vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Tijdelijke reisverzekering voor extreme sporten € 1,80 per dag

Tijdelijke reisverzekering voor extreme sporten

Een tijdelijke reisverzekering voor extreme sporten nodig? Die kan je hier afsluiten, ook als je elders een doorlopende reisverzekering hebt.

De Adventure & Survival reisverzekering biedt dekking voor o.a.: repatriëring, vervangend vervoer en verblijf, maar ook voor beschadiging, verlies of diefstal van bagage en sportuitrusting. Daarnaast zijn ongevallen, medische kosten en aansprakelijkheid gedekt in heel Europa.

Je hebt al een tijdelijke reisverzekering voor extreme sporten vanaf € 1,80 per dag!

Vrijwel alle extreme sporten zijn gedekt, zoals bergbeklimmen, hiking, raften, kiten, abseilen, ultralight vliegen en zweefvliegen. Maar ook wildwatervaren, bungeejumpen, duiken, kajakken, bergbeklimmen, parasailing, parachutespringen, canyoning, jetskiën, kitesurfen, enz. De Adventure & Survival verzekering biedt een dekking die past bij het beoefenen van extreme sporten en activiteiten. De verzekeraar vergoedt schade als je op reis bent en zorgt ervoor dat je thuis komt na een ernstig voorval.

Ergens anders een doorlopende reisverzekering? Geen punt!

Misschien heb je ergens anders al een doorlopende reisverzekering bij reisverzekeraar A afgesloten en kom je er achter dat je deze polis geen extreme sporten dekt. Dat is geen probleem. Je kan hier een eenmalige tijdelijke reisverzekering afsluiten zodat jij verzekerd kan gaan sporten in het buitenland. Je dient deze extreme sporten reisverzekering wel af te sluiten voor het gehele verblijf in het buitenland. Dus stel je gaat een 1,5 week naar Frankrijk om daar 2 dagen te gaan abseilen, dan moet je deze reisverzekering wel voor 1,5 week afsluiten, anders ben je niet gedekt. Het maakt daarbij niet uit of je elders een doorlopende reisverzekering hebt lopen.

Waar is de extreme sporten reisverzekering geldig?

De Adventure & Survival reisverzekering is alleen geldig in Europa (alsmede de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland. Ga je buiten Europa extreme sporten beoefenen? Dan hebben wij daar ook een oplossing voor. Lees hier meer: Kortlopende reisverzekeringen voor extreme sporten met werelddekking »

Welke extreme sporten vallen onder de dekking?

Vrijwel alle extreme sporten en outdoor activiteiten zijn gedekt. Er verschijnen steeds meer extreme sporten en varianten op bestaande sporten, met nieuwe namen, maar je kunt ons altijd bellen als je een nieuwe sport wil gaan beoefenen en wilt weten of deze onder de dekking valt.

Let op: Bij deelname aan wedstrijden en het beoefenen van bepaalde sporten (zoals gevechtssporten) ben je niet verzekerd! Bij twijfel neem contact met ons op.

Wat is verzekerd bij extreme sporten?

Deze kortlopende reisverzekering voor extreme sporten kent een uitgebalanceerde dekking speciaal voor beoefenaars van bijzondere sporten. Uniek is bijvoorbeeld de ongevallendekking en de aansprakelijkheidsdekking die standaard zijn meeverzekerd. Ook bij deelname aan extreme sporten.

  • SOS kosten: Je krijgt altijd hulp van de Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden ze vervoer naar huis en verlenen noodzakelijke hulp. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast ben je verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen.
  • Medische kosten: Je hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Ook vergoeden ze het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.
  • Bagage en sportuitrusting: Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage tot maximaal € 1.150 per persoon per polis. Voor de vergoeding maken ze gebruik van een afschrijvingstabel. Er geldt voor Bagage een eigen risico van € 45,-.
  • Extreme sporten: Extreme sporten zijn standaard meeverzekerd op de Adventure & Survival verzekering. Er is geen dekking voor wintersporten.
  • Pech op reis (keuze): Bij pech of een ongeval met eigen vervoer krijg je hulp. Als het nodig is, regelen en vergoed de verzekeraar vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte voertuig naar huis. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van het voertuig.
  • Ongevallen: Krijg je tijdens je reis of sport een ongeval waardoor je blijvend invalide wordt of overlijdt, dan heb je recht op een eenmalige uitkering.
  • Aansprakelijkheid: Als je schade veroorzaakt aan andere mensen of hun eigendommen, biedt de verzekering dekking voor die schade. Het maximale verzekerde bedrag is € 500.000 per polis.
  • Reisadvies van de overheid: Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan ben je tijdens de reis alleen verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan de reden van dit negatief reisadvies.

