vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz doorlopende reisverzekering

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Al vanaf slechts €1,90 per maand goed verzekerd in Europa!

Wat is een doorlopende reisverzekering? Een doorlopende reisverzekering sluit je af voor een langere periode, minimaal 1 jaar en voor meerdere reizen. Een doorlopende reisverzekering wordt ook wel permanente reisverzekering genoemd en biedt vooral gemak en financieel voordeel. Ga je vaker per jaar op vakantie of voor een langere periode? Dan is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd goedkoper dan een kortlopende.

Een doorlopende reisverzekering is een type reisverzekering dat geldt voor onbeperkt reizen gedurende een bepaalde periode. In tegenstelling tot een standaard kortlopende reisverzekering, die alleen geldt voor een enkele geplande reis, hoef je bij een doorlopende reisverzekering dus niet steeds opnieuw een verzekering af te sluiten als je op reis gaat. Dit kan handig zijn als je vaak op reis gaat en niet steeds opnieuw een verzekering wilt afsluiten.

Hoewel je met een doorlopende reisverzekering onbeperkt op vakantie kunt gaan, is de aangesloten periode van je reis wel beperkt. Meestal tot 60 of 90 dagen. Dit kun je tegen een meerpremie wel weer uitbreiden naar 180 dagen.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering geeft je recht op hulp als je in een noodsituatie belandt. Je krijgt een ongeluk of autopech in het buitenland of je valt tijdens het skiën en moet naar het ziekenhuis. Je krijgt dan hulp van de alarmcentrale van je reisverzekeraar, zij coördineren de hulpverlening en zelf hoef je bijna niets te doen. De kosten die je dan maakt, worden vergoed vanuit je reisverzekering.

Als je vaker op reis gaat

Wat een doorlopende reisverzekering is, kun je vooral lezen in het woord ‘doorlopend’. Een kortlopende reisverzekering sluit je voor 1 vakantie af. Een doorlopende reisverzekering sluit je voor minimaal 1 jaar af. Als je vaker op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Deze is het hele jaar geldig. Een reisverzekering kun je vaak zelf samenstellen. De meeste verzekeraars bieden een basisdekking die je kunt uitbreiden. Voorbeelden van aanvullende modules zijn: wintersport, ongevallendekking, medische kosten en wintersport/bijzondere sporten. daarnaast is meestal een annuleringsdekking een optie om mee te verzekeren.

Wat is een doorlopende reisverzekering?
Wat is een doorlopende reisverzekering?

Wat zijn de voordelen van een doorlopende reisverzekering?

Wat de voordelen van een doorlopende reisverzekering zijn? Dat zijn er een aantal, wij noemen de belangrijkste:

 • Je betaalt slecht 1 keer poliskosten.
 • Weekendjes weg zijn ook verzekerd.
 • Je kan je reisverkering niet vergeten.
 • Is voordeliger als je vaker of langer op vakantie gaat.
 • Jongeren ontvangen soms leeftijdskorting.
 • Partner en kinderen (ook uitwonende) zijn soms mee te verzekeren.
 • Aan te passen aan jouw reisgedrag.

Wat zijn de nadelen van een doorlopende reisverzekering?

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan een doorlopende reisverzekering. Wij noemen er een aantal

 • Een doorlopende reisverzekering is alleen voordeliger bij vaker of langer op vakantie.
 • Je zit er altijd voor 1 jaar aan vast (daarna per maand opzegbaar).
 • Als je er vanaf wilt moet je hem opzeggen anders loopt de polis door.
 • Je moet je voor iedere reis je doorlopende reisverzekering nakijken. Stel je hebt Europadekking en je gaat buiten Europa op vakantie, als je dan vergeet je doorlopende reisverzekering aan te passen, ben je niet verzekerd.
 • Je moet wijzigingen doorgeven aan je verzekeraar, bijvoorbeeld een verhuizing of als er een kind moeten worden bijgeschreven op de polis.
 • Niet geschikt als je voor meer dan 180 dagen aaneengesloten naar het buitenland gaat.
 • Niet geschikt voor studie, werk of stage in het buitenland.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Je kunt er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering voordeliger is bij minstens twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Hoe lang loopt een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering sluit je af voor de periode van minimaal jaar. Daarna prolongeert de verzekering. Vanaf dat moment is de reisverzekering dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Wat valt er onder een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering dekt verschillende onderdelen (dekkingen). Wat een doorlopende reisverzekering standaard dekt, verschilt per verzekeraar. Wat niet standaard is gedekt, kun je meestal optioneel meeverzekeren. Voorbeelden daarvan zijn een ongevallendekking, SOS-autohulp, sportdekking, medische kosten, werelddekking, etc.

SOS-kosten zijn altijd meeverzekerd op een standaarddekking. Dat is voor noodhulp op reis. Zoals hulpverlening door de alarmcentrale, opsporings- en reddingsacties en vervoer naar een ziekenhuis na een ongeval. Ook een versnelde terugkeer naar Nederland (repatriëring), valt daar onder. Die noodzaak kan medisch zijn of ontstaan omdat er thuis een familielid (ernstig) ziek is of overleden is of omdat je huis door storm of brand vernield is. De kosten van zo’n medische repatriëring lopen al snel hoog op. Als je geen reisverzekering hebt, draai je zelf voor die kosten op.

Wie zijn er verzekerd bij een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is geschikt voor alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen en eenoudergezinnen. Het is mogelijk om ook je partner en/of kinderen mee te verzekeren op dezelfde polis. Vaak is dit gunstiger dan dat zij ieder apart een reisverzekering moeten afsluiten. Ook wanneer zij zonder jou op vakantie gaan, kunnen zij gebruikmaken van deze reisverzekering. Bij Allianz is zelfs een studerend kind dat uitwonend is meeverzekerd. Dat geldt ook als je minderjarige kind bij je ex-partner woont.

Wat kost gemiddeld een doorlopende reisverzekering per jaar?

Gemiddeld betaalt een Nederlander ongeveer € 75,- per jaar voor een doorlopende reisverzekering. De premie is afhankelijk van de dekking die je kiest en de gezinssamenstelling.

Wat is het verschil tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering?

Bij een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd tegen een vaste premie. Bij een kortlopende reisverzekering ben je voor één specifieke vakantie verzekerd. Bij het afsluiten van de verzekering geef je de datum van vertrek én terugkomst aan. Ga je daarna nog een keer op vakantie? Dan moet je hiervoor opnieuw een reisverzekering afsluiten.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering?

 • Een reisverzekering is meestal alleen geldig in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Ga je verder weg? Kies dan voor werelddekking.
 • Als je langer in het buitenland verblijft, houd er dan rekening mee dat de meeste reisverzekeringen tot zestig of negentig dagen aaneengesloten geldig zijn. dit kan je bij Allianz uitbreiden naar 180 dagen.
 • Niet alle sportieve activiteiten zijn standaard gedekt. Vraag het voor de zekerheid na als je een actieve vakantie hebt geboekt, bijvoorbeeld als je gaat bergbeklimmen of diepzeeduiken.
 • De zorgverzekering vergoedt medisch noodzakelijke kosten in het buitenland. Deze krijg je tot het bedrag vergoedt dat je in Nederland ook zou krijgen. De kosten in het buitenland voor medische ingrepen zijn vaak hoger. Het deel dat je zorgverzekeraar niet vergoedt, kun je op je reisverzekering claimen. Je moet dan wel medische kosten meeverzekeren.
 • Zorg dat je voordat je op reis gaat, het nummer van de alarmcentrale hebt genoteerd.
 • Als je een bagageclaim wilt indienen, bijvoorbeeld omdat je koffers zijn gestolen, doe dan altijd eerst aangifte bij de politie. Je moet de diefstal namelijk aantonen bij je verzekeraar.

Wat is een goede doorlopende reisverzekering?

Een goede doorlopende reisverzekering is die van Allianz Global Assistance. Je hebt de keuze uit drie pakketten en twee daarvan kun je uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt. De doorlopende reisverzekering van Allianz heeft al drie keer de hoogste waardering van MoneyView gekregen. MoneyView is een onafhankelijk en gerenommeerd financieel onderzoeksbureau. Elk jaar onderzoekt MoneyView de prijs en kwaliteit van reisverzekeringen. De doorlopende reisverzekering van Allianz heeft met vijf sterren de hoogste waardering. In totaal onderzocht MoneyView 38 verzekeraars.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverleners ter wereld en heeft ruim 60 jaar ervaring.

Hoe kan ik een reisverzekering afsluiten?

Hier kun je de doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten. De reisverzekering kent drie pakketten: Budget, Uitgebreid en Compleet. De dekking SOS-hulpverlening, Bagage en Rechtsbijstand vormen de basis bij ieder pakket. Met Budget is bagage verzekerd tot max. € 1.500,-, met Uitgebreid tot € 3.500,- en met Compleet zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis. Vervolgens kun je afhankelijk van welk pakket je kiest nog verschillende dekkingen toevoegen aan je verzekering. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je makkelijk de wintersportdekking af. Zo bepaal je helemaal zelf of je wel of niet een bepaalde dekking in je doorlopende reisverzekering afsluit. Op deze manier betaal je nooit teveel en heb je een reisverzekering die helemaal past bij jouw manier van reizen!

