jouw paspoort zijn verzekerd.
Digitale/elektronische apparatuur - Standaard verzekerd tot € 500,- Je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
✔ Het eigen risico bedraagt € 125,- per gebeurtenis.Het eigen risico voor bagage geldt niet voor de kosten van nieuwe sloten bij verlies van jouw huissleutel en voor de aanschaf van vervangende kleding en toiletartikelen wanneer een vervoerder jouw bagage is kwijt geraakt.
UITBREIDING SOS-VERZEKERING (OPTIE)
De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest.
✔ Reiskosten naar Nederland of het dichtstbijzijnde land voor jouw behandeling.
✔ Reis- en verblijfskosten van noodzakelijke begeleiding.
✔ De kosten van opsporing en redding.
✔ Vervoer van het stoffelijk overschot.
✔ Noodzakelijke kosten voor communicatie.
✔ Geen eigen risico
UITBREIDING ANNULERINGSVERZEKERING (OPTIE)
Heb je een reis geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, krijg je een vergoeding.
Gezondheid - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Of als je door complicaties bij jouw zwangerschap niet kunt reizen.
Familie - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van familie in de 1e en 2e graad (met familie in de 1e en 2e graad bedoelen wij; uw ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen. Of de ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen van jouw partner en de partner van je ouders)
Je ontvangt teven een uitkering als bij de rechtbank een aanvraag voor een echtscheiding is ingediend.
Werk - Je ontvangt een uitkering als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan voor minimaal een jaar hebt gekregen. Of als je buiten jouw schuld en buiten jouw wil werkloos wordt.
Woning - Je ontvang een uitkering als je de reis annuleert omdat jouw woning (of bedrijfspand) zo ernstig beschadigd raakt dat je als eigenaar of huurder aanwezig moet zijn.
Zelf samengestelde reizen - Heb je alle onderdelen van jouw reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor de hele reis niet door kan gaan? Dan krijg je een beperkte vergoeding voor alle onderdelen van je reis.
✔ De maximale vergoeding is afhankelijk van jouw keuze € 2000,- of € 5000,- per persoon per reis.
✔ Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer.
✔ Voor de annuleringsverzekering geldt geen eigen risico.

Voordelen van de doorlopende reisverzekering

Je kan hier als niet-Nederlands ingezetene een flexibele doorlopende reisverzekering afsluiten. De belangrijkste eigenschappen van deze doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland zijn:

 • Doorlopend maar wel dagelijks opzegbaar (je zit dus nergens aan vast).
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland woont.
 • Werelddekking met of zonder de Verenigde Staten.
 • Geen leeftijdsrestricties (ook geschikt voor personen van boven 70 jaar).
 • Volledige dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood) zelfs in geval van een corona uitbraak.

Zoals je ziet, biedt de doorlopende reisverzekering voor niet-ingezetenen veel voordelen. Zo kan je de ziektekostenverzekering uitsluiten, bijvoorbeeld omdat je al elders een internationale ziektekostenverzekering hebt afgesloten en niet dubbel verzekerd wil zijn.

Reisverzekering met onbeperkte looptijd

De Wonen in het Buitenland doorlopende reisverzekering heeft een onbeperkte looptijd. Maar als je niet tevreden bent over deze verzekering of je komt terug naar Nederland, dan kan je deze verzekering dagelijks en per direct opzeggen. De te veel betaalde premie wordt dan terugbetaald. Om op te zeggen hoef je alleen maar een e-mail, fax of brief te sturen.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Wonen in het Buitenland doorlopende reisverzekering:

 • Verzekering voor niet-Nederlands ingezetenen zoals emigranten, expats, pensionado’s.
 • Bepaal zelf of je een medische kostendekking er bij neemt en hoe uitgebreid deze is.
 • Naar keuze dekking voor onder andere reizen, inboedel en rechtsbijstand.
 • Je bent wereldwijd verzekerd, ook als je tussentijds in Nederland bent.

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis en vergoedt onder andere:

 • Diefstal, verlies of beschadiging van bagage met een vergoeding van € 1.500,- tot maximaal € 4.500,- (afhankelijk van je keuze);
 • Repatriëring (terugkeer naar Nederland) in geval van:
  • levensgevaar of overlijden van een niet meereizend familielid in de 1e of 2e graad, bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus;
  • ernstige schade aan jouw woning, inboedel of bedrijf in Nederland. Digitale/elektronische apparatuur standaard tot € 500,-; Je kunt dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;

In sommige gevallen geldt een maximale vergoeding of heb je een eigen risico.