Goed verzekerd voor slechts € 1,80 per dag

Je sluit hier een outdoor en survival reisverzekering af voor slechts € 1,80 per dag. Je bent dan verzekerd voor vrijwel alle extreme sporten. Dit is vrijwel altijd voordeliger dan een kortlopende reisverzekering met sportdekking. En je hebt ook nog eens dekking voor reisongevallen en aansprakelijkheid.

Let op! deze verzekering moet ingaan op de dag van vertrek tot het einde van je vakantie, je kan de reisverzekering niet voor 1 of 2 dagen afsluiten, wanneer je tijdens een langere vakantie een survival of extreme sport maar bijvoorbeeld 1 of 2 dagen gaat beoefenen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor extreme sporten (FAQ)

Hieronder lees je de meeste gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor extreme sporten.

Wat is tijdelijke reisverzekering voor extreme sporten?

Extreme sporten (ook wel gevaarlijke- of bijzondere sporten genoemd) zijn sporten die een meer dan normaal risico met zich meebrengen. Daarom moet er een extra dekking voor bijzondere sporten worden afgesloten. Extreme sporten zijn bijvoorbeeld bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping en parachutespringen.

Ik heb al een doorlopende reisverzekering elders maar die dekt geen extreme sporten, wat nu?

Geen punt, je kan bij ons gewoon een eenmalige reisverzekering afsluiten met dekking voor extreme en bijzondere sporten (Let op: je moet wel je hele verblijf in het buitenland verzekeren en niet uitsluitende de dagen dat je sport).

Wat kost een een reisverzekering voor extreme sporten?

De Adventure & Survival Verzekering is een speciale kortlopende reisverzekering met dekking voor aansprakelijkheid, ongevallen en medische kosten, deze kost € 1,80 per dag . Extreme, avontuurlijke en bijzondere sporten verzeker je hier eenvoudig en snel tegen de meest gunstige premie!

Kan ik de verzekering alleen voor de dagen afsluiten die ik ga sporten?

Nee. De verzekering moet worden afgesloten voor de gehele periode dat je in het buitenland verblijft, dus ook voor de dagen dat je niet gaat sporten.

Is wedstrijdsport ook meeverzekerd?

Nee. Maar wij kunnen dat wel verzekeren. Ga je voor wedstrijdsport naar het buitenland? Denk daarbij aan een bijvoorbeeld een marathon, tenniswedstrijd, trainingskamp, hardloopwedstrijd, enz., neem dan contact met ons op.

Ik ga eenmalig aan een bijzondere sport doen binnen Europa, welke reisverzekering is daarvoor geschikt?

Ga je eenmalig sporten in Europa? Dan is de Adventure & Survival Verzekering het meest geschikt. Deze kortlopende reisverzekering heeft dekking voor aansprakelijkheid, ongevallen en medische kosten en heb je al v.a. € 1,80 p/d (niet voor wintersport of wedstrijdsport).

Ik ga regelmatig naar het buitenland en bijzondere sporten beoefenen, welke reisverzekering is dan het beste?

Ga je regelmatig sporten in of buiten Europa, dan is Doorlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten de beste keuze.

Hebben jullie ook een annuleringsverzekering met blessuredekking?

Jazeker, met deze speciale kortlopende annuleringsverzekering met sportblessuredekking voorkom je dat je geconfronteerd wordt met annuleringskosten, bijvoorbeeld omdat je door omstandigheden niet op reis kunnen gaan. De extra dekking voor sportblessures zorgt er voor dat je ook mag annuleren wanneer je een blessure hebt opgelopen voor een bepaald sportevenement of sportwedstrijd. Je ontvangt dan een vergoeding van je reis en accommodatie bij een annulering. Neem contact met ons op.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739