vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Is een reisverzekering wel nodig, ik heb toch een zorgverzekering?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al vanaf €1,50 per dag, inclusief dekking reisbagage tot € 4.000,- in heel Europa verzekerd.

Heb ik wel een reisverzekering nodig? Ik ben toch goed verzekerd want ik heb een zorgverzekering en die is ook in het buitenland geldig. 

Deze vraag komt vaak voorbij en zullen wij voor je beantwoorden. Laten we eerst eens kijken wat je zorgverzekering dekt als je op vakantie gaat.

Wat dekt je zorgverzekering bij vakantie in het buitenland?

Als je op vakantie gaat naar het buitenland, blijf je verzekerd voor zorg. Welke medische zorg je kan krijgen, hangt af van het land waar je op vakantie bent. Ook de vergoeding van zorgkosten hangt daarvan af. Vaak dekt jouw zorgverzekering bepaalde kosten niet of niet helemaal. Daarvoor is een reisverzekering met dekking voor medische kosten nodig.

Is een reisverzekering wel nodig, ik heb toch een zorgverzekering?
Is een reisverzekering wel nodig, ik heb toch een zorgverzekering?

Maak je in het buitenland kosten voor medische zorg? Dan moet het gaan om zorg die niet kan wachten tot je weer in Nederland bent. Deze zorg valt ook onder het eigen risico van je zorgverzekering en dat is voor 2019: € 385,- Een bezoekje aan het ziekenhuis in het buitenland kan je dus al gauw bijna vierhonderd euro kosten.

Daarnaast ben je in het buitenland maximaal verzekerd voor het bedrag dat zorgverleners in Nederland in rekening mogen brengen. Het Nederlandse tarief kan lager zijn dan het tarief van de zorgverlener in het buitenland. Bijvoorbeeld als je zorg krijgt in een privékliniek in plaats van in een staatsinstelling. Stel je breekt je knie na een scooterongeval in Thailand en je moet ter plekke geopereerd worden. In Nederland kost dat ongeveer 2300 euro. Maar bijvoorbeeld Bangkok Hospital rekent voor de operatie 4200 euro. Dan moet je zelf het verschil van 1900 euro bijbetalen.

Een ziekenhuisopname in het buitenland brengt daarnaast vaak extra niet-medische kosten met zich mee, zoals reis- en verblijfskosten. Deze worden niet ook door je zorgverzekering vergoed.

Wat vergoedt je zorgverzekering niet:

 • Opsporing en redding.
 • De kosten van vervoer naar huis bij ziekte of overlijden (repatriëring).
 • Het overkomen van familie bij ernstige ziekte en ongeval.
 • Het verplicht eigen risico op je zorgpolis.
 • Opname in een prive-kliniek (indien de kosten hoger zijn dan in Nederland).
 • Een medische ingreep waarvan de kosten hoger zijn dan in Nederland (het verschil betaal je zelf).
 • Extra reis- en verblijfskosten door ziekte of ongeval.

Wat dekt je reisverzekering bij vakantie in het buitenland?

Een reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie, mits deze in de voorwaarden zijn opgenomen. Onder andere de ziektekosten die in het buitenland niet door je zorgverzekeraar betaald worden. Maar ook opsporings- en reddingskosten, kosten voor het overkomen van familieleden bij ernstige ziekte. Kom je in het ziekenhuis te liggen dan heb je te maken met extra niet-medische kosten, zoals reis- en verblijfskosten. Deze worden ook door je reisverzekeraar betaalt.

Wat vergoedt een reisverzekering met dekking voor medische kosten wel:

 • De kosten voor opsporing en redding.
 • De kosten van vervoer naar huis bij ziekte of overlijden (repatriëring) ook van medereizigers.
 • Het overkomen van familie bij ernstige ziekte en ongeval.
 • Het verplicht eigen risico op je zorgpolis.
 • Opname in een buitenlandse prive-kliniek.
 • Medische kosten in het buitenland worden volledig vergoed, ook als deze hoger zijn dan in Nederland.

Zoals je kan zien loop je groot financieel risico als je zonder reisverzekering met dekking voor medische kosten op vakantie gaat. Voor slechts een paar euro per dag kan je veel problemen voorkomen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan kan een doorlopende reisverzekering goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering. Vergelijk de mogelijkheden en de premies. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Sluit daarom nu een reisverzekering af.

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Wil je meer informatie over een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739