vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Kortlopende reisverzekering afsluiten v.a. € 0,90 per dag – Allianz

Kortlopende reisverzekering afsluiten
Kortlopende reisverzekering afsluiten

Kortlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier snel en voordelig. Op deze pagina kan je de voordelige kortlopende reisverzekering van Allianz online afsluiten, al vanaf € 0,90 per dag. Je ontvangt direct de polis per e-mail.

Je gaat op reis en je wilt een kortlopende reisverzekering afsluiten, zodat je verzekerd bent voor o.a. hulpverlening en bagage. Je kunt hier zelf gemakkelijk een reisverzekering afsluiten. Maak eerst een premieberekening, kies je dekkingen en sluit dan de verzekering af. Betalen kan veilig met IDEAL. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Handig en supersnel. Wanneer jouw kinderen op de ingangsdatum van de reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar, kan je ze gratis meeverzekeren!

Kortlopende reisverzekering afsluiten

De kortlopende reisverzekering van Allianz is een uitstekende reisverzekering voor het hele gezin. Of je nu gaat skiën of eilandhoppen: met deze tijdelijke reisverzekering ben je altijd verzekerd op de beste manier. Je kiest zelf hoe je verzekerd wilt zijn. Het is zelfs mogelijk om de kortlopende reisverzekering, tijdens het afsluiten, aan te vullen met een annuleringsdekking. De voordelen van de Allianz Global Assistance kortlopende reisverzekering zijn:

√ Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.
√ Uitgebreide vergoeding van medische kosten.
√ Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd.
√ Bijzondere sporten en wintersport mee te verzekeren.
√ Gemakkelijk online af te sluiten, direct verzekerd.

Waar op letten bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering?

Snel een kortlopende reisverzekering afsluiten kan dus eenvoudig online bij ons. Toch moet je wel opletten, want er zijn een aantal keuzemogelijkheden wanneer het om afzonderlijke dekkingen gaat. Een reisverzekering kan je naar eigen wensen samenstellen. Daarbij moet je goed bedenken wat voor reis je gaat maken. Een verkeerde keuze kan er toe lijden dat je niet verzekerd bent. Ga je bijvoorbeeld tijdens je vakantie een gevaarlijke sport beoefenen, maar heb je deze extra dekking niet gekozen, dan ben je ook niet verzekerd als er tijdens het sporten iets vervelends gebeurt.

Je kan de scherp geprijsde kortlopende reisverzekering uitbreiden met dekkingen die je zelf uitkiest, zoals medische kosten, ongevallen en een annuleringsdekking. De kortlopende reisverzekering van Allianz heeft een complete basisdekking voor S.O.S kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing) en voor diefstal, beschadiging en verlies van je bagage.

 • Nu al v.a. € 0,90 per dag goed verzekerd, inclusief bagagedekking tot € 4.000!

Hier kan je zelf de premie berekenen en direct de kortlopende reisverzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen:

 1. Premieberekening
 2. Persoonsgegevens
 3. Controle en betaalwijze

De polis van de kortlopende reisverzekering (eventueel met annuleringsdekking) ontvang je direct per e-mail! Je kan de reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten.

Vragen over de goedkoopste reisverzekeringen? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel: 055 540 04 08 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Premie kortlopende reisverzekering Allianz

Voor het afsluiten van een kortlopende reisverzekering kan je in deze tabel de verschillende dekkingsmogelijkheden en de premie daarvoor zien.

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een voordelige maar goede kortlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de scherp geprijsde polis direct per e-mail.

Gratis extra Corona dekking

De Corona dekking op de kortlopende reisverzekering is een unieke dekking die de verzekerden van Allianz extra bescherming biedt op reis. De Corona dekking is geldig voor landen met een groen of geel reisadvies op de dag van vertrek. Nog een reden om een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Wat is de Corona dekking op de kortlopende reisverzekering?

Met de Corona dekking van Allianz ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die gratis op de reis- en annuleringsverzekering wordt aangeboden*:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Corona heeft opgelopen**.
 • Geen extra premie betaalt voor de corona dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door corona in het ziekenhuis bent opgenomen.

*De Corona dekking is alleen geldig voor landen met een groen of geel reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken op de dag van vertrek.

**Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfkosten‘ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.

Kies zelf je reisverzekering

De eenmalige reisverzekering van Allianz is een reisverzekering die je kan afsluiten tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. De reisverzekering bestaat uit rubrieken, je kan eenvoudig kiezen welke dekking je wel en welke je niet wilt verzekeren:

