vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering: dekking medische kosten buitenland belangrijk

Reisverzekering: dekking medische kosten buitenland belangrijk
Reisverzekering: dekking medische kosten buitenland belangrijk

De dekking medische kosten buitenland is een belangrijk onderdeel van een reisverzekering omdat je zorgverzekeraar soms niet alle kosten vergoed.

Ga je op reis dan is het verstandig te kijken hoe je voor zorgkosten in het buitenland verzekerd bent. Medische kosten worden in het buitenland namelijk niet altijd (volledig) vergoed door je zorgverzekeraar. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten geeft wel 100% zekerheid. Jouw kosten worden dan altijd betaald door de reisverzekeraar. Sluit je op deze website een reisverzekering af met dekking voor medische kosten dat valt zelfs het eigen risico van je zorgverzekering onder de vergoeding.

Medische kosten in het buitenland

Het kan gebeuren dat je tijdens je reis of vakantie in het buitenland medische kosten moet maken. Of je deze kosten vergoed krijgt, hangt af van de soort zorgpolis die je hebt en van de behandeling. Wil je zekerheid dan is reisverzekering met dekking voor medische kosten het beste advies.

Tijdelijk verblijf in het buitenland

Als je tijdelijk in het buitenland verblijft, bijvoorbeeld voor een vakantie of om te overwinteren, dan ben je op basis van de Zorgverzekeringswet altijd wereldwijd verzekerd voor medisch noodzakelijke zorg. De zorg wordt vergoed tot maximaal het in Nederland geldende of gebruikelijke tarief. De zorgaanbieder in het buitenland kan ook een betalingsgarantie van jouw zorgverzekeraar verlangen of je moet de nota voorschieten.

In landen binnen de Europese Unie en een aantal andere landen (Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, Zwitserland en Australië), kan je ook gebruikmaken van de Europese Zorgverzekeringskaart oftewel de European Health Insurance Card (EHIC). Hiermee heb je recht op zorg volgens de regels van het land.

Nederland heeft een verdrag met een aantal landen die buiten de Europese Unie vallen, waaronder Marokko en Turkije. Voor deze zogenaamde verdragslanden geldt dat je bij jouw zorgverzekeraar een verklaring kunt vragen waarin staat dat je in Nederland verzekerd bent. Je hebt daarmee recht op noodzakelijke medische zorg.

Echter, de basisverzekering dekt niet alle medische kosten in het buitenland. Ook is het zo dat de kosten voor zorg in sommige landen hoger zijn dan in Nederland. Het is juist daarom verstandig een reisverzekering met medische dekking af te sluiten. Dit kan ook nuttig zijn in verband met kosten voor repatriëring.

Waarom medische kosten op een reisverzekering meeverzekeren?

Jouw zorgverzekering vergoedt slechts de kosten tot Nederlands prijspeil. Een eventueel verschil moet je dan zelf bijbetalen. Voorbeelden hiervan zijn de vakantielanden Turkije of Griekenland. Wanneer je daar moet worden opgenomen in een ziekenhuis ga je vaak direct naar een privé-kliniek. De kosten hiervan zijn hoger dan waarvoor je verzekerd bent op je zorgverzekering. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten met dekking voor medische kosten, moet je zelf opdraaien voor het verschil. Voor een ziekenhuisopname van een week kunnen deze kosten oplopen tot € 7.000,-

Kies voor de dekking medische kosten op je reisverzekering

Wil je tijdens jouw vakantie geen gezeur of hoge kosten achteraf? Kies dan hier voor een reisverzekering met dekking voor medische kosten. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Spoedeisende medische kosten in het buitenland worden altijd vergoed, ongeacht je zorgverzekering.
  • Je hoeft geen medische kosten voor te schieten en je ontvangt geen aanvullende nota’s achteraf.
  • Je bent tevens verzekerd voor medische repatriëring (het terugbrengen naar Nederland met een vliegtuig of ambulance).
  • Veel zorgverzekeraars vergoeden het verplicht eigen risico van € 385,- niet. Met de reisverzekering die je hier kunt afsluiten wordt dat wel vergoed.
  • Wordt je ernstig ziek en wil je een familielid laten overkomen? Dan worden de kosten van de vlucht niet vergoed door jouw zorgverzekering. Een reisverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt deze kosten wel.
  • Met een reisverzekering ben je ook verzekerd voor opsporings- en reddingskosten (SOS-Kosten).

Sluit hier een reisverzekering af met dekking voor medische kosten

Ga je op vakantie naar het buitenland, sluit dan hier een reisverzekering af met dekking voor medische kosten. De extra premie voor de dekking medische kosten is relatief laag. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze:

De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739