vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Bespaar op je reisverzekering

Bespaar op je reisverzekering

Bespaar op je reisverzekering

Een reisverzekering is zeker niet overbodig als je op vakantie gaat. Wanneer er tijdens je reis iets gebeurt, dan is het prettig als je terug kunt vallen op je reisverzekering.

Het zoeken naar de juiste reisverzekering kan soms lastig zijn door de vele aanbieders. Kies om te besparen niet altijd de goedkoopste verzekering. Een goedkopere reisverzekering, betekent ook vaak een lagere dekking. Toch is het wel mogelijk om te besparen op je reisverzekering. Lees onze tips.

Europa- of Werelddekking

Het is overbodig om een reisverzekering met Werelddekking af te sluiten, als je toch niet van plan bent om buiten Europa te reizen. Bovendien vallen behalve alle Europese landen, de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee (bijvoorbeeld Egypte, Israël en Marokko) ook onder de Europadekking. Maak vooraf dus goed de afweging of een Werelddekking daadwerkelijk nodig is.

Medische kosten

Indien je enkel een basiszorgverzekering hebt worden de medische kosten in het buitenland tegen de Nederlandse kostprijs vergoed. Een ingreep in het buitenland kan duurder zijn dan in Nederland en dat betekent dat je zelf het verschil zal moeten bijbetalen. Om het gat hiertussen op te vangen kan je de dekking medische kosten meeverzekeren. Mocht je een aanvullende zorgverzekering hebben, dan kan het zijn dat de medische kosten in het buitenland wel vergoed worden. Ga er niet zomaar vanuit dat je de dekking medische kosten dan kunt schrappen van je reisverzekering. Informeer goed bij je zorgverzekeraar wat wel en niet gedekt is, bijvoorbeeld repatriëring.

Kortlopende- of Doorlopend Reisverzekering

Wanneer je langer dan 16 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat of met een gezin, dan is een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger dan een Kortlopende Reisverzekering. Maak op basis van je reisgedrag een afweging of een Kortlopende- of Doorlopende Reisverzekering de beste keus is.

Auto

Voor autovakanties is het belangrijk dat je in het buitenland hulp kunt krijgen als er iets met de auto gebeurt. Je kunt hiervoor een extra dekking voor automobilistenhulp afsluiten op je reisverzekering. Controleer voordat je dit doet eerst je huidige autoverzekering. Sommige autoverzekeraars bieden pechhulp aan in het buitenland. Met een allrisk verzekering worden veel ongemakken zoals noodreparatie langs de weg, verslepen naar een garage etc. vergoed. Let er wel op dat je met een autoverzekering vaak geen recht hebt op vervangend vervoer of een noodgedwongen overnachting.

Bagage/inboedel

Bij een aantal inboedelverzekeringen is de inboedel ook buitenshuis verzekerd. Dat betekent dat ook je bagage op reis al verzekerd is, maar dan wel met beperkte voorwaarden. De inboedel mag zich enkel tijdelijk elders bevinden en de tijdelijke huisvesting moet vaak vergelijkbaar zijn met thuis (een vakantiewoning bijvoorbeeld). Diefstal van inboedel uit de auto is beperkt tot een maximum. Reisbagage is veelal standaard meeverzekerd bij iedere reisverzekeraar. Dit is dus geen rubriek waar je op kunt besparen.

Ieder jaar evalueren

De premies en pakketten van reisverzekeringen kunnen veranderen. Het is dus slim om ieder jaar te bekijken of het voordeliger is om over te stappen. Zet ieder jaar ook nog eens je vakantiebestemmingen en reisdoelen op een rijtje om er zeker van te zijn dat je goed bent verzekerd. Misschien reisde je eerder alleen binnen Europa, maar ben je nu van plan eens buiten Europa te gaan reizen.

Met deze tips kun je wellicht geld besparen op je reisverzekering, maar wees er altijd zeker van dat je voldoende dekking hebt tijdens je vakantie. Wanneer er iets gebeurt kunnen de kosten namelijk hoog oplopen en het zou vervelend zijn als je zelf voor deze kosten moet opdraaien, omdat je enkele euro’s wilde besparen op je reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Bij ReisverzekeringBlog kun je zelf eenvoudig een kortlopende reisverzekering van de Europeesche, Allianz Global Assistance of Unigarant vergelijken en daarna afsluiten. De premies bedragen, per persoon per dag (Europadekking):

Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze:

Kortlopende wintersport reisverzekering afsluiten Kortlopende wintersport reisverzekering afsluiten Kortlopende reisverzekering afsluiten
 • Europeesche: Altijd een reisverzekering op maat.
 • Geen eigen risico bij geneeskundige kosten.
 • De Europeesche Hulplijn dag en nacht bereikbaar.
 • Premie berekenen en direct afsluiten.
 • Voorwaarden en dekkingsoverzicht (pdf)
 • Unigarant: Hulpverlening ANWB Alarmcentrale.
 • Digitaal invulbaar schadeaangifteformulier.
 • Reis Garant Plan: eerste jaar nieuwwaardedekking.
 • Gunstige premie en goede voorwaarden.
 • Voorwaarden en dekkingsoverzicht (pdf)
 • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten.
 • Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd.
 • Grootste reisverzekeraar ter wereld.
 • Voorwaarden en dekkingsoverzicht (pdf)

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld. De premies bedragen voor Europadekking, per maand vanaf:

Bij ReisverzekeringBlog kun je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van de Europeesche, Unigarant of Allianz Global Assistance vergelijken en daarna afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Maak hier je keuze:

Doorlopende reisverzekering afsluiten Doorlopende reisverzekering afsluiten Allianz-button-afsluit
 • Europeesche: Altijd een wintersport reisverzekering op maat.
 • Geen eigen risico bij geneeskundige kosten.
 • De Europeesche Hulplijn dag en nacht bereikbaar.
 • Premie berekenen en direct afsluiten.
 • Dekkingsoverzicht en voorwaarden Europeesche.
 • Unigarant: Hulpverlening ANWB Alarmcentrale.
 • Digitaal invulbaar schadeaangifteformulier.
 • Reis Garant Plan: eerste jaar nieuwwaardedekking.
 • Gunstige premie en goede voorwaarden.
 • Dekkingsoverzicht en voorwaarden Unigarant.

Vragen?

Wil je meer informatie over een reisverzekering of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Reisverzekeringblog, telefoon 055-5400408 of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.