vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende Fietsverzekering: diefstal, schade en pech onderweg v.a. € 2,35 per maand

Doorlopende fietsverzekering: diefstal, schade en pech onderweg v.a. € 2,35 per maand

De voordelige Doorlopende Fietsverzekering met doorfietsgarantie van Allianz Global Assistance is ideaal als je regelmatig met de fiets onderweg bent. Met het standaard pakket is je fiets verzekerd voor Diefstal en Juridische hulp. Kies je voor het complete pakket, dan is je fiets ook verzekerd voor Schade en Pechhulp.

De Doorlopende Fietsverzekering geldt voor minimaal één jaar en wordt daarna jaarlijks verlengd. Je kunt de verzekering na één jaar opzeggen, met een opzegtermijn van één maand. De premie betaal je per jaar of per maand, zonder extra toeslag. Bij Diefstal ontvang je in de eerste drie jaar de volledige aanschafwaarde terug. Na drie jaar gelden er afschrijvingen.

Altijd weer snel op weg met de doorfietsgarantie

Of je nu regelmatig lange fietstochten maakt of de fiets gebruikt voor woon-werkverkeer, je wilt niet stil komen te staan met pech. En aan diefstal van je fiets wil je al helemaal niet denken. Gelukkig biedt de Fietsverzekering van Allianz Global Assistance uitkomst. Met de Pechhulp service is hulp altijd binnen handbereik. En wordt je fiets gestolen, dan maken zij het aankoopbedrag snel over naar je rekening. Dat is wel zo prettig.

Kies zelf wat je verzekert

Wat je wilt verzekeren, dat is persoonlijk. Daar houden ze rekening mee. Je kunt kiezen voor een verzekering voor alleen Diefstal of je kunt deze aanvullen met Schade en Pechhulp. De verzekering is af te sluiten voor elke soort fiets. Van e-bike tot stadsfiets. Zowel nieuw als gebruikt. En heb je accessoires bij je fiets? Dan kun je deze eenvoudig meeverzekeren.

Wat houdt de Fietsverzekering precies in?

De Doorlopende Fietsverzekering is flexibel opgebouwd. Je kunt deze daarom zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen uit twee opties:

Optie 1. Alleen Diefstal
Je kunt je fiets verzekeren voor alleen diefstal. Wordt je fiets gestolen? Dan ontvang je in de eerste drie jaar van de verzekering de aankoopwaarde* van je fiets terug. Na drie jaar gelden er afschrijvingen. Je bent altijd wereldwijd verzekerd voor diefstal. Je kunt je fiets dus gerust meenemen op vakantie.

Optie 2. Diefstal, Schade en Pechhulp
Naast Diefstal, kun je de verzekering uitbreiden met Schade en Pechhulp. Waar in Nederland je ook stil komt te staan, één telefoontje naar de alarmcentrale en een monteur komt naar je toe met een bus die volledig is ingericht als mobiele werkplaats. In 95% van de gevallen word je direct weer op weg geholpen. Wat voor fiets of e-bike je ook hebt en waar je ook staat. Zelfs tot 30 kilometer over de Nederlandse grens in België of Duitsland. Kan je fiets op de pechlocatie niet gemaakt worden of wil je liever teruggebracht worden? Dan vervoert Allianz Global Assistance jou én je fiets naar een locatie naar keuze, binnen een straal van 30 kilometer. En fiets je samen met iemand anders? Dan wordt ook deze persoon met fiets vervoerd. Samen uit, samen thuis!

Heb je een ongelukje gehad? Of is je fiets beschadigd door bijvoorbeeld vandalisme? Met de schadedekking wordt deze schade vergoed, na aftrek van een eventueel eigen risico.

* Als aankoopwaarde geldt de waarde van de fiets bij het afsluiten van de verzekering. Als de fiets niet nieuw is als de verzekering ingaat, dan is een taxatie nodig.

Juridische hulp

Heb je schade als gevolg van een ongeval? Of veroorzaakt een ander schade aan jou of je fiets? Dan helpen zij je om de schade te verhalen op de betrokken partij. Juridische hulp maakt standaard onderdeel uit van de verzekering, of je nu kiest voor alleen Diefstal, of ook Schade en Pechhulp.

