vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Geld meeverzekeren op je reisverzekering

Geld meeverzekeren op je reisverzekering
Geld meeverzekeren op je reisverzekering

Ga je op reis en neem je contant geld mee? Dan kan je dat meeverzekeren op je kortlopende reisverzekering.

Contant geld mee op reis

Tegenwoordig kunnen wij overal ter wereld pinnen, zo ook op jouw vakantiebestemming. Desondanks nemen steeds meer reizigers contant geld mee wanneer zij op vakantie gaan. De belangrijkste redenen hiervoor:

  • Contant geld wisselen in het land van bestemming kan een betere wisselkoers geven.
  • Pinautomaten kunnen een storing hebben.
  • Te weinig geldautomaten in de directe omgeving.
  • De kans op skimming in sommige landen is erg groot.
  • Bij verlies of diefstal van je bankpas moet je over geld kunnen beschikken.
  • Sommige bankpassen lijken niet goed te werken in het buitenland.

Ga je binnenkort op vakantie en neem je ook veel contant geld mee? Dan is het mogelijk dit mee te verzekeren op je kortlopende reisverzekering. Contant geld, cheques en betaalpassen vallen niet standaard onder de dekking van je reisverzekering.

Voor welk bedrag zijn geld en cheques verzekerd op een reisverzekering?

De dekking voor geld en cheques verschillen per reisverzekeraar en kan ook afhankelijk zijn van de gekozen reisverzekering.

Wees voorzichtig met geld in het buitenland

Ook al heb je geld meeverzekerd op je reisverzekering, de meeste reisverzekeraars keren alleen uit bij diefstal van geld, indien je voorzichtig bent geweest en er alles aan hebt gedaan om diefstal te voorkomen. Geld, cheques en betaalpassen mag je daarom niet onbeheerd achter laten in je hotelkamer of rugzak. Ben je geld verloren of is er geld gestolen dan ben je verplicht aangifte te doen bij de lokale politie. Het bewijs daarvan moet je kunnen overleggen bij een schade-aangifte.

Reisverzekering met dekking voor geld afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering afsluiten met Europadekking? Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering en dekking voor geld of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739