vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende reisverzekering voor Nederlandse expats

Doorlopende reisverzekering voor Nederlandse expats

Een doorlopende reisverzekering voor Nederlandse expats die in het buitenland wonen, regel je hier snel en eenvoudig en deze heb je al vanaf € 8,78 per maand (werelddekking).

Wij hebben voor expats een uitstekende doorlopende reisverzekering, je kan zelfs kiezen met of zonder ziektekostendekking. Daarnaast kan je de doorlopende reisverzekering uitbreiden met o.a. een SOS-dekking, annuleringsverzekering en een ongevallendekking. Ga je voor langere tijd reizen in het buitenland (maximaal 24 maanden), bijvoorbeeld voor vakantie of een wereldreis? Dan is de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering er voor jou. En wat deze doorlopende reisverzekering voor expats ook zo prettig maakt: je kan alles online regelen en altijd in je eigen taal.

Reisverzekering voor expats

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je kan de verzekering op elk gewenst moment opzeggen. Weet je nu al dat jouw buitenlandse verblijf langer duurt dan twee jaar? Dan kan je als expat beter kiezen voor de Wonen in het Buitenland-verzekering.

Doorlopende reisverzekering met ziektekostenverzekering

Als je een reisverzekering afsluit bij een gewone reisverzekeraar, dan zijn medische kosten in het buitenland vaak inbegrepen. Of je kunt hiervoor een aanvullende module afsluiten. Dat heet een reisverzekering met medische dekking. Een reisverzekering met medische dekking kan een goede keuze zijn als je korte tijd in het buitenland verblijft. Maar bij lang verblijf in het buitenland biedt een reisverzekering met medische dekking geen uitkomst. Voor reisverzekeringen geldt een maximale reisduur. Bij een doorlopende reisverzekering is dat meestal 180 dagen (zes maanden) aaneengesloten verblijf in het buitenland. Blijf je langer in het buitenland? Dan heb je geen dekking op jouw (doorlopende) reisverzekering. Daarnaast vergoed een reisverzekering met medische dekking alleen onverwachte spoedeisende hulp in het buitenland. Moet je in het buitenland naar een dokter of het ziekenhuis zonder spoed? Dan krijg je die kosten dus niet vergoed. De doorlopende reisverzekering met ziektekostendekking voor expats die wij hier aanbieden vergoed deze kosten wel.

Flexibele doorlopende reisverzekering voor expats

De belangrijkste eigenschappen van de doorlopende reisverzekering voor Nederlanderse expats zijn:

 • Af te sluiten voor minimaal 2 dagen en maximaal 24 maanden (maar kan ook zonder een einddatum).
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland bent.
 • Dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast en je ontvangt de teveel betaalde premie terug.
 • Werelddekking met of zonder de Verenigde Staten.
 • Geen leeftijdsrestricties (ook geschikt voor personen van boven 70 jaar).
 • Volledige dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood) zelfs in geval van een corona uitbraak.
 • De doorlopende reisverzekering kan je zelf samenstellen met dekkingen die jij belangrijk vindt, zoals:
  • SOS-dekking voor hulpverlening, redding, opsporing en repatriëring.
  • Annuleringsverzekering voor als je onverhoopt niet op reis kan.
  • Ziektekostenverzekering met dekking voor medische kosten.
  • Ongevallenverzekering, keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Zoals je ziet biedt de doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland veel flexibiliteit. Zo kan je de ziektekostenverzekering uitsluiten, bijvoorbeeld omdat je al een internationale ziektekostenverzekering hebt of omdat je Nederlandse basis zorgverzekering aanhoudt.

Overzicht dekkingen

Hieronder zie je een globaal overzicht van de dekkingen.

