vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Adventure & Survival Verzekering: slechts € 1,80 per dag

Adventure & Survival Verzekering
Adventure & Survival Verzekering

Wanneer je tijdens je reis bijzondere sporten gaat beoefenen of jouw vakantie geheel in het teken staat van extreme sporten dan kan je daar een speciale reisverzekering voor afsluiten: de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance

Deze speciale reisverzekering voor o.a. extreme sporten is voordeliger en geeft een beter dekking dan een normale reisverzekering met sportdekking. Zo is er een uitgebreide dekking voor jouw sportuitrusting, standaard een reisongevallendekking en zelfs een aansprakelijkheidsdekking.

De premie is erg gunstig voor slechts € 1,80 per dag ben je in heel Europa verzekerd. Zelfs voor SOS- kosten (opsporing, redding, repatriëring en hulpverlening), medische kosten, ongevallen en aansprakelijkheid!

Adventure & Survival Verzekering

Een Adventure & Survival Verzekering is beter geschikt als je gaat sporten tijdens je vakantie. Daarnaast biedt een normale standaard reisverzekering geen of onvoldoende dekking bij bijzondere sporten die meer gevaar met zich meebrengen zoals wintersport, luchtsport, bergsport en watersport.

Je kan eventueel ook kiezen voor een (kortlopende of doorlopende) reisverzekering met een extra sportdekking. Maar dan ben je nog niet verzekerd voor de ongevallendekking en aansprakelijkheid. Met een Adventure & Survival Verzekering loop je geen risico tijdens het sporten. Deze verzekering is ook geschikt voor extreme en gevaarlijk sporten rn dekt onder andere:

  • SOS-kosten;
  • reddingskosten;
  • repatriëring;
  • vervangend vervoer en verblijf;
  • beschadiging, verlies of diefstal van bagage;
  • ongevallendekking;
  • medische kosten;
  • aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemer(s).

De verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen die tijdens hun vakantie in Europa aan bijzondere sporten doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen, raften, abseilen en hanggliding. Maar deze reisverzekering is ook geschikt voor volwassenen en kinderen die naar een survivalkamp gaan of een outdoorweekend hebben geboekt.

Voorbeelden bijzondere, avontuurlijke en gevaarlijke sporten

Voorbeelden van bijzondere sporten zijn o.a.: Abseilen, Berg- en rotsklimmen, Bungeejumpen/bungeejumping, Canape-ing, Canyoning, Catcrawl, Cave rafting, Cliff jumping, Deltavliegen, Downhill mountainbiken/Downhill (mountain) biking, Flottage, Fly By Wire, Formatiespringen, Hanggliding, Hydrospeed, Indoor wandklimmen, Kitesurfen, Parachutespringen, Paragliding, Paraskiën, Speleologie, Tandemspringen, Tijgeren, Tokkelen, Ultralight vliegen, Wildwaterkanoën, Zandskiën, Zeilvleugelvliegen en Zweefvliegen.

Let op: Bij deelname aan wedstrijden en het beoefenen van sommige sporten (zoals gevechtssporten) ben je niet verzekerd.

Standaard reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking

De standaard reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking maken deze reisverzekering zeer compleet. Hierdoor zijn namelijk alle risico´s die survivals en extreme outdoor sporten met zich meebrengen gedekt. Nog een prettige bijkomstigheid is dat de verzekering zowel individueel als voor een groep is af te sluiten. De verzekering is geldig in Europa (ook op de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Let op. De verzekering is niet van kracht tijdens de beoefening van wintersport en bijzondere wintersporten. 

Verschil reisverzekering en Adventure & Survival verzekering

Het verschil tussen de gewone kortlopende reisverzekering en de Adventure & Survival verzekering is dat bij de laatste een reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Deze dekkingen zijn niet standaard gedekt op de kortlopende reisverzekering, maar heb je wel echt nodig als je outdoor activiteiten gaat ondernemen.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739