vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering: Europa of Werelddekking?

Reisverzekering: Europa of Werelddekking?
Reisverzekering: Europa of Werelddekking?

Ga je op vakantie, dan behoort een reisverzekering tot je standaarduitrusting. Ga je meerdere landen bezoeken of wat verder weg? Controleer dan altijd het dekkingsgebied van je reisverzekering, je hebt de keuze uit Europa– of werelddekking.

Dekkingsgebied reisverzekering

Reisverzekeraars maken onderscheid tussen Europa- en werelddekking. Een reisverzekering met werelddekking is duurder, je betaald dan meer premie. Heb je Europadekking afgesloten maar ga je naar een land buiten Europa, dan ben je niet verzekerd. Controleer daarom ook altijd je doorlopende reisverzekering voor je op reis gaat.

Reizigers weten niet altijd welke landen wel onder de Europadekking vallen en welke niet. In dit artikel lees je daar alles over.

Europadekking reisverzekering

Het dekkingsgebied van de kortlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance is per 15 juni 2016 aangepast. Voorheen kon je kiezen voor dekking in Europa of wereld, nu heb je de keuze uit:

  • Europadekking (inclusief landen om de Middellandse zee)*
  • Werelddekking exclusief de Verenigde Staten en Canada
  • Werelddekking inclusief de Verenigde Staten en Canada

*Europadekking geldt voor de volgende landen: Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Werelddekking

De werelddekking van de kortlopende reisverzekering is tevens aangepast. Voortaan dien je een keuze te maken uit:

  • Wereld, exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada.
  • Wereld, inