vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wanneer een reisverzekering afsluiten? Kan dat last minute? | Allianz Global Assistance

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al vanaf €1,50 per dag, inclusief dekking reisbagage tot €4.000,- in heel Europa verzekerd.

Wanneer een reisverzekering afsluiten? Het is nodig om een reisverzekering af te sluiten zodra je jouw reis plant. Je kunt dit ook tot het laatste moment voor vertrek doen, maar in sommige gevallen is het verstandiger om dit eerder te regelen. Zoals wanneer je een annuleringsverzekering wilt toevoegen, wat binnen 7 dagen na het boeken van je reis moet gebeuren.

Je kunt hier op deze website eenvoudig een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten bij Allianz, de grootste reisverzekeraar ter wereld en meerdere malen verkozen tot beste reisverzekeraar in Nederland tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht.

Allianz Global Assistance biedt een kortlopende reisverzekering vanaf €1,50 per dag, met dekking in heel Europa en een bagageverzekering tot €4.000,-. Of kies voor een doorlopende reisverzekering van Allianz, het hele jaar door verzekerd vanaf €1,90 p/m.

Een reisverzekering vlak voor vertrek afsluiten?

Een reisverzekering vlak voor vertrek afsluiten is geen probleem, dankzij een geautomatiseerd proces ontvang je de polis direct per e-mail. Let op: een annuleringsverzekering moet eerder worden afgesloten.

Wanneer een reisverzekering afsluiten? Als je tijdens het inpakken beseft dat je nog geen reisverzekering hebt, geen paniek! Volg deze eenvoudige stappen op onze gebruiksvriendelijke website:

  • Kies de gewenste reisverzekering en bereken de premie.
  • Vul je gegevens in.
  • Betaal via iDEAL of machtiging.
  • Ontvang je polis per e-mail en je bent klaar voor je reis.

Wanneer een reisverzekering afsluiten?

Wanneer een reisverzekering afsluiten? Zorg ervoor dat je een reisverzekering met annuleringsdekking zo snel mogelijk afsluit, in ieder geval binnen 7 dagen na het boeken van je reis. Hierdoor ben je gedekt voor onvoorziene omstandigheden vóór vertrek, zoals het annuleren van de reis door ziekte of een ongeval.

Het afsluiten van een reisverzekering is simpel en kan snel op deze website. Bereken je premie, maak je keuze en na het afsluiten ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Vergelijk en bereken zelf het verschil

Op onze website kun je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke reisverzekering voor jou het voordeligste is.

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kun je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Wat is een reisverzekering?

Een zorgeloze en goed verzekerde reis begint met een reisverzekering van Allianz. Maar wat houdt een reisverzekering precies in en welke verzekering past het beste bij jouw situatie?

Er zijn twee soorten reisverzekeringen: doorlopende en kortlopende

Beide verzekeringen beschermen jou en je eigendommen tijdens vakanties, reizen of weekendjes weg. De basisdekking omvat meestal hulpverlening en dekking voor extra kosten als gevolg van ziekte, ongevallen of overlijden.

Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger als je meerdere keren per jaar op vakantie of reis gaat. Met een Allianz doorlopende reisverzekering profiteer je van professionele betrouwbare hulp tijdens al je reizen. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, dus zij weten goed hoe ze jou moeten helpen in noodsituaties.

Kies voor een kortlopende reisverzekering als je slechts één keer per jaar op vakantie gaat. Deze verzekering eindigt automatisch na je vakantie en je betaalt slechts een eenmalige premie.

Je kunt je reisverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen, zoals medische kosten. Je gebruikelijke zorgverzekering vergoedt vaak alleen Nederlandse tarieven voor medische behandelingen, terwijl deze kosten in het buitenland hoger kunnen uitvallen.

Wat is alleen op een reisverzekering verzekerd?

Wanneer je een reisverzekering afsluit, heb je enkele unieke beschermingen. Er zijn bepaalde uitgaven die uitsluitend door een reisverzekering worden vergoed, zoals onvoorziene of SOS-kosten. De basisdekking van een Allianz reisverzekering beschermt je tegen onvoorziene uitgaven die kunnen ontstaan tijdens je reis, zoals repatriëring, extra vervoers- en verblijfskosten, en vervangend verblijf.

Dit kunnen bijvoorbeeld extra reis- en verblijfskosten zijn als gevolg van stakingen, natuurrampen of andere onverwachte situaties. Bovendien dekt een reisverzekering de kosten wanneer je genoodzaakt bent eerder naar huis te keren vanwege een ongeval of ernstige ziekte van een familielid.

Daarnaast vergoedt je reisverzekering bijvoorbeeld reddingsacties op zee of in berggebieden. Dit is belangrijk, omdat dergelijke operaties tot duizenden euro’s kunnen oplopen. Door het afsluiten van een reisverzekering ben je beschermd tegen dergelijke financiële risico’s tijdens je vakantie of reis.

