vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering met dekking medische kosten voorkomt hoge ziekenhuisrekening tijdens vakantie

Reisverzekering voorkomt hoge ziekenhuisrekening tijdens vakantie
Reisverzekering voorkomt hoge ziekenhuisrekening tijdens vakantie

Voor sommige Nederlanders zal de zomervakantie uitlopen op een financieel drama omdat ze onvoldoende verzekerd zijn voor medische kosten in het buitenland. Een Nederlandse verzekeraar onderzocht in welke landen je dit jaar extra moet opletten.

Veel Nederlanders onvoldoende verzekerd

1 op de 5 Nederlanders heeft momenteel geen aanvullende zorgverzekering en met enkel een basisverzekering wordt alleen spoedeisende medische zorg in het buitenland vergoed. Hierdoor kunnen vakantiegangers nog steeds voor een onaangename verrassing komen te staan, aangezien de basisverzekering slechts 100% van het in Nederland geldende tarief vergoedt.

Risicolanden

In de populaire vakantielanden Turkije, Spanje, Portugal en Griekenland hebben toeristen een verhoogde kans op opname in een privé-kliniek, waardoor de zorgkosten vaak hoger zijn dan in Nederland.

Voorkom hoge zorgkosten in het buitenland

Het hogere tarief voor de zorg (in verhouding tot Nederland) in deze landen valt niet onder de dekking van de basisverzekering. Vakantiegangers moeten dit extra verzekeren als men niet met hoge kosten geconfronteerd willen worden. Dit kan met een aanvullende zorgverzekering, maar ook met een reisverzekering die medische kosten dekt.

Heb je al een aanvullende zorgverzekering die de kosten voor medische zorg in het buitenland en terugkeer naar Nederland dekt (repatriëring), dan is het niet noodzakelijk om ook jouw reisverzekering uit te breiden met medische kosten.

Tips voor reizigers

Een paar praktische tips voor de voorbereiding op je vakantie:

  • Sla het telefoonnummer van jouw alarmcentrale (zorgverzekeraar of reisverzekeraar) op in je mobiele telefoon. De alarmcentrale kan je namelijk altijd helpen als je medische zorg nodig hebt in het buitenland. Je wordt bijvoorbeeld geholpen met het vinden van een geschikt ziekenhuis in de buurt en om vervoer er naartoe te regelen.
  • Vraag een gratis Europese Zorgverzekeringskaart (EHIC) aan. Sommige zorgverzekeraars hebben dit verzekeringsbewijs gekoppeld aan uw zorgpas, controleer daarom eerst je zorgpas en neem anders contact op met jouw zorgverzekeraar. Met de Europese Zorgverzekeringskaart krijg je zorg in onder meer de lidstaten van de EU en wordt de betaling afgehandeld met jouw zorgverzekeraar. Zonder aanvullende zorgverzekering of reisverzekering met dekking voor medische kosten, worden de kosten tot het Nederlandse tarief vergoed. Het resterende gedeelte moet je dan zelf bijbetalen aan jouw zorgverzekeraar.
  • Sluit een reisverzekering af met vergoeding voor medische kosten. Medische hulp in het buitenland is vaak duur. Om er zeker van te zijn dat je geen forse rekening krijgt – aangezien de basisverzekering slechts tot het Nederlandse tarief vergoedt – kan je voor slechts enkele euro’s een reisverzekering afsluiten die medische kosten vergoedt. Bovendien worden daarmee de kosten voor terugkeer naar Nederland ook betaalt. Repatriëring wordt namelijk níet door de basiszorgverzekering gedekt.

Sluit een reisverzekering af met dekking voor medische kosten

Wil je geen hoge ziekenhuiskosten tijdens jouw vakantie? Sluit dan hier een reisverzekering af met dekking voor medische kosten. De extra premie voor de dekking medische kosten op je reisverzekering is relatief laag. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739