Reisverzekering met uitbreidingsopties
De reisverzekering biedt dekking tegen diefstal, verlies of beschadiging van bagage en onvoorziene kosten.
Ba­ga­ge - Jouw bagage is verzekerd voor een dagwaarde tot maximaal € 4.500,-. Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis.
Bagage win­ter­sport en bij­zon­de­re spor­ten - De verzekering vergoedt hobby- en sportuitrusting tot € 300,-. Materiaalhuur is niet verzekerd.
Ne­ga­tief reis­ad­vies - Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Ook dan is je reis verzekerd.
On­voor­zie­ne uit­ga­ven - De verzekering vergoedt onvoorziene uitgaven zoals terugkeer naar Nederland bij ziekte, ongeval of overlijden van familieleden, of bij schade aan je huis. Ook bijkomende kosten na verlies of diefstal van jouw paspoort zijn verzekerd.
Digitale/elektronische apparatuur - Standaard verzekerd tot € 500,- Je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
✔ Het eigen risico bedraagt € 125,- per gebeurtenis.Het eigen risico voor bagage geldt niet voor de kosten van nieuwe sloten bij verlies van jouw huissleutel en voor de aanschaf van vervangende kleding en toiletartikelen wanneer een vervoerder jouw bagage is kwijt geraakt.
UITBREIDING SOS-VERZEKERING (OPTIE)
De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest.
✔ Reiskosten naar Nederland of het dichtstbijzijnde land voor jouw behandeling.
✔ Reis- en verblijfskosten van noodzakelijke begeleiding.
✔ De kosten van opsporing en redding.
✔ Vervoer van het stoffelijk overschot.
✔ Noodzakelijke kosten voor communicatie.
✔ Geen eigen risico
UITBREIDING ANNULERINGSVERZEKERING (OPTIE)
Heb je een reis geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, krijg je een vergoeding.
Gezondheid - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Of als je door complicaties bij jouw zwangerschap niet kunt reizen.
Familie - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van familie in de 1e en 2e graad (met familie in de 1e en 2e graad bedoelen wij; uw ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen. Of de ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen van jouw partner en de partner van je ouders)
Je ontvangt teven een uitkering als bij de rechtbank een aanvraag voor een echtscheiding is ingediend.
Werk - Je ontvangt een uitkering als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan voor minimaal een jaar hebt gekregen. Of als je buiten jouw schuld en buiten jouw wil werkloos wordt.
Woning - Je ontvang een uitkering als je de reis annuleert omdat jouw woning (of bedrijfspand) zo ernstig beschadigd raakt dat je als eigenaar of huurder aanwezig moet zijn.
Zelf samengestelde reizen - Heb je alle onderdelen van jouw reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor de hele reis niet door kan gaan? Dan krijg je een beperkte vergoeding voor alle onderdelen van je reis.
✔ De maximale vergoeding is afhankelijk van jouw keuze € 2000,- of € 5000,- per persoon per reis.
✔ Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer.
✔ Voor de annuleringsverzekering geldt geen eigen risico.

Gunstige premie

De premie van deze doorlopende reisverzekering voor expats begint bij € 8,78 per maand. Wil je daar ook medische kosten (ziektekostenverzekering) bij meeverzekeren dan is de premie nog steeds erg gunstig. Een persoon van 20 jaar, die een reisverzekering en ziektekostenverzekering (met eigen risico) afsluit betaalt slechts € 29,09 per maand en dat inclusief de SOS verzekering. Ben je ouder bijvoorbeeld 58 jaar dan betaal je voor de doorlopende reisverzekering met SOS en ziektekostendekking een premie vanaf € 130,17 per maand.

Je kan online de premie in jouw situatie berekenen. De premie hangt af van:

 • je leeftijd;
 • de gekozen dekking en uitbreidingen;
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Wil je een premie berekenen of de doorlopende verzekering afsluiten? Dat kan hieronder. Je zit nergens aan vast want deze verzekering is per dag opzegbaar.

Let op deze doorlopende reisverzekering kan je voor maximaal 2 jaar afsluiten. Wil je liever een doorlopende reisverzekering zonder einddatum? Kijk dan hier: Wonen in het Buitenland-verzekering

Wat vergoedt de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor expats?

