vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz doorlopende reisverzekering

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Al vanaf slechts €1,90 per maand goed verzekerd in Europa!

Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je de keuze uit een doorlopende of een kortlopende. Het hangt van je gezinssamenstelling en het aantal vakanties per jaar af wat de beste keuze is. We zullen dit toelichten.

Verschil kortlopende en doorlopende reisverzekering

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?
Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering (ook wel aflopende of tijdelijke reisverzekering genoemd) kent een begin- en einddatum. Deze sluit je af als je voor een korte vakantie naar het buitenland gaat. Ga je op zomervakantie 15 dagen naar Turkije? Dan is deze reisverzekering prima geschikt.

Een doorlopende reisverzekering hoef je maar één keer af te sluiten. Deze verzekering blijft doorlopen totdat je hem opzegt. Je bent het hele jaar verzekerd voor alles vakanties die je boekt. Een doorlopende reisverzekering is vooral handig voor mensen die vaker dan één keer per jaar op vakantie gaan, bijvoorbeeld een zomervakantie, een stedentrip en wintersport.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende?

In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een aflopende reisverzekering. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer polis kosten hoeft te betalen. Het omslagpunt waarbij een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering is van drie situaties afhankelijk:

  • Jouw gezinssamenstelling (alleenstaand, stel of gezin)
  • Het aantal keren dat je op vakantie gaat. Maak je veel korte tripjes dan kunnen de poliskosten die je iedere keer moet betalen bij een kortlopende reisverzekering aardig oplopen.
  • De duur van je vakantie. Ga je voor een langere periode, meer dan drie weken, op vakantie dan loont het om de premies te vergelijken.

Om je op weg te helpen bij het bepalen wat voor jou het voordeligste is, kan je de volgende stelregels aanhouden:

  • Uit onderzoek (bron: Monyview 2012) blijkt dat voor een alleenstaande een doorlopende reisverzekering voordeliger wordt ten opzicht van een aflopende reisverzekering bij minstens twee vakanties per jaar, waarvan één wintersportvakantie.
  • Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar.
  • Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Heb je kinderen boven de vijf jaar, dan is het bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Vergelijk en bereken zelf het verschil

Op onze website kun je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke reisverzekering voor jou het voordeligste is.

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kun je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vergeet niet je doorlopende reisverzekering te checken!

Als je kiest om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, zul je deze toch regelmatig moeten controleren. Ga je bijvoorbeeld lang op reis of overwinteren? Kijk dan goed na hoeveel dagen je maximaal aaneengesloten verzekerd bent op een doorlopende reisverzekering. Wil je langer op reis dan toegestaan volgens de polisvoorwaarden? Dan is het meestal mogelijk om tegen betaling van een extra premie deze termijn te verlengen.

Misschien ben je van plan om een verre reis te gaan maken en heb je een doorlopende reisverzekering met uitsluitend Europadekking. Dan moet je dit laten omzetten naar Werelddekking. Misschien ga je voor het eerst op wintersport? Je doorlopende reisverzekering moet dan ook een wintersportdekking bevatten. Kortom, check altijd voor je op vakantie gaat of je doorlopende reisverzekering nog voldoet en afgestemd is op jouw reisgedrag.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739