Ik woon niet in Nederland, kan ik ook een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Woon je niet in Nederland, maar wil je toch een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan bij Allianz! De volgende groepen kunnen ook een reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders/Belgen die in België wonen.
 • Nederlanders/Duitsers die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).

Meer weten? Neem contact met ons op: info@reisverzekeringblog.nl

Meest gestelde vragen en antwoorden over de doorlopende reisverzekering van Allianz (FAQ)

Misschien wil je een doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten, maar heb je nog enkele vragen? Hieronder staan de meest gestelde vragen over de reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is een soort reisverzekering die niet voor een specifieke reis wordt afgesloten, maar voor een bepaalde periode. Dit kan bijvoorbeeld een jaar zijn, of soms zelfs langer. Met een doorlopende reisverzekering ben je dus gedurende de gehele periode van de reisverzekering verzekerd, ongeacht hoeveel reizen je tijdens die periode maakt. Dit kan handig zijn als je regelmatig op reis gaat, of als je niet precies weet wanneer je op reis zult gaan.

Wat voor doorlopende reisverzekering heeft Allianz?

De reisverzekering bestaat uit twee vaste dekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief Rechtsbijstand) en Bagage. Je hebt de keuze uit 3 pakketten:
Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kun je niet uitbreiden.
Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kunt dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kunt dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Waarom heeft Allianz een aantal standaard dekkingen op de doorlopende reisverzekering?

Allianz, heeft als grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, gekozen voor enkele vaste dekkingen, zodat klanten makkelijker en sneller de juiste keuze kunnen maken.

Waarom is de rechtsbijstandverzekering een verplicht onderdeel bij Allianz?

Veel rechtsbijstandverzekeringen bieden in het buitenland geen of slechts een beperkte dekking. Gebeurt er iets tijdens je reis? Ontstaat er bijvoorbeeld een geschil over een huurappartement of huisje? Dan staat Allianz je bij en worden ook de kosten door hun vergoed. Deze hulp past bij Allianz als reisverzekeraar en hulpverlener.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Je kunt er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering voordeliger is bij minstens twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger. 

Wat kost een doorlopende reisverzekering bij Allianz?

Je hebt bij ons al een doorlopende reisverzekering Europa vanaf €1,90 per maand. De premie is natuurlijk afhankelijk van de dekkingen die je zelf kiest daarom kun je altijd vrijblijvend een premieberekening maken.

Geven jullie jongerenkorting op de doorlopende reisverzekering?

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen als beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Wie is er verzekerd op de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz is geschikt voor alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen en eenoudergezinnen. Heb je een gezin met meer kinderen, dan hoef je, maar voor 1 kind premie te betalen.

Zijn mijn uitwonende kinderen meeverzekerd?

Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar gewoon meeverzekerd op de polis van de ouders. Misschien zelfs wel gratis omdat je, maar voor één kind premie hoeft te betalen.

Wanneer gaat de dekking van de doorlopende reisverzekering in?

De dekking van de doorlopende reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Waar ben ik verzekerd?

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking. De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittannië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Ja, maar er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

Wat is de maximale aaneengesloten reisduur?

De doorlopende reisverzekering heeft standaard een reisduur van maximaal 60 aaneengesloten dagen en dit kun je tegen een toeslag uitbreiden naar 180 aaneengesloten dagen. Ga je langer op reis? Dan is de Globetrotter Verzekering het geschiktst; hiermee kun je maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis.

Moet ik medische kosten meeverzekeren; ik heb toch al een zorgverzekering met werelddekking?

Als je alleen een zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten mogelijk niet volledig gedekt. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren wij altijd om de dekking ‘medische kosten’ mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Zo zijn bijvoorbeeld repatriëringskosten niet verzekerd op een zorgverzekering. Ook zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland, het verschil moet je dan zelf bijbetalen. wil je dat niet, kies dan voor de dekking ‘medische kosten’.

Wat houdt Reisarts van Allianz in?

Verzekerden met een doorlopende reisverzekering van Allianz kunnen tijdens hun reis of vakantie bellen met een verpleegkundige of arts van de alarmcentrale, met vragen over hun gezondheid. De artsen van de alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur, advies volgens de richtlijnen Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG).

Kan ik ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Ja, dat kan als je in België woont of in Duitsland binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens.

Wat is de opzegtermijn van de reisverzekering?

De doorlopende verzekering is na de eerste termijn van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Vragen?

Heb je een vraag over de doorlopende reisverzekering van Allianz, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739