Ziektekostenverzekering voor dekking tegen medische kosten

Wil je een volledige dekking voor medische kosten op de doorlopende reisverzekering? Dan kan je de ziektekostendekking er bij nemen. Je kan kiezen voor drie verschillende pakketten. Je kan door een hoger eigen risico te nemen de premie omlaag brengen.

SOS-verzekering

De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je ter plekke niet kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen).

Heb je al de Wonen in het Buitenland-ziektekostenverzekering afgesloten? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en hoef je deze niet apart af te sluiten. Voor deze verzekering heb je geen eigen risico.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis. De verzekering vergoedt bijvoorbeeld jouw annulerings- en overboekingskosten als:

 • een familielid in de 1e of 2e graad (bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus) overlijdt waardoor je zo snel mogelijk terug naar huis wilt;
 • de door jou gereserveerde accommodatie schade oploopt en niet meer geschikt is voor verblijf;
 • jouw woning of bedrijfspand ernstige schade oploopt waardoor je de reis moet afbreken.

De verzekering vergoedt € 2.000,- of € 5.000 per persoon per reis (afhankelijk van je keuze). Het maakt niet uit of je zakelijk of privé reist.

Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend (negatief) reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer. Voor deze verzekering heb je geen eigen risico.

Voor welke periode sluit je deze verzekering af?

Je sluit de Wonen in het Buitenland doorlopende reisverzekering af voor onbepaalde tijd. Je kan de verzekering op elk gewenst moment opzeggen. Als je al premie hebt betaald voor de periode na de beëindigingsdatum, dan krijg je die terug. Als je definitief terugkeert naar Nederland, dan val je voor ziektekosten (weer) onder de verplichte basisverzekering. Geef dan jouw terugkeer aan ons door, zodat de verzekering kan worden stopgezet.

Wat kost de Wonen in het Buitenland-verzekering?

Reisverzekering

Sluit je de reisverzekering af, dan doe je dat voor alle verzekerden op de polis.

Leeftijd Basic
Advanced
Excellent
 5 t/m 29 jaar € 121,99 € 136,99 € 191,99
 Vanaf 30 jaar € 131,99 € 146,99 € 211,99

Premie per jaar inclusief assurantiebelasting. Kinderen zijn tot hun vijfde verjaardag gratis meeverzekerd (met uitzondering van eventuele assurantiebelasting).

Je kan bovendien kiezen voor een aanvullende verzekering voor jouw digitale/elektronische apparatuur.

Verzekerd bedrag
Jaarpremie per polis
 € 500,- € 37,50
 € 1000,- € 65,00
 € 2000,- € 90,00
 € 5000,- € 169,00

SOS-verzekering

De premie voor de SOS-verzekering is € 48,48 per persoon per jaar. Kies je voor de Wonen in het Buitenland-ziektekostenverzekering? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en betaal je geen extra premie.

Annuleringsverzekering

Je sluit de annuleringsverzekering af voor alle verzekerden op de polis.

Aantal verzekerden
Dekking € 2000,-
Dekking € 5000,-
 1 verzekerde op polis € 93,17 € 147,37
 2 verzekerden op polis € 151,20 € 260,79
 3 verzekerden of meer op de polis € 174,24 € 339,71

Premie per jaar inclusief assurantiebelasting.

De premie van de annuleringsverzekering inclusief extra annuleringsredenen.

Aantal verzekerden
Dekking € 2000,-
Dekking € 5000,-
 1 verzekerde op polis € 102,49 € 162,11
 2 verzekerden op polis € 166,38 € 286,87
 3 verzekerden of meer op de polis € 191,66 € 373,68

De verzekering afsluiten

Je kan online de Wonen in het Buitenland doorlopende reisverzekering afsluiten. Voor de ziektekostenverzekering geldt medische acceptatie. Dat betekent dat je vooraf enkele vragen beantwoordt over jouw gezondheid en medische situatie. De verzekeraar zal dan beoordelen of ze je verzekeren. Het kan zijn dat ze jou tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

Vragen?

Ben je een Nederlands niet-ingezetene en heb je vragen over de Wonen in het buitenland doorlopende reisverzekering? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408, stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739