vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering tips

Reisverzekering tips
Reisverzekering tips

De beste reisverzekering tips lees je hier. Wat moet je wel en niet meeverzekeren op een reisverzekering? Hoe kan je besparen op de premie? Waar moet je op letten bij het online afsluiten van een reisverzekering en andere handige tips.

10 tips voor reisverzekeringen

Tip 1. Hier moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering
Een reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie, mits deze in de voorwaarden zijn opgenomen. Tegenwoordig kun je een reisverzekering eenvoudig online afsluiten, zelfs nog één minuut voordat je op vakantie gaat. Toch zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering. Lees hier tips voor het afsluiten van een reisverzekering »

Tip 2. Vergelijk eerst reisverzekeringen voor je deze afsluit
Een reisverzekering vergelijken kan eenvoudig op onze website. Wij geven je ook tips waar je op moet letten bij een vergelijking. Je maakt zelf een premieberekening en daarna kun je de premies vergelijken. Wanneer je onze tips en adviezen volgt, kies je gemakkelijk de juiste reisverzekering tegen de beste premie »

Tip 3. Bespaar op je reisverzekering
Een reisverzekering is zeker niet overbodig als je op vakantie gaat. Wanneer er tijdens je reis iets gebeurt, dan is het prettig als je terug kunt vallen op je reisverzekering. Het zoeken naar de juiste reisverzekering kan soms lastig zijn door de vele aanbieders. Kies om te besparen niet altijd de goedkoopste verzekering. Een goedkopere reisverzekering, betekent ook vaak een lagere dekking. Toch is het wel mogelijk om te besparen op je reisverzekering. Lees daarom onze tips »

Tip 4. Zorg voor de juiste dekking: Europa of wereld
Ga je op vakantie, dan behoort een reisverzekering tot je standaarduitrusting. Onze tip: ga je meerdere landen bezoeken of wat verder weg? Controleer dan altijd het dekkingsgebied van je reisverzekering, je hebt de keuze uit Europa- of werelddekking. Lees hier meer over het verschil tussen Europa- en werelddekking »

Tip 5. Kies de reisverzekering die past bij jouw reisgedrag
Er is een reisverzekering voor iedere reis of situatie. Welke jij moet kiezen hangt van een aantal factoren af. Ga je kort of lang op reis? Ga je werken tijdens je verblijf in het buitenland? Ga je bijzondere sporten beoefenen of op wintersport? Voor al deze situaties bestaan er speciale reisverzekeringen. Om jou te helpen de juiste keuze te maken kan je onze nuttige tips hier lezen »

Tip 6. Doorlopende reisverzekering vaak goedkoper
Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je de keuze uit een doorlopende of een kortlopende. Het hangt van je gezinssamenstelling en het aantal vakanties per jaar af wat de beste keuze is. Lees onze tips wanneer je met een doorlopende reisverzekering premie kunt besparen »

Tip 7. Sluit tijdig een annuleringsverzekering
Het komt in de praktijk nog wel eens voor dat men vergeet een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat kan vervelende financiële consequenties hebben. Ben jij een annuleringsverzekering vergeten af te sluiten? Of is de termijn van zeven dagen na het boeken verstreken? Wij hebben een goede tip voor je: Bij ons kan je alsnog een annuleringsverzekering afsluiten, lees hier meer »

Tip 8. Noteer het alarmnummer van je reisverzekeraar
In Nederland zijn vier grote alarmcentrales werkzaam. SOS International, Eurocross Assistance, ANWB Alarmcentrale en Allianz Global Assistance. Zij beschikken over eigen noodnummers. Wanneer je een polis of een pasje van je verzekeraar ontvangt, staat het internationale telefoonnummer van de alarmcentrale daarop vermeld. Andere namen voor een alarmcentrale zijn o.a. hulpdienst, helpline, SOS dienst of alarmservice. Lees onze tips over het noteren van alarmnummers »

Tip 9. Controleer voor je op vakantie gaat jouw doorlopende reisverzekering
Ga je op reis of op vakantie? Vergeet dan niet vooraf je doorlopende reisverzekering te checken. Het kan namelijk voorkomen dat je toch onverzekerd op reis gaat. Bijvoorbeeld omdat je ooit een doorlopende reisverzekering met uitsluitend Europadekking hebt afgesloten en nu naar Indonesië gaat (werelddekking). In dat geval ben je niet verzekerd. Lees onze tips hoe je een doorlopende reisverzekering moet controleren »

Tip 10. Kies een reisverzekering die het eigen risico bij je zorgverzekeraar vergoed
Niet alle reisverzekeraars vergoeden het eigen risico van je zorgverzekering. Hierdoor kunnen vakantiegangers die een reisverzekering afsluiten met dekking voor medische kosten, toch voor onverwachte kosten komen te staan. Lees onze tips om de beste reisverzekering af te sluiten »

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering afsluiten met Europadekking? Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over een reis- of annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739