vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Informatie over ziektekosten tijdens je vakantie in het buitenland

Informatie over ziektekosten tijdens je vakantie in het buitenland

Informatie over ziektekosten tijdens je vakantie in het buitenland

Ga je op vakantie en wil je weten hoe het zit met de betaling van eventuele ziektekosten zoals een doktersbezoek of ziekenhuisopname in het buitenland? Wij hebben de belangrijkste informatie voor jou op een rijtje gezet.

Zorgverzekering ook in het buitenland

Wanneer je op reis of vakantie naar het buitenland gaat, blijf je verzekerd voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) bij je huidige zorgverzekeraar.

Medische zorg buitenland

Toch is het niet zo dat alle kosten in buitenland daarmee verzekerd zijn. Van welke medische zorg je in het buitenland gebruik kunt maken, is afhankelijk van het land waar je bent. Ook de vergoeding van de ziektekosten is daarvan afhankelijk. Het is mogelijk dat sommige kosten niet of niet geheel door jouw zorgverzekering worden gedekt. Bijvoorbeeld als je wordt opgenomen in een privékliniek of wanneer de ziektekosten hoger zijn dan in Nederland.

Het is daarom raadzaam om een aanvullende verzekering of reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten, vergoedt de kosten op basis van kostprijs (werkelijke kosten). Je hoeft dan niet bevreesd te zijn dat je achteraf zelf moet bijbetalen.

Afspraken met het buitenland

Nederland heeft met een groot aantal landen, de zogenaamde Verdragslanden, afspraken gemaakt om elkaars verzekerden te helpen als zij zorg nodig hebben. Je hebt in deze landen recht op de medische zorg uit het wettelijke verzekeringspakket (basispakket) van dat land. De kosten worden achteraf met Nederland verrekend. Heeft Nederland geen afspraken gemaakt met het land waar je naartoe gaat, dan is het belangrijk om goed de polis van jouw zorgverzekering te lezen voor welke medische zorg je daar verzekerd bent. Maar je kunt er ook voor kiezen om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Europese ziekteverzekeringskaart

Ga je voor langere tijd reizen in Europa, dan kan de Europese ziekteverzekeringskaart handig zijn. De kaart (EHIC) is bedoeld om makkelijker toegang te krijgen tot medische voorzieningen in het buitenland, en om de kosten sneller vergoed te krijgen. Je kunt de kaart aanvragen bij je zorgverzekeraar.

Reisverzekering met dekking voor ziektekosten in het buitenland

Wil je geen onaangename financiële verrassingen dan is een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland aan te bevelen. In dat geval zijn alle in het buitenland gemaakte medische kosten, die niet door de zorgverzekering worden vergoed, verzekerd. Dit geldt zelfs voor het eigen risico dat je bij jouw zorgverzekeraar hebt.

Aanvullende dekking voor ziektekosten buitenland

Een doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten kost ongeveer € 10,- per jaar extra. Je bent dan tijdens alle vakanties en tripjes naar het buitenland verzekerd voor ziektekosten. Bij een Kortlopende Reisverzekering betaal je ongeveer € 0,30 per dag voor deze dekking.

Reisverzekering afsluiten?

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739