vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Kortlopende reisverzekering: Wat is het en waar heb ik die voor nodig? | Allianz Global Assistance

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

√ Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

√ Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

√ Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

√ Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al vanaf €1,50 per dag, inclusief dekking reisbagage tot € 4.000,- in heel Europa verzekerd.

Wat is een kortlopende reisverzekering voor een vakantie en waar heb ik die voor nodig? Kies je voor een kortlopende reisverzekering van Allianz, dan verzeker jezelf tegen hulp en onvoorziene kosten tijdens je vakantie, zoals extra verblijfskosten bij ongevallen, ziekte of overlijden.

Pas je dekking aan door zelf te bepalen wat je wel en niet verzekert, en stem je reisverzekering af op jouw specifieke vakantiebehoeften. Deze tijdelijke verzekering, ook wel ‘kortlopende reisverzekering’ genoemd, is perfect voor één enkele vakantie en stopt automatisch zodra je vakantie eindigt.

Met een kortlopende reisverzekering ben je gedekt voor onverwachte uitgaven tijdens je reis, zoals verloren of gestolen bagage en medische kosten bij ongelukken in het buitenland. Deze verzekering is ideaal voor één vakantie of weekendtrip en geldt vanaf de vertrekdatum tot de dag van terugkeer naar huis.

Allianz Global Assistance is een internationale verzekeraar en hulpverlener, gespecialiseerd in reisverzekeringen, pechhulp en andere assistentiediensten. Als onderdeel van de Allianz Group, een wereldwijde leider in verzekeringen en financiële dienstverlening, biedt Allianz Global Assistance klanten een breed scala aan producten en diensten om hen te helpen tijdens hun reizen, zowel in het binnen- als buitenland.

Wat is een kortlopende reisverzekering en waar heb ik die voor nodig?

Hoewel een kortlopende reisverzekering niet verplicht is, kan het wel nuttig zijn. Het belangrijkste voordeel van een reisverzekering is het ontvangen van hulp in onverwachte (nood)situaties, zoals het vroegtijdig beëindigen van je reis of een langer verblijf door ongevallen, ziekte of overlijden.

Dergelijke situaties kunnen aanzienlijke kosten en tijd met zich meebrengen die niet ergens anders gedekt zijn. Een reddingshelikopter, bijvoorbeeld, kan al snel duizenden euro’s kosten, en is soms de enige optie om een ziekenhuis te bereiken na een val tijdens bergwandelen of skiën. En extra reiskosten kunnen ook flink oplopen.

Wat is gedekt met een kortlopende reisverzekering?

Deze verzekering biedt hulp bij ziekte, ongevallen of overlijden van jou, je reisgenoten of thuisblijvende familieleden. Breid de reisverzekering uit met diverse dekkingen die aansluiten op jouw reisgewoonten. Je neemt deze reisverzekering voor een specifieke periode.

 • SOS-kosten: De Allianz Alarmcentrale biedt altijd hulp bij ongevallen of ziekte, zoals vervoer naar huis en gezinsondersteuning. Extra dekkingen die je kiest, zijn ook verzekerd.
 • Medische kosten (optioneel): Vergoeding voor medische kosten in het buitenland en het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.
 • Bagage: Verzekerd voor maximaal €4.000,- tegen schade, verlies of diefstal van bagage.
 • Bijzondere sporten (optioneel): Bij wintersport of bijzondere sporten worden medische kosten na een ongeval en schade aan eigen of gehuurde uitrusting vergoed.
 • Pech op reis (optioneel): Hulp bij pech of een ongeval met eigen vervoer, vervangend vervoer en transport van het defecte voertuig naar huis. Schade of diefstal van je voertuig is niet verzekerd.
 • Ongevallen (optioneel): Eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval tijdens de reis.
 • Kortlopende annuleringsverzekering (optioneel): Vergoeding van annuleringskosten, afgebroken reizen en vertragingen in het openbaar vervoer bij de heenreis van meer dan 8 uur.
 • Samengestelde reis (optioneel): Vergoeding van annulerings- of onderbrekingskosten bij zelf samengestelde reizen (bijv. vlucht, hotel, huurauto) als één onderdeel uitvalt door een gebeurtenis uit de voorwaarden.
Kortlopende reisverzekering Allianz
Dekkingsoverzicht kortlopende reis- en annuleringsverzekering
S.O.S. hulpverlening
Hulp en ondersteuning bij ziekte ongeval en overlijdenKostprijs
Reis- en verblijfskosten bij ziekte ongeval en overlijdenReiskosten: Kostprijs
Reiskosten bij overlijden/levensgevaar familieKostprijs
Repatriëring (o.a. ambulancevlucht)Kostprijs
Huurkosten vervangend vervoer per dag€ 125,-
Huurkosten vervangend vervoer, max. per verzekeringsbewijs € 1.250,-
Opsporings- en reddingkosten€ 50.000,-
Reisongevallen
Bij overlijdenMax. € 25.000,-
Bij algemene invaliditeitMax. € 75.000,-
Reisbagage
Reisbagage totaal€ 4.000,-
Foto-, film-, video- en computerapparatuur€ 2.000,-
Telecommunicatieapparatuur (o.a. mobiele telefoon) € 175,-
Contactlenzen en brillen€ 500,-
Reisdocumenten (o.a. paspoort, rijbewijs, tickets) Kostprijs
Eigen risico per persoon per gebeurtenis€ 50,-
Extra dekking
Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 350,-
Schade logiesverblijven€ 350,-
Medische kosten
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Dokters- en ziekenhuiskosten Nederland€ 500,-
Nabehandelingskosten in Nederland € 1.000,-
Dit is slechts een beknopt overzicht. Raadpleeg voor een uitgebreid overzicht de verzekeringsvoorwaarden.

Wat kost een eenmalige reisverzekering?

Voor af en toe op vakantie is de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance perfect. Of je nu een actieve vakantie boekt of een relaxvakantie aan het strand, met deze tijdelijke verzekering ben je optimaal verzekerd. Je kunt de kortlopende reisverzekering eenvoudig uitbreiden met een annuleringsdekking. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf slechts € 0,90 per dag (Nederland dekking) en ga je op reis binnen Europa dan kost de verzekering €1,50 per dag.

Kortlopende reisverzekering
Kortlopende reisverzekering: Wat is het en waar heb ik die voor nodig?

Waar ben ik verzekerd?

Waar ben je gedekt? Je kunt kiezen uit vier verzekeringsgebieden:

 1. Europa
 2. Wereld exclusief VS en Canada
 3. Wereld inclusief VS en Canada
 4. Nederland

Europa omvat ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira en niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Hoe sluit ik een reisverzekering af en wanneer?

Je kunt een kortlopende reisverzekering afsluiten tot het moment dat je naar je vakantiebestemming vertrekt. Echter, het is aanbevolen om een reisverzekering met annuleringsdekking zo snel mogelijk af te sluiten (binnen 7 dagen na het boeken van je reis), zodat je gedekt bent voor problemen vóór vertrek, zoals annulering. Als je bijvoorbeeld een vliegticket of verblijf boekt en je kunt door ziekte of een ongeval niet op reis, biedt een reisverzekering met annuleringsdekking financiële bescherming voor de gemaakte kosten.

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering is eenvoudig en snel te regelen op onze website in slechts twee stappen:

 1. klik op direct afsluiten en vul je dekking in.
 2. vul je gegevens in en sluit meteen af.

Je ontvangt de polis en de polisvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering direct per e-mail. Gemakkelijk, snel en goed geregeld.

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Vragen en antwoorden (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over de kortlopende reisverzekering.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Ga je slechts één of twee keer per jaar op vakantie? Kies dan voor een kortlopende reisverzekering, ook bekend als dagreisverzekering of aflopende reisverzekering. Deze verzekering loopt gelijk met je vakantieperiode. Zodra je vakantie eindigt, stopt de verzekering automatisch. Bovendien betaal je de premie slechts eenmalig.

Tot wanneer kun je een kortlopende reisverzekering afsluiten voor een reis of vakantie?

Het is mogelijk om vlak voor je reis een reisverzekering af te sluiten. Dit proces verloopt automatisch en je ontvangt de polis meteen via e-mail. Let op: een annuleringsverzekering kan niet op het laatste moment worden afgesloten. Regel dit binnen 7 dagen na het boeken van je vakantie.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Je reisbagage is gedekt tegen verlies, diefstal en beschadiging tot maximaal € 4.000,-. Kostbaarheden en reisdocumenten zijn ook inbegrepen in de dekking.

Hoe zit het met Europa en werelddekking

De Europadekking is erg uitgebreid en is meer dan Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten als gevolg van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kun je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

We raden het aan om een reisverzekering af te sluiten. Je zorgverzekering dekt namelijk slechts gedeeltelijk medische kosten in het buitenland, tot maximaal het Nederlandse tarief. Een reisverzekering vergoedt de kosten boven dit tarief. Ook repatriëring bij ziekte of ongeval, en reddings- en opsporingskosten vallen onder de reisverzekering. Met de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je volledig verzekerd tegen medische kosten.

Vragen?

Heb je nog vragen over wat een kortlopende reisverzekering is? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739