Wanneer een reisverzekering afsluiten?
Wanneer een reisverzekering afsluiten? Kan dat last minute? | Allianz Global Assistance

Wanneer kun je een reisverzekering afsluiten en waar moet je dan op letten?

Het afsluiten van een reisverzekering is eenvoudig en snel te regelen. Let wel op de diverse dekkingsopties en stem deze af op jouw specifieke wensen. Een verkeerde keuze kan leiden tot onvoldoende dekking. Denk bijvoorbeeld aan het beoefenen van een risicovolle sport tijdens je vakantie zonder aanvullende dekking; in dat geval ben je niet verzekerd bij een ongeluk tijdens deze activiteit.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?

De kortlopende verzekering is alleen geldig voor de duur van je vakantie, terwijl een doorlopende verzekering je het hele jaar dekt. Bij langere reizen of meerdere vakanties per jaar is een doorlopende reisverzekering vaak gunstiger.

Een reisverzekering met Europa- of werelddekking afsluiten?

Controleer of je bestemming onder de dekking valt. Europadekking bij Allianz Global Assistance omvat ook landen buiten Europa, grenzend aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden. Ga je buiten Europa op reis? Kies dan voor werelddekking. Bestudeer de polisvoorwaarden nauwkeurig. Het moment waarop je een reisverzekering afsluit, hangt niet af van je bestemming.

Reisverzekering met dekking bijzondere sporten afsluiten?

Bij risicovolle of wintersporten is het ongevallenrisico hoger. Zorg dat je deze extra risico’s meeverzekert. Voorbeelden zijn bergbeklimmen, abseilen, bungeejumpen en hanggliding. Risicovolle wintersporten omvatten onder andere ijsklimmen, bobsleeën, ijshockey, skispringen en heliskiën.

Reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten?

Een annuleringsverzekering kan niet vlak voor vertrek worden afgesloten. Dat moet binnen 7 dagen na het boeken.

Vragen en antwoorden over: Wanneer een reisverzekering afsluiten?

Tot wanneer kan ik een reisverzekering afsluiten voor mijn reis?

Je kunt een reisverzekering afsluiten tot het moment dat je op reis gaat.

Kan ik een annuleringsverzekering op het laatste moment afsluiten?

Nee, het is aan te raden om een reisverzekering met annuleringsdekking binnen 7 dagen na het boeken van je reis af te sluiten.

Hoe kan ik hier een reisverzekering afsluiten?

Je kunt eenvoudig online een reisverzekering afsluiten in een paar stappen: kies de juiste reisverzekering, maak een premieberekening, vul je gegevens in en betaal per iDEAL of machtiging.

Wat dekt een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt materiële schade zoals bagage en persoonlijke schade zoals ziekte of letsel tijdens je vakantie. Daarnaast biedt het hulp in het vakantieland en repatriëring naar Nederland wanneer nodig. Vaak wordt het gecombineerd met een annuleringsverzekering.

Is een reisverzekering noodzakelijk?

Een reisverzekering dekt kosten die andere verzekeringen niet vergoeden, zoals onvoorziene SOS-kosten, extra reis- en verblijfskosten door onvoorziene gebeurtenissen en kosten voor vroegtijdige terugkeer bij familie-ongevallen of ernstige ziekte. Ook reddingskosten op zee of in de bergen worden vergoed.

Wat is het verschil tussen kortlopende en doorlopende reisverzekeringen?

Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger bij meerdere vakanties per jaar. Het zorgt er ook voor dat je niet vergeet een verzekering af te sluiten. Het omslagpunt ligt ongeveer bij drie weken vakantie per jaar.

Wat kost een reisverzekering?

De premie is deels zelf te bepalen door het samenstellen van je eigen pakket. De goedkoopste kortlopende reisverzekering met bagagedekking en Europadekking begint vanaf €1,50 per dag. De goedkoopste doorlopende reisverzekering Europadekking <27 jaar is verkrijgbaar vanaf €1,90 per maand.

In welke landen ben ik verzekerd met Europadekking?

De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Wanneer ontvang ik mijn polis?

Je ontvangt de polis en voorwaarden direct per e-mail na het afsluiten van de reisverzekering.

Moet ik ook de dekking medische kosten afsluiten?

We raden het zeker aan. Je zorgverzekering dekt slechts gedeeltelijk de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland, en dat tot maximaal het tarief dat in Nederland geldt. Een reisverzekering vergoedt de medische kosten die boven het Nederlandse tarief uitkomen. Vroegtijdige beëindiging en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte vallen niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dit geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Moet ik een kortlopende of een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen uit een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor de periode dat je op vakantie bent. Wanneer je meer dan 16 tot en met 21 dagen per jaar op vakantie gaat, of vaker dan twee keer, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Wat is het verschil tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering?

Een reisverzekering dekt schade opgelopen tijdens het reizen of op vakantie. Een annuleringsverzekering beschermt je tegen financiële schade vóór de reis of bij het afbreken ervan.

Vragen?

Heb je een vraag over een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluiten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739