vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Doorlopende Reisverzekering vraag & antwoord: Mag ik werken tijdens mijn vakantie?

Mag ik werken tijdens mijn vakantie?
Mag ik werken tijdens mijn vakantie?

Ik ga op vakantie en heb een doorlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance. Ik wil tijdens mijn vakantie wat bijverdienen en ga hier en daar werken in het buitenland. Is dat toegestaan?

Nee, het is niet toegestaan om betaald of onbetaald te werken indien je een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance hebt. De verzekering geldt uitsluitend voor privéreizen, zoals:

 • vakantie met een recreatief karakter;
 • een cursus volgen;
 • licht vrijwilligerswerk;
 • een privéreis tijdens een zakenreis. Dit geldt dan alleen niet tijdens de heen- en terugreis.

Werken en je reisverzekering

Wil tijdens je reis of vakantie gaan werken dan bieden alleen de volgende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance daarvoor dekking:

 • Kortlopende reisverzekering
 • Doorlopende zakenreisverzekering
 • Globetrotter Verzekering

Werken en de kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering is geldig tijdens privéreizen en tijdens zakenreizen. Standaard zijn alleen werkzaamheden van administratieve, commerciële of toezichthoudende aard gedekt. Andere werkzaamheden zijn uitsluitend meeverzekerd indien dit uitdrukkelijk op het verzekeringsbewijs wordt vermeld. De verzekering biedt nooit dekking voor werkzaamheden die plaatsvinden buiten de territoriale zee (in de offshore-industrie of anderszins).

Wil je een kortlopende reisverzekering afsluiten voor werkzaamheden in het buitenland anders dan administratieve, commerciële of toezichthoudende aard, neem dan contact met ons op. Overige werkzaamheden kunnen eventueel tegen een toeslag meeverzekerd worden. Deze toeslag varieert van 35% tot 110%

Werken en de Globetrotter Verzekering

De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance is er voor als je wat langer op reis gaat en gaat werken. Met de Globetrotter Verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd. Deze verzekering is geldig voor:

 • privéreizen;
 • reizen voor studie of stage;
 • reizen en werken (ook vrijwilligerswerk).

De verzekering is alleen geldig voor werk tot en met de risicoklasse zoals genoemd op het polisblad. Wil je weten of jouw werk standaard of met een toeslag verzekerd moet worden. Neem dan contact met ons op.

Toeslagen voor werken in het buitenland

Voor de doorlopende zakenreisverzekering en de Globetrotter verzekering geldt dat standaard werk zonder toeslag meeverzekerd is. Dat zijn werkzaamheden die geen extra risico met zich meebrengen dan wanneer je voor vakantie in het buitenland zou verblijven. Denk dus o.a. aan commercieel, administratief of toezichthoudend werk. Daarnaast bestaan er natuurlijk nog vele andere werkzaamheden zonder verhoogd risico.

Gehanteerde toeslagen Globetrotter Verzekering

 • Voor werk met een licht verhoogd risico geldt een toeslag van 10% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking. Dit zijn werkzaamheden waarbij de verzekerde een laag risico loopt. Wel is er sprake van meer risico dan wanneer niet gewerkt zou worden tijdens het verblijf in het buitenland. In sommige gevallen wordt met de handen gewerkt.
 • Voor werk met een verhoogd risico geldt een toeslag van 25% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking. Dit zijn werkzaamheden waarbij de verzekerde duidelijk meer risico loopt dan tijdens een vakantie in het buitenland. Meestal wordt hierbij met de handen gewerkt en gevaarlijk materieel gebruikt. Ook werkzaamheden waarbij de verzekerde veel op de weg zit vallen hieronder.
 • Voor werk met een zwaar verhoogd risico geldt een toeslag van 100% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking. Dit zijn werkzaamheden waarbij de verzekerde een aanzienlijk verhoogd risico loopt op een ongeval of letsel. Hierbij wordt meestal met gevaarlijke machines gewerkt of op gevaarlijke locaties.

Wilt je weten welke toeslag wordt berekend voor jouw werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Heb je nog vragen over werken in het buitenland en reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739