vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Allianz

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekering voor sportwedstrijden in het buitenland

Reisverzekering sportwedstrijdenGa je naar het buitenland om deel te nemen aan sportwedstrijden, dan wil je ook goed verzekerd zijn. Meestal is dat een probleem omdat deelname aan sportwedstrijd bij vrijwel alle reisverzekeraars is uitgesloten op een standaard reisverzekering.

Gelukkig hebben wij de oplossing voor jou. Ga je naar het buitenland om deel te nemen aan sportwedstrijden? Neem dan contact met ons op als je daarvoor een reisverzekering wilt. In vrijwel alle gevallen hebben wij een oplossing voor jou. Je kan dan bij Allianz Global Assistance een reisverzekering afsluiten met een premietoeslag voor deelname aan sportwedstrijden.

Let op: Vechtsporten, gemotoriseerde sporten en rugby zijn altijd uitgesloten. Zowel individueel als in wedstrijdverband.

Sportwedstrijden meeverzekeren op je reisverzekering

Het is mogelijk om het risico van sportwedstrijden en trainingskampen mee te verzekeren op een kortlopende reisverzekering, doorlopende zakenreisverzekering en collectieve zakenreisverzekering. Neem daarvoor altijd contact met ons op:

Stuur een e-mail: naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055-5400408

Wij kunnen jou dan laten weten of de sport waar jij in wedstrijdverband aan gaat deelnemen verzekerd kan worden en welke premie daarvoor van toepassing is. Uiteraard is dit vrijblijvend en kan je daarna beslissen of je een reisverzekering wilt afsluiten waarbij jou sportwedstrijd ook gedekt is.

Maatwerk reisverzekering bij sportwedstrijden

Wanneer je de voorwaarden doorleest van een reisverzekering zal je ergens de regel tegenkomen dat deelname aan wedstrijden of de voorbereiding daartoe treffen niet verzekerd is. Dat heeft te maken met het feit dat een reisverzekering uitgaat van standaard risico’s. Dat geldt niet alleen voor deelname aan wedstrijden zoals bijvoorbeeld een voetbalkamp in het buitenland of een zeilwedstrijd op de Middellandse zee, maar ook voor het uitoefenen van bijzondere sporten zonder wedstrijdelement.

Zo zijn gevaarlijke, extreme en bijzondere sporten altijd uitgesloten op een standaard reisverzekering. Deze kan je wel meeverzekeren als je een extra dekking kiest of indien je een speciale reisverzekering afsluit zoals de Adventure & Surivival verzekering. Hierbij gaat het echter om sporten zonder wedstrijdelement. Sport- en andere wedstrijden zoals een danswedstrijd in het buitenland moeten altijd apart worden beoordeelt door de reisverzekeraar.

Welke reisverzekeringen met dekking voor wedstrijdsport kan je afsluiten?

Bij Allianz Global Assistance kan je drie reisverzekeringen afsluiten met dekking voor deelname aan wedstrijdsporten, te weten:

 • Kortlopende reisverzekering
 • Doorlopende zakenreisverzekering
 • Collectieve zakenreisverzekering

Wedstrijdsport en de Kortlopende Reisverzekering

Wanneer je een kortlopende reisverzekering wenst af te sluiten met dekking voor wedstrijdsport, dan wordt over de gehele premie een toeslag berekend die afhankelijk is van de sport die beoefend wordt. Daarnaast is het mogelijk om ook een Sportreisongevallen dekking mee te verzekeren. De toeslag daarvoor bedraagt € 0,45 per persoon per dag. Als verzekerde overlijdt of blijvend invalide raakt door ongeval overkomen tijden een training of een wedstrijd dan geldt dat de uitkering is gemaximeerd tot:

 • € 5.000,- bij overlijden
 • € 25.000,- bij blijvende invaliditeit

Wedstrijdsport en de Doorlopende Zakenreisverzekering

Indien je een doorlopende zakenreisverzekering wenst af te sluiten met dekking voor wedstrijdsport, dan wordt de toeslag berekend over de rubrieken SOS Hulpverlening, Ongevallen, Medische Kosten en Werelddekking. Wanneer de verzekerde overlijdt of blijvend invalide raakt door een ongeval tijdens een training of een wedstrijd dan geldt dat de uitkering is gemaximeerd tot:

 • € 5.000,- bij overlijden
 • € 25.000,- bij blijvende invaliditeit

Of (indien gekozen voor Premium dekking):

 • € 10.000,- bij overlijden
 • € 50.000,- bij blijvende invaliditeit

Als de uitbreiding ‘zakelijke uitrusting’ wordt afgesloten dan valt de sportuitrusting (bijvoorbeeld fietsen) die worden meegenomen ook onder.

Wedstrijdsport en de Collectieve Zakenreisverzekering

Als je een collectieve zakenreisverzekering wenst af te sluiten met dekking voor wedstrijdsport, dan wordt er een toeslag berekend over de rubrieken SOS Hulpverlening, Ongevallen en Medische Kosten. Wanneer een verzekerde overlijdt of blijvend invalide raakt door ongeval tijdens een training of een wedstrijd dan geldt dat de uitkering is gemaximeerd tot:

 • € 5.000,- bij overlijden
 • € 25.000,- bij blijvende invaliditeit

Of (indien gekozen voor Premium dekking):

 • € 10.000,- bij overlijden
 • € 50.000,- bij blijvende invaliditeit

Als de uitbreiding ‘zakelijke uitrusting’ wordt afgesloten valt daaronder ook de sportuitrusting (bijvoorbeeld fietsen) die worden meegenomen.

Reisverzekering met dekking voor wedstrijdsport afsluiten

Ga jij aan wedstrijdsport in het buitenland doen en wil je één van de bovenstaande reisverzekeringen afsluiten dan moet je daarvoor contact met ons opnemen. Afhankelijk van welke wedstrijdsport je gaat doen, hoor je van ons hoeveel de toeslag op de premie bedraagt. Indien akkoord maken wij de polis voor je op en ontvang je deze per e-mail. Dat kan snel tijdens werkdagen binnen 24 uur of dezelfde dag nog. De premie wordt via automatische incasso van je betaalrekening afgeschreven.

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen en wedstrijdsport of wil je de premie weten? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055-5400408

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *