vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Dekkingen op een reisverzekering

Dekkingen op een reisverzekering
Dekkingen op een reisverzekering

Een reisverzekering kan je zelfstandig samenstellen door middel van rubrieken (dekkingen). Zo bepaal je zelf waar je voor verzekerd wilt zijn.

Ga je niet (winter)sporten tijdens je vakantie dan heeft deze dekking geen zin. Door je reisverzekering goed te laten aansluiten op jouw reisgedrag, kan je ook premie besparen en voorkom je dubbele dekkingen of overlap.

Hieronder beschrijven wij de dekkingen van een standaard reisverzekering:

  • Buitengewone en onvoorziene kosten
  • Europa of Werelddekking
  • Geneeskundige kosten
  • Bagage
  • Bijzondere sporten
  • Ongevallen
  • Geld
  • Vakantie pechhulp
  • Annulering

Buitengewone en onvoorziene kosten

Deze rubriek kan je niet uitsluiten. Dat komt omdat het de belangrijkste dekking is van een reisverzekering. Zo ben je verzekerd voor de kosten voor opsporing- of reddingsacties, als je tijdens een wandeling in een tropisch regenwoud verdwaalt of gewond raakt.

De kosten van hulpverlening door de alarmcentrale vallen er ook onder. Dit geldt tevens voor extra reis- en verblijfskosten. Hier krijg je mee te maken als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte (repatriëring).

Europa of werelddekking

Onder Europadekking wordt verstaan: alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Alle landen hierbuiten vallen onder de Werelddekking.

Geneeskundige kosten

In Europa zijn medische kosten meestal meeverzekerd op jouw basiszorgverzekering. Echter je bent maximaal verzekerd voor de kosten zoals die in Nederland gelden. Zijn de kosten hoger (bijvoorbeeld omdat je naar een privéziekenhuis bent gebracht) dan moet je deze zelf bijbetalen. Daarom adviseren wij altijd om de dekking voor medische kosten wel mee te verzekeren. Dit geldt zeker wanneer je naar landen gaat waar de ziektekosten bijzonder hoog kunnen oplopen, zoals Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada.

Bagage

Neem je veel bagage of kostbare (digitale) apparatuur zoals een smartphone of laptop mee dan is deze dekking van belang. Aan de vergoedingen zijn echter wel voorwaarden verbonden. Meestal gelden er aparte maximumbedragen voor onderdelen van je bagage. Vaak is sprake van een eigen risico. Lees daarom eerst goed de voorwaarden en de informatie over de verzekerde bedragen om teleurstellingen te voorkomen.

Ongevallen

Een ongevallendekking geeft recht op een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit. Heb je al een persoonlijke ongevallenverzekering met werelddekking, dan ben je meestal ook op vakantie verzekerd.

Geld

Geld, bankpassen en cheques kan je eventueel aanvullend verzekeren.

Vakantie autopechhulp

Ga je met de auto op vakantie dan kan deze dekking belangrijk zijn. Dit onderdeel biedt namelijk dekking voor de kosten onderweg – en eventueel de terugkeer naar Nederland – na een ongeval of pech onderweg. Bij een aantal verzekeraars is ook vervangend vervoer en verblijf meeverzekerd.

Bijzondere sporten

Een reisverzekering is in principe ook geldig tijdens het uitoefenen van een normale recreatie sport (geen wedstrijden). Dus als je op de camping een partijtje gaat volleyballen is dat geen probleem. Risicovolle sporten moet je echter apart meeverzekeren. Recreatief duiken of snorkelen, zit meestal in de standaard dekking, maar wrak- of grotduiken weer niet.

Ook wintersport moet je vaak apart verzekeren. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld raften, parachutespringen, hiking, bergbeklimmen, survival en andere bijzondere sporten.

Annulering

Een annuleringsverzekering biedt dekking als je reis niet doorgaat of moet worden afgebroken. Bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van naaste verwanten. Ook zwangerschap, onvrijwillige werkloosheid en een scheiding zijn reden voor vergoeding. Je krijgt dan de reissom geheel of gedeeltelijk uitgekeerd, zodat je geen financiële schade hoeft te lijden door het niet doorgaan van je reis.

Sommige maatschappijen bieden een zogenaamde garantie-annulering of dubbel zeker annuleringsdekking. Dit houdt in dat je bij een ziekenhuisverblijf of voortijdige terugkeer de volledige reissom terugkrijgt, in plaats van een gedeelte.

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten met Europadekking? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.


Kortlopende reisverzekering afsluiten

Bij ReisverzekeringBlog kun je zelf eenvoudig een reisverzekering vergelijken en daarna afsluiten.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739