vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Is jouw reisverzekering wintersportklaar?

Is jouw reisverzekering wintersportklaar?

Bij veel Nederlanders gaat het alweer kriebelen: wintersport. Glijden van de piste en genieten van de après-ski. En nu we weer mogen reizen, is dit voor velen hét moment om hun wintersportvakantie te boeken.

Wintersport is echter niet zonder risico. Een ongeluk op of naast de piste kan zomaar gebeuren, en je wilt dan niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Waar moet je op letten als je een reisverzekering afsluit voor jouw wintersportvakantie?

Wintersport is een risicovolle sport

Sommige sporten zijn risicovoller dan de andere. Wintersport is daar een van. Om dit soort sporten te verzekeren biedt Allianz de dekking “Wintersport en bijzondere sporten” aan. Deze dekking heb je nodig als je verzekerd wilt zijn tijdens het skiën of snowboarden. Hiermee krijg je hulp bij een ongeval op of naast de piste. Maar deze dekking vergoedt ook de ongebruikte huurkosten van de skipas, skispullen en de skilessen als je daar door een ongeval geen gebruik meer van kan maken.

Medische kosten in het wintersportlanden

Sommige wintersporters gaan er ten onrechte vanuit dat hun zorgverzekering alle zorgkosten in het buitenland vergoedt als er iets gebeurt. Maar dit is niet altijd zo. Als je hulp nodig hebt, bijvoorbeeld een reddingsactie van de piste of een gipsvlucht naar Nederland, dan wordt dit niet altijd vergoed door je zorgverzekering. Daarnaast is de zorg in het buitenland vaak duurder dan in Nederland. Vooral in Zwitserland of Oostenrijk, waar voornamelijk privéklinieken zijn. De meeste basisverzekeringen vergoeden alleen de kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Daarom is de dekking ‘Medische kosten’ belangrijk om aan je verzekering toe te voegen. Daarmee worden altijd alle noodzakelijke medische kosten vergoed.

Off piste? Zoek het gevaar niet op

Ook als je off piste gaat skiën of snowboarden, ben je verzekerd bij Allianz. Daarbij geldt wel dat je het gevaar niet bewust opzoekt. Denk bijvoorbeeld aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. Je bent niet verzekerd als je besluit om toch buiten de pistes te gaan, ondanks een lawinewaarschuwing. Ook ben je niet verzekerd als je de piste afgaat, terwijl de lokale autoriteiten aangeven dat het niet veilig is om dit te doen. Daarnaast raden wij af om in onbekend gebied buiten de pistes te gaan. Ons advies is om dit altijd onder begeleiding van een gids te doen.

Wintersport reisverzekering Allianz Global Assistance

Vergoeding voor je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. De vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen, als je niet meer kan skiën door ziekte of ongeval. De kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen indien de eigen ski’s en/of skischoenen gestolen of onherstelbaar beschadigd zijn. Bij Allianz Global Assistance zijn ook bijzondere wintersporten meeverzekerd zoals:

 • ijsklimmen;
 • skeleton;
 • bobslederijden;
 • ijshockey;
 • speedskiën;
 • speedraces;
 • skijöring;
 • skispringen;
 • skivliegen;
 • figuurspringen bij freestyle-skiën;
 • ski-alpinisme;
 • paraskiën;
 • heliskiën.

Medische kosten

Het is verstandig om de dekking voor medische kosten in je wintersport reisverzekering op te nemen. Stel je breekt een been midden op de piste en je moet direct naar het ziekenhuis. Dan wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer. Deze kosten worden soms niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarom is de dekking voor medische kosten belangrijk.

Kortlopende reisverzekering met wintersportdekking van Allianz Global Assistance

Hier kan je zelf eenvoudig een kortlopende wintersport reisverzekering van Allianz Global Assistance vergelijken en daarna afsluiten. De premies bedragen, per persoon per dag. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking. Of het nu gaat om kleding, sneeuwschoenen of andere spullen voor het skiën en snowboarden, bij de Kortlopende Reisverzekering is reisbagage standaard inbegrepen. Hiermee is je bagage tot een maximum bedrag van € 4.000 verzekerd voor verlies of diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten.

√  Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.
√  Uitgebreide vergoeding van medische kosten.
√  Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd.
√  Bijzondere sporten en wintersport mee te verzekeren.
√  Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Ga je op wintersportvakantie en wil je een kortlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Doorlopende reisverzekering met wintersport van Allianz Global Assistance

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Bij de Doorlopende Reisverzekering kan je zelf kiezen welke bagagevariant je wilt afsluiten.

√  Keuzevrijheid: door jou op maat te maken.
√  Eigen alarmcentrales: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
√  Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands.
√  Schade online melden: vijf werkdagen afgehandeld.
√  Ideale aanvulling: Doorlopende Annuleringsverzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over wintersport reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739