vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering afsluiten

Reisverzekering afsluiten
Reisverzekering afsluiten

Wil je een reisverzekering afsluiten? Dat kan hier snel en voordelig. Voor € 1,40 per dag ben je al in geheel Europa verzekerd en ook je bagage. Na het afsluiten van de reisverzekering ontvang je de polis direct per e-mail.

Een kortlopende reisverzekering sluit je hier af in een paar stappen en heb je al vanaf € 1,40 per dag inclusief dekking voor diefstal, vermissing of beschadiging van bagage tot € 4.000,-

Tips voor het afsluiten van een reisverzekering

Ben je van plan om online een reisverzekering af te sluiten, stem deze dan altijd af op jouw individuele situatie. Denk daarbij aan:

 • Gezinssamenstelling.
 • Europa- of werelddekking.
 • Extra bagage.
 • Medische kosten.

Bedenk ook wat je gaat ondernemen tijdens je vakantie. De dekking voor bijzondere sporten zoals wintersport en survival moet je apart afsluiten. Tegenwoordig nemen veel mensen dure elektronische apparatuur mee, zoals digitale fotocamera’s, laptops en spelcomputers. Dan is het verstandig om goed naar de hoogte van je bagagedekking te kijken.

Dekkingsgebied reisverzekering

Het dekkingsgebied op een polis is bepalend voor de premie en in welke landen je verzekerd bent. Kijk daar goed naar voordat je een reisverzekering afsluit. Verzekeraars hanteren meestal de volgende dekkingsgebieden:

 • Europadekking – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de Europadekking vallen.
 • Werelddekking – Alle landen en werelddelen.

Het dekkingsgebied kan je achteraf nog aanpassen van Europa- naar werelddekking.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je meestal af als je langer dan 21 dagen of meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Zeker voor gezinnen is het dan vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is meestal de beste keuze als je minder dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Maar soms kan het toch zijn dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus raadzaam ook doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid.

Sluit ook een annuleringsverzekering af

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis voor je vertrek moet annuleren.Ook als je op vakantie bent gegaan en deze moet afbreken, kan dit door je annuleringsverzekering vergoedt worden. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een eenmalige- en een doorlopende verzekering.

Een annuleringsverzekering moet je meestal binnen 7 dagen na het boeken van een reis afsluiten. Ben je dat vergeten? Via Reisverzekeringblog.nl kan jij vrijwel altijd nog een annuleringsverzekering afsluiten. Neem contact met ons op: info@reisverzekeringblog.nl

Voordelen online afsluiten

 • Alle voordelen van een online reisverzekering op een rijtje:
 • Je hoeft de deur niet uit of telefonisch in de wacht te staan.
 • 24 uur per dag een reisverzekering afsluiten op internet.
 • Zelf eenvoudig online de premie berekenen op onze website.
 • Geen vertraging via de post. De polis ontvang je direct en digitaal per email, deze kan je uitprinten en meenemen op vakantie.

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Waarom reisverzekering?

Eén van de belangrijkste dekkingen op een reisverzekering zijn de ‘onvoorziene kosten’ ook wel SOS kosten genoemd. Dit zijn extra kosten die een reiziger moet maken tijdens zijn vakantie door onvoorziene omstandigheden. Deze dekking is belangrijk omdat die door geen enkel andere verzekering vergoed wordt.

Een reisverzekering is vooral bij een (ernstige) ziekte of een ongeval van groot belang. De kosten van medische hulp in het buitenland kunnen vaak erg hoog zijn. Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Voor al een paar euro per dag kun je online een reisverzekering afsluiten en loop je geen enkel risico. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze:

Vragen?

Wil je meer informatie over een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739