vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

European Health Insurance Card: nuttig in het buitenland

Met de European Health Insurance Card (EHIC) heb je recht op medisch noodzakelijke zorg in het buitenland. De kaart is gratis aan te vragen bij je zorgverzekeraar, maar voor veel consumenten is deze kaart onbekend. Door de onduidelijke informatie denken veel mensen nu met een gratis EHIC hun medische kosten te kunnen schrappen uit de reisverzekering, maar het tegendeel is waar.

EHIC zorgt voor een betere toegang tot de gezondheidszorg
Naast een zorgpas kun je ook een gratis European Health Insurance Card (EHIC) aanvragen bij je zorgverzekeraar.

European Health Insurance Card

European Health Insurance Card

Hiermee heb je als je naar een EU/EER-staat, Australië of Zwitserland gaat bij een tijdelijk verblijf recht op spoedeisende medisch noodzakelijke zorg. Dit is zorg die niet kan wachten totdat je weer terug in Nederland bent.

De EHIC is bedoeld om een betere toegang tot de gezondheidszorg te krijgen in het buitenland en geeft hulpverleners aldaar een snellere vergoeding van de gemaakte kosten. De kaart geeft echter geen dekking als je bewust voor een bepaalde medische behandeling naar het buitenland gaat, zoals bijvoorbeeld het laseren van je ogen. Ook in privé-klinieken in het buitenland wordt deze kaart niet geaccepteerd.

EHIC aanvragen bij zorgverzekeraar
Een EHIC is persoonsgebonden en dient daarom voor elk gezinslid apart te worden aangevraagd. De kaart is gratis aan te vragen bij je verzekeraar. Vraag de kaart tijdig voor vertrek aan, zodat je zeker weet dat hij voor je vakantie binnen is. Een EHIC is slechts één jaar geldig na de afgiftedatum. Je moet deze dus ieder jaar opnieuw aanvragen!

(meer…)

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739