Doorfietsgarantie

Met de Doorlopende Fietsverzekering van Allianz Global Assistance kan je rekenen op doorfietsgarantie. Dit betekent dat je altijd weer snel op weg bent in geval van schade, diefstal of pech:

 • Bij pech onderweg word je ter plaatse geholpen door gecertificeerde fietsmonteurs.
 • Is je fiets gestolen? Dan krijg je de aankoopwaarde snel uitgekeerd.
 • In geval van schade krijg je een vergoeding voor een leenfiets.

Heb je nog geen Doorlopende Fietsverzekering met doorfietsgarantie? Sluit hem hieronder af! Zorg wel dat je het ART sleutel- en framenummer bij de hand hebt!

Toelichting Doorlopende Fietsverzekering Allianz Global Assistance

Je hebt de keuze uit twee pakketten:

Pakket 1. Standaard doorlopend

 • Verzekerd tegen diefstal (wereldwijd).
 • Juridische hulp wanneer een ander schade veroorzaakt aan jou of jouw fiets.

Pakket 2. Compleet doorlopend

 • Verzekerd tegen diefstal (wereldwijd).
 • Verzekerd tegen schade.
 • Pechhulp: Bij pech onderweg belt je 24/7 de alarmcentrale. In 95% van de gevallen kan je fiets ter plekke worden gerepareerd.
 • Juridische hulp wanneer een ander schade veroorzaakt aan jou of jouw fiets.

Je kan deze verzekering afsluiten voor verschillende soorten fietsen:

 • Gewone fiets (bijv. omafiets of een stadsfiets)
 • ATB/Mountainbike
 • E-Bike
 • Racefiets
 • Bakfiets
 • Kinderfiets
 • Ligfiets
 • Etc.

Verzekerd tegen aanschaf waarde
Gedurende de looptijd van de verzekering (drie jaar) is de volledige aankoopwaarde van je fiets verzekerd tot maximaal € 5.000,-. Voor e-bikes geldt een maximum verzekerd bedrag van € 6.000,-.

Eigen risico

 • Diefstal: geen eigen risico (uitgezonderd zijn ATB/mountainbikes en racefietsen, daarvoor geldt een eigen risico van 20%).
 • Schade: eigen risico € 25,- (bij totaal verlies of als de kosten van reparatie hoger zijn dan het verzekerde bedrag min de restwaarde, geldt er voor ATB’s/mountainbikes en racefietsen een eigen risico van 20% van de vastgestelde schade).

Waarde accessoires
Alle aan je fiets vastgeschroefde accessoires kunnen worden meeverzekerd. Voorbeelden van vastgeschroefde accessoires zijn:

 • Kinderzitje
 • Fietstas
 • Fietsmand
 • Etc.

ART-slot
De fiets moet voorzien zijn van een ART (categorie 2 of hoger) goedgekeurd slot. Op de website van Stichting ART vindt je een overzicht van alle goedgekeurde sloten.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit betekent Allianz Global Assistance voor jou:

 • 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar;
 • eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd;
 • meer dan 50 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening;
 • professionele hulp in het Nederlands;
 • snelle en eerlijke schadebehandeling;
 • het inschakelen van de beste (fiets)monteurs om je snel weer op weg te helpen.

Overzicht dekkingen Fietsverzekering

Je kunt je fiets verzekeren voor alleen Diefstal (Pakket Standaard), of deze uitbreiden met Schade en Pechhulp (Pakket Compleet). Je bent altijd verzekerd van Juridische hulp. Daarnaast heb je de keuze uit een Fietsverzekering voor de periode van 3 jaar of een Doorlopende Fietsverzekering.

FIETSVERZEKERINGPakket StandaardPakket Compleet
Looptijd3 jaar verzekerdDoorlopend3 jaar verzekerdDoorlopend
Diefstal ✓
Schade xx
Vergoeding leenfiets xx
24/7 Pechhulp xx
Juridische hulp
Volledige aankoopwaarde
terug

Na 3 jaar afschrijving

Na 3 jaar afschrijving
PoliskostenGeenGeenGeenGeen
PremiebetalingEénmalig voor 3 jaarPer maand of per jaarEénmalig voor 3 jaarPer maand of per jaar
Vanaf premie€ 56,-
(voor 3 jaar)
€ 2,35
(per maand)
€ 109,-
(voor 3 jaar)
€ 3,85 p/m
(per maand)

Voordelen van de doorlopende Fietsverzekering

De Doorlopende Fietsverzekering geldt voor minimaal één jaar en wordt daarna jaarlijks verlengd. Je kunt de verzekering na één jaar opzeggen, met een opzegtermijn van één maand. De premie betaal je per jaar of per maand, zonder extra toeslag.

