vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering met annuleringsdekking is handig en ook voordeliger

Reisverzekering met annuleringsdekking
Reisverzekering met annuleringsdekking

Wanneer je op reis of vakantie gaat heb je de keuze uit een reisverzekering en een annuleringsverzekering. Als je deze twee verzekeringen apart afsluit, betaal je twee keer poliskosten. Dat is niet nodig want hier kan je een reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten. Dat is handig en je bespaart kosten.

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Een reisverzekering bestaat uit rubrieken zo kan je kiezen welke je wel en niet wil verzekeren. De belangrijkste dekking bij een reisverzekering zijn SOS-Kosten en medische kosten.

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heeft standaard een uitgebreide bagagedekking en sluit je al af voor €1,50 per dag (Europadekking inclusief alle landen om de Middellandse zee). Je bagage is onder andere verzekerd voor de volgende bedragen:

 • Elektronische apparatuur: max. € 4.000,-
 • Contactlenzen en brillen: max. € 500,-
 • Kostbaarheden: max. € 500,-
 • Eigen risico per gebeurtenis: € 50,-
 • In geval van vermissing/vertraagde aankomst van bagage: max. € 350,- Eigen risico: geen

Verschil reisverzekering en annuleringsverzekering?

Een reisverzekering is naar eigens wens samen te stellen. De premie is afhankelijk van het aantal dagen dat je verzekerd wilt zijn en welke dekkingen je kiest. Een reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie, mits deze in de voorwaarden zijn opgenomen. Onder andere de ziektekosten die in het buitenland niet door je zorgverzekeraar betaald worden. Maar ook opsporings- en reddingskosten, kosten voor het overkomen van familieleden bij ernstige ziekte. Kom je in het ziekenhuis te liggen dan heb je te maken met extra niet-medische kosten, zoals reis- en verblijfskosten. Deze worden ook door je reisverzekeraar betaalt.

Wat vergoedt een reisverzekering?

Een reisverzekering (inclusief dekking voor medische kosten) zorgt voor een vergoeding van:

 • De kosten voor opsporing en redding in het buitenland.
 • De kosten van vervoer naar huis bij ziekte of overlijden (repatriëring) ook van medereizigers.
 • Het overkomen van familie bij ernstige ziekte en ongeval.
 • Het verplicht eigen risico op je zorgpolis bij medische kosten in het buitenland.
 • Opname in een buitenlandse prive-kliniek.
 • Medische kosten in het buitenland worden volledig vergoed, ook als deze hoger zijn dan in Nederland.

Wat vergoedt een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt geen hulp zoals een reisverzekering maar een financiële vergoeding voor annuleringskosten. Heb je een reis geboekt en kan je onverwachts niet gaan door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval? Of moet je de reis onderbreken? Dan vergoedt de touroperator of het reisbureau meestal niet je hele reissom. Deze verzekering biedt dekking voor het gedeelte dat je niet terug krijgt, inclusief eventuele aanvullende kosten die je moet maken. Je hebt bij Allianz Global Assistance de keuze twee varianten: Basis en Dubbel-Zeker. Bij Dubbel-Zeker heb je de meest uitgebreide dekking.

Met de annuleringsdekking krijg je een vergoeding voor de kosten van annulering van een reis. Daarnaast krijg je een vergoeding van de gemiste vakantiedagen als je de reis moet afbreken of onderbreken, maar ook bij vertraging op de heenreis.

Een annuleringsverzekering zorgt voor een vergoeding bij:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf of een naaste familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden;
 • complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding en beëindigen duurzame relatie;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan je huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • weigering van een visum;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan.

Kijk voor een compleet overzicht en de verzekerde bedragen in de polisvoorwaarden.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Kortlopende reis- en annuleringsverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten? Dat kan hier en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Je kunt een reisverzekering eenmalig afsluiten voor de duur van je vakantieperiode. Dit noemt men een kortlopende-, aflopende- of eenmalige reisverzekering. Indien je één keer per jaar op vakantie gaat is de kortlopende variant meestal het voordeligst. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch na afloop van je vakantie en je betaalt eenmalig de premie.

Ga je vaker dan eenmaal per jaar op vakantie? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, maar de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten. Als je vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger. In het algemeen geldt dat een doorlopende verzekering voor een gezin met kinderen al na twee vakantieweken per jaar voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Bij een stel ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken per jaar en bij een alleenstaande op 3 à 4 weken.

Bij een doorlopende reisverzekering is het meestal ook mogelijk om een annuleringsdekking mee te verzekeren, dat is handig en voordelig. Je bent dan het hele jaar doorlopende verzekerd tegen annuleringskosten.

Doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met annuleringsdekking? Neem dan contact met ons op: Reisverzekeringblog, Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739