 • Bagage  (standaard meeverzekerd) – Je reisbagage is verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal.
 • SOS kosten en extra kosten (standaard meeverzekerd) – Deze rubriek dekt o.a. de extra kosten die de verzekerde moet maken bij ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde zelf, een reisgenoot of een familielid. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan extra verblijfkosten (door ziekte kan men niet naar huis) of extra reiskosten (door ziekte van een familielid moet de vakantie worden afgebroken en een duurdere vlucht worden geboekt), een gipsvlucht naar huis of een helikopterredding.
 • Medische kosten – Je bent volledig verzekerd tegen medische kosten in het buitenland, dat geldt ook voor privé-klinieken. In het buitenland kunnen de tarieven voor een medische behandeling fors afwijken van het Nederlandse tarief. Voor sommige behandelingen geldt in het buitenland zelfs een tienvoud van het Nederlandse tarief.
 • Wintersport/bijzondere sporten – Het beoefenen van wintersport en een aantal andere bijzondere sporten (zoals paragliding, raften, abseilen en bergbeklimmen) is bij veel verzekeraars uitgesloten. Dit betekent dat eventuele schade tijdens het beoefenen van de uitgesloten sport de verzekering geen dekking biedt. Je moet bij wintersport of bijzondere sporten deze rubriek meeverzekeren.
 • Geld – Neem je veel contant geld mee dan is deze rubriek van belang.
 • Automobilistenhulp – Deze rubriek biedt niet alleen dekking voor personenauto’s, maar ook voor kampeerauto’s, motoren en scooters en dekt onder meer het uitbetalen van arbeidsloon bij een reparatie langs de weg, het toezenden van onderdelen en de huurkosten van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer niet verder gereden kan worden.
 • Ongevallen – De rubriek ongevallen voorziet de verzekerde of diens nabestaanden van een eenmalige geldelijke uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.
 • Reisrechtsbijstand – Dekt de kosten die de verzekerde moet maken voor juridisch advies of juridische bijstand.

Annuleringsdekking afsluiten

Een annuleringsdekking kan je ook kiezen bij het afsluiten van de kortlopende reisverzekering. deze verzekering geeft een financiële vergoeding voor annuleringskosten. Dit zijn kosten die je moet betalen wanneer de reis niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat je vlak voor vertrek ziek bent geworden of een ongeval hebt gehad. Ook vergoedt de annuleringsverzekering (een deel van de) reissom bij het tussentijds afbreken van de vakantie. De annuleringsverzekering biedt dekking bij:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf of een naaste familielid of reisgenoot (ook 3e graad);
 • corona besmetting aangetoond door een officiële test;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden;
 • complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan je huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband of aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • weigering van een visum;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan.
 • Ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

De dekking is nog veel uitgebreider, lees daarvoor de voorwaarden.

Wat is verzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Kortlopende reisverzekering Allianz
Dekkingsoverzicht kortlopende reis- en annuleringsverzekering
S.O.S. hulpverlening
Hulp en ondersteuning bij ziekte ongeval en overlijdenKostprijs
Reis- en verblijfskosten bij ziekte ongeval en overlijdenReiskosten: Kostprijs
Reiskosten bij overlijden/levensgevaar familieKostprijs
Repatriëring (o.a. ambulancevlucht)Kostprijs
Huurkosten vervangend vervoer per dag€ 125,-
Huurkosten vervangend vervoer, max. per verzekeringsbewijs € 1.250,-
Opsporings- en reddingkosten€ 50.000,-
Reisongevallen
Bij overlijdenMax. € 25.000,-
Bij algemene invaliditeitMax. € 75.000,-
Reisbagage
Reisbagage totaal€ 4.000,-
Foto-, film-, video- en computerapparatuur€ 2.000,-
Telecommunicatieapparatuur (o.a. mobiele telefoon) € 175,-
Contactlenzen en brillen€ 500,-
Reisdocumenten (o.a. paspoort, rijbewijs, tickets) Kostprijs
Eigen risico per persoon per gebeurtenis€ 50,-
Extra dekking
Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 350,-
Schade logiesverblijven€ 350,-
Medische kosten
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Dokters- en ziekenhuiskosten Nederland€ 500,-
Nabehandelingskosten in Nederland € 1.000,-
Dit is slechts een beknopt overzicht. Raadpleeg voor een uitgebreid overzicht de verzekeringsvoorwaarden.

Meest gestelde vragen en antwoorden over het afsluiten van een kortlopende reisverzekering (FAQ)

Lees hier de vaak gestelde vragen en antwoorden.

Kan ik bij jullie snel en eenvoudig een kortlopende reisverzekering afsluiten?

Ja, het afsluiten van een kortlopende reisverzekering van Allianz gaat snel en eenvoudig. Je bent al verzekerd vanaf € 0,90 per dag (Nederland), maar je kan ook kiezen voor europadekking of werelddekking. Bovendien zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd! Als je een premieberekening maakt zie je hoe voordelig de reisverzekering is.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en je reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik de reisverzekering afsluiten?

Dat kan zelfs nog 5 minuten voordat je vertrekt. Maar als je eenmaal op weg bent naar je vakantiebestemming kan het niet meer.

Hoe zit het met Europa en werelddekking

De Europadekking is erg uitgebreid en is meer dan Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo ben je onder andere voor de reis verzekerd tegen de kosten van annulering bij:
– overlijden;
– ernstige ziekte;
– ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie;
– zwangerschap;
– een onverwachte nieuwe huurwoning;
– als je plotseling werkeloos wordt;
– etc.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Wat is het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering sluit je voor één vakantie af. De verzekering stopt daarna automatisch. Een doorlopende reisverzekering geldt voor het hele jaar en al je reizen. Ga je meer dan 14 dagen per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper.

Vragen?

Heb je een vraag het afsluiten van een kortlopende reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-540 04 08 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739