Aankoopwaarde vergoed
Als je fiets wordt gestolen, dan ontvang je de aankoopwaarde van je fiets snel terug op je rekening. In de eerste drie jaar ontvang je de volledige aankoopwaarde terug. Na drie jaar gelden er afschrijvingen. De dekking Diefstal is wereldwijd geldig. Je kunt je fiets dus gerust meenemen op vakantie.

Snelle uitkering bij diefstal
Is je fiets gestolen? Dan wil je je geld natuurlijk zo snel mogelijk ontvangen. Je stuurt ons het politierapport, de aankoopnota en twee originele sleutels op. Wij maken het aankoopbedrag uiterlijk op de zevende kalenderdag nadat je de fietsdiefstal bij ons hebt gemeld, over naar je rekening. Zorg er dan wel voor dat alle stukken voor die tijd bij ons binnen zijn.

Altijd verzekerd van juridische hulp
Met de Fietsverzekering ben je altijd verzekerd van Juridische hulp. Heb je schade als gevolg van een ongeval? Of veroorzaakt een ander schade aan jou of je fiets? Dan helpen wij je om de schade te verhalen op de betrokken partij. Juridische hulp maakt standaard onderdeel uit van de verzekering.

Vergoeding voor een leenfiets in geval van schade
In geval van schade heb je recht op een leenfiets. Wij geven je hiervoor een vergoeding. Deze vergoeding betalen we gelijk met de reparatienota aan je uit. De vergoeding bedraagt maximaal € 5,- per dag voor een gewone fiets en € 8,50 voor een e-bike. Je hebt recht op een leenfiets voor maximaal 3 drie dagen, plus de dagen die eventueel nodig zijn om een schade-expert de schade te laten beoordelen.

Professionele hulp bij pech
Pech krijgen onderweg is al vervelend genoeg. Gelukkig is hulp altijd dichtbij. Eén telefoontje naar de alarmcentrale en een gecertificeerde fietsmonteur is onderweg. In bijna alle gevallen wordt je fiets direct gerepareerd. Wat voor fiets je ook hebt en waar je ook staat. Zelfs tot 30 kilometer over de Nederlandse grens in België of Duitsland.

Pech? Bijna altijd reparatie ter plekke
Pech krijgen met de fiets kan iedereen gebeuren. Maar met deze Fietsverzekering hoef je gelukkig niet lang stil te staan. In geval van pech komt er een fietsmonteur naar je toe met een bus die volledig is ingericht als mobiele werkplaats. In 95% van de gevallen wordt je fiets direct gerepareerd. De fietsmonteur heeft kennis van alle soorten fietsen. Van mountainbike tot het nieuwste model e-bike. Behoor je tot de 5% waarbij reparatie ter plekke niet mogelijk is? Of geef je er de voorkeur aan om teruggebracht te worden? Dan vervoeren we jou én je fiets naar een locatie naar keuze, binnen een straal van 30 kilometer. En fiets je samen met iemand anders, dan wordt ook deze persoon en zijn fiets vervoerd. Samen uit, samen thuis!

Bij pech 24/7 bereikbaar
De fietsmonteurs staan op weekdagen tussen 08:00 en 21:00 uur en in het weekend tussen 09:00 en 21:00 uur voor je klaar. Als je buiten deze uren met pech aan je fiets stil komt te staan, dan rijdt de hulpdienst uit om jou en je fiets, en een eventuele medefietser, naar het begin- of eindpunt van je fietstocht te brengen.

De enige fietsverzekering met doorfietsgarantie
Met de Fietsverzekering van Allianz Global Assistance kun je rekenen op doorfietsgarantie. Dit betekent dat je altijd weer snel op weg bent in geval van Schade, Diefstal of Pech. Bij pech onderweg word je ter plaatse geholpen door gecertificeerde fietsmonteurs. Is je fiets gestolen? Dan krijg je de aankoopwaarde snel uitgekeerd. En in geval van schade krijg je een vergoeding voor een leenfiets.

Vragen?

Heb je een vraag over de doorlopende ‘Fietsverzekering met doorfietsgarantie’ of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739