Ziektekostenverzekering

Je kan voor de ziektekostenverzekering kiezen uit drie dekkingen:

Light

 • Vergoeding van medisch noodzakelijke kosten voor onder andere:
 • huisarts;
 • genees- en verbandmiddelen;
 • specialistische zorg;
 • ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
 • hulpmiddelen na een ongeval;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Regular

Vergoeding van alle kosten die onder de Light-dekking vallen, plus onder andere:

 • second opinion;
 • fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie en chiropractie (maximaal aantal behandelingen);
 • logopedie (maximaal aantal behandelingen);
 • psychotherapie (maximaal aantal behandelingen);
 • kosten eigen ziekenvervoer;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350,-.

Uitgebreid

Vergoeding van alle kosten die onder de Regular-dekking vallen, plus onder andere:

 • preventieve geneeskunde;
 • alternatieve geneeswijzen;
 • brillen en lenzen;
 • orthodontie (tot 21 jaar);
 • kunst- en hulpmiddelen;
 • anticonceptie;
 • zwangerschap, bevalling en kraamzorg (na negen maanden);
 • vruchtbaarheidsbevordering (na twaalf maanden);
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 475,-.

De ziektekostenverzekering dekt ook medische kosten door molest (zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen).

Voor de ziektekostenverzekering kies je een eigen risico van € 0,-/€ 250,-/€ 500,-/€ 1000,-. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager je premie. Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

Verblijf je in de Verenigde Staten? Dan heb je standaard wereldwijd dekking voor ziektekosten, dus ook in de VS. Verblijf je in een ander land? Dan ben je wereldwijd gedekt voor ziektekosten, maar niet in de VS. Je kan tegen betaling van een extra premie de dekking uitbreiden naar de VS. Dat kan ook voor een kortere periode, bijvoorbeeld als je tussentijds de VS bezoekt. Neem dan contact met ons op.

Bij de ziektekostenverzekering is een SOS-verzekering inbegrepen. Je krijgt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie vergoed als je ter plekke niet behandeld kan worden én de behandeling niet kan worden uitgesteld.

SOS-verzekering

De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest.

Heb je al de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering afgesloten? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en hoef je deze niet apart af te sluiten. Voor deze verzekering geldt geen geen eigen risico.

Reisverzekering

De reisverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis en vergoedt onder andere:

 • diefstal, verlies of beschadiging van bagage met een vergoeding van € 1.500,- tot maximaal € 4.500,- (afhankelijk van jouw keuze);
  repatriëring (terugkeer naar Nederland) in geval van:

  • levensgevaar of overlijden van een niet meereizend familielid in de 1e of 2e graad, bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus;
  • ernstige schade aan je woning, inboedel of bedrijf in Nederland.
 • digitale/elektronische apparatuur standaard tot € 500,-; je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
 • In sommige gevallen geldt een maximale vergoeding of heb je een eigen risico.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis. De verzekering vergoedt bijvoorbeeld jouw annulerings- en overboekingskosten als:

 • een familielid in de 1e of 2e graad (bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus) overlijdt waardoor je zo snel mogelijk terug naar huis wilt;
 • de door jouw gereserveerde accommodatie schade oploopt en niet meer geschikt is voor verblijf;
 • jouw woning of bedrijfspand ernstige schade oploopt waardoor de reis moet afbreken.
 • De verzekering vergoedt € 2.000,- of € 5.000 per persoon per reis (afhankelijk van je keuze). Het maakt niet uit of je zakelijk of privé reist.

Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer. Voor deze verzekering geldt geen eigen risico.

Over expats

Een expat is afgeleid van het Engelse woord ‘expatriate’en is iemand die tijdelijk in een land werkt met een andere cultuur dan waar hij of zij in is opgegroeid. Onder expats verstaan we meestal hoogopgeleide mensen. Het verblijf in het buitenland kan permanent zijn, maar is over het algemeen tijdelijk. Expats worden vaak door hun werk naar het buitenland gezonden, het zijn over het algemeen hoog opgeleide medewerkers.  Expats doen vaak weinig moeite om zich aan te passen aan de nieuwe cultuur, omdat zij binnen een paar jaar weer terugkeren naar hun vaderland. Velen proberen zich dan ook niet de nieuwe taal meester te maken en vaak zoeken de expats elkaar op

Vragen?

Heb je vragen over de tijdelijke doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739