vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Groepsreisverzekering en Schoolreisverzekering – sluit hier af, v.a. €0,26 p.p. snel geregeld

Voor schoolreisjes, bedrijfsuitjes en andere groepsreizen is er een speciale verzekering: de groepsreisverzekering.

Een groepsreisverzekering biedt de organisatie zekerheid en is niet duur. Afhankelijk van de gekozen dekking heb je al een Allianz Global Assistance groepsreisverzekering vanaf €0,26 per persoon per dag. Bij een groepsreis of schoolreis zijn ook de leiders en begeleiders meeverzekerd.

Groepsreisverzekering voor uitstapjes

Groepsreisverzekering en Schoolreisverzekering - sluit hier af
Groepsreisverzekering

Je organiseert een gezellig dagje uit voor een groep en wilt dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Vergeet dan vooral niet een goede groepsreisverzekering af te sluiten voor de gehele groep. Met deze reisverzekering ben je er zeker van dat financiële risico’s gedekt zijn en het geeft organisatoren, reizigers en thuisblijvers een veilig gevoel. Ideaal bij het organiseren van bijvoorbeeld een schoolreisje of bedrijfsuitje.

Verzeker je groepsreis

Een groepsreisverzekering is een verzekering die is afgesloten voor een groep mensen die samen op reis gaan. Deze verzekering biedt bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen tijdens de reis, zoals bijvoorbeeld medische kosten als iemand ziek wordt of een ongeval krijgt, of hulp als de bagage van de groep kwijtraakt. Een groepsreisverzekering kan handig zijn als je met een groep op reis gaat, omdat het vaak voordeliger is om één verzekering af te sluiten voor de hele groep in plaats van ieder afzonderlijk. Bovendien kan het afsluiten van een groepsreisverzekering ervoor zorgen dat er minder administratie is en dat de communicatie makkelijker verloopt als er iets gebeurt tijdens de reis. Een groepsreisverzekering is dus een verstandige keuze als je samen met een groep op reis gaat, omdat het ervoor zorgt dat je financiële bescherming hebt in geval van problemen.

Groepsreis

Op deze website kan je eenvoudig zelf een groepsreisverzekering afsluiten. Een groepsreisverzekering is onder andere bestemd voor groepen kinderen en/of volwassenen:

 • Bedrijfsuitje
 • Familie-uitje
 • Busreis
 • Verenigingsuitje
 • Schoolreis
 • Voetbalreis
 • Schoolkamp
 • Zeilkamp
 • Ponykamp

Voor bijzondere wensen dien je contact met ons op te nemen. Denk daarbij aan:

 • Groepen groter dan 400 personen.
 • Groepsreizen buiten Europa.
 • Bijzondere activiteiten tijdens de groepsreis.
 • Het deelnemen aan sportwedstrijden.

Allianz Global Assistance: Groeps- en schoolreisverzekering met Europadekking

Je kunt ook een groepsreisverzekering afsluiten bij Allianz Global Assistance met het dekkingsgebied Europa. Iedereen krijgt dan hetzelfde noodnummer van de Alarmcentrale voor hulp bij calamiteiten. De Alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar op dit nummer.

Het is mogelijk een standaard dekking te kiezen waarbij je bent verzekerd tegen onvoorziene kosten en repatriëring. Dit is fijn voor de organisatoren, want die hoeven zich geen zorgen meer te maken voor schade veroorzaakt door de deelnemers. Er is ook een beperkte dekking voor medische kosten en reisongevallen inbegrepen. Als extra dekking kan je kiezen tussen reisbagage dekking of een dekking voor langlaufen/wintersport.

Ga je een schoolreisje organiseren en wil je geen risico lopen? Sluit dan hier een schoolreisverzekering af voor slechts € 0,26 per persoon per dag.

Groepsreisverzekering voor groepsreizen vanaf 10 personen

De nieuwe groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 personen. Deze reisverzekering voor groepen is geschikt voor o.a. verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes in bijvoorbeeld Nederland, België en Duitsland.

Schoolreisverzekering

Een schoolreisverzekering is een verzekering die is afgesloten voor leerlingen en begeleiders die op schoolreis gaan. Deze verzekering biedt bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen tijdens de reis, zoals bijvoorbeeld medische kosten als iemand ziek wordt of een ongeval krijgt, of hulp als de bagage van de groep kwijtraakt. Een schoolreisverzekering kan handig zijn omdat het afsluiten van één verzekering voor de hele groep vaak voordeliger is dan ieder afzonderlijk verzekeren. Bovendien kan een schoolreisverzekering ervoor zorgen dat er minder administratie is en dat de communicatie makkelijker verloopt als er iets gebeurt tijdens de reis. Het afsluiten van een schoolreisverzekering is vaak verplicht voor scholen die met leerlingen op reis gaan.

Sportverenigingen

Nieuw is de standaard rechtsbijstand dekking en dat wedstrijden/trainingen voor sporten (behalve vechtsporten) ook meeverzekerd zijn. Handig voor bijvoorbeeld sportverenigingen die op (trainings-)kamp gaan. Ook nieuw is de mogelijkheid om de dekkingen Bagage en wintersport/bijzondere sporten aan de verzekering toe te voegen.

Organiseer je een dagtrip, busreis, schoolreis, werkweek of sportkamp? Dan is de Groeps- en Schoolreisverzekering van Allianz Global Assistance de beste keuze.

Gunstige premie

De premie is erg gunstig, zo heb je al een groepsreisverzekering vanaf € 0,26 per persoon per dag (Europadekking). De deelnemers aan de groepsreis zijn dan verzekerd voor SOS-hulpverlening, ongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Hoe groter de groep hoe lager de premie. Maak vrijblijvend een premieberekening.

De onderstaande tabel toont de premies per dag. De premie is afhankelijk van de groepsgrootte.

Aantal personenBasisdekking*Basis + BagageBasis + (winter)sportenBasis + Bagage + (winter)sporten
t/m 20€ 10,-€ 17,50€ 19,-€ 22,-
t/m 40€ 17,50€ 30,-€ 33,-€ 38,-
t/m 60€ 24,-€ 37,-€ 46,-€ 53,-
t/m 80€ 29,50€ 42,-€ 58,-€ 66,-
t/m 100€ 34,-€ 46,-€ 66,-€ 76,-
t/m 150€ 48,-€ 64,-€ 90,-€ 104,-
t/m 200€ 61,-€ 80,-€ 112,-€ 126,-
t/m 250€ 73,-€ 90,- € 132,-€ 144,-
t/m 300€ 84,-€ 100,-€ 145,-€ 156,-
t/m 350€ 94,- € 110,-€ 161,-€ 174,-
t/m 400€ 103,-€ 120,-€ 171,-€ 183,-
* De basisdekking van de Groeps- en Schoolreisverzekering bestaat uit SOS hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid.

Waarvoor verzekerd?

Wat is er verzekerd op de Groepsreisverzekering?

 • SOS-Hulpverlening, redding en opsporing;
 • ongevallen (overlijden en blijvende invaliditeit);
 • schade aan logiesverblijven;
 • medische kosten (dokters en ziekenhuiskosten);
 • rechtsbijstand;
 • aansprakelijkheid.

Als optie kan je ook meeverzekeren:

 • bagage (diefstal, vermissing of beschadiging);
 • bijzondere sporten en wintersport.

Lees voor een compleet overzicht van alle dekkingen de verzekeringsvoorwaarden.

Voordelen van de Groepsreisverzekering

De vernieuwde groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance biedt jou de volgende voordelen en zekerheden:

 • Goede basisverzekering voor groepsreizigers tegen een aantrekkelijk tarief.
 • Geen uitzoekwerk voor de organisator wie/wel of niet een doorlopende reisverzekering heeft.
 • Bij een calamiteit de zekerheid dat iedereen verzekerd is.
 • Onderlinge letselschade is verzekerd op de aansprakelijkheidsdekking.
 • Organisator kan rechtsbijstand krijgen bij een geschil over de reis.
 • Zeer geschikt voor sportkampen met wedstrijden en/of trainingen.

Groepsreisverzekering voor heel Europa

De groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance geeft dekking voor alle schoolreisjes in Nederland en Europa. Verzekerd zijn de deelnemers aan de schoolreis of groepsreis, zoals:

 • Schoolbestuur
 • Onderwijzend personeel
 • Begeleiders
 • Scholieren

Heb je nog geen Groepsreisverzekering? Deze kan je hieronder zelf eenvoudig afsluiten. Eerst bereken je de premie. Indien akkoord dan vul je de gegevens in van de verzekeringnemer.

Aansprakelijkheid meeverzekerd

Wanneer je een schoolreis organiseert ben je verantwoordelijk en wil je zo min mogelijk risico lopen. Het organiseren is al een hele klus en tijdens het schoolreisje wil je goed verzekerd zijn tegen onverwachte omstandigheden, die je niet van te voren kunt inschatten. Mocht er toch iets vervelends gebeuren tijdens de schoolreis, dan kunnen de verantwoordelijke personen door derden aansprakelijk gesteld worden. Ook leerlingen kunnen aansprakelijk gesteld worden en dat wil je als schoolleiding uiteraard voorkomen en tegen verzekerd zijn.

Met de groepsreisverzekering en schoolreisverzekering van Allianz Global Assistance zijn de deelnemers aan de reis verzekerd voor schade die is toegebracht aan anderen of de spullen van anderen waarvoor een van de verzekerden aansprakelijk is.

Over Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten. Allianz Global Assistance Group opereert met ruim 10.000 medewerkers in meer dan 34 landen wereldwijd. Inmiddels maken 250 miljoen klanten gebruik van onze dienst- en hulpverlening.

In Nederland biedt de Allianz Global Assistance Group met 270 medewerkers medische hulpverlening aan 3,5 miljoen mensen en verzorgt ze de voertuighulpverlening voor ruim 2 miljoen auto’s.

Extra informatie groepsreisverzekering

De verzekering is geldig in Europa (alsmede de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Groepreizigers kunnen bij nood de Alarmcentrale bellen

Mochten er problemen ontstaan tijdens de groepsreis, dan kunnen de deelnemers aan de groepsreis rekenen op de hulp van de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance. De Alarmcentrale biedt waar ook in Europa professionele hulp bij problemen, ziekte en ongeval. Alle deelnemers aan de groepsreis kunnen hetzelfde alarmnummer bellen. Wel zo handig.

Vragen over groepsreisverzekering?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor groepen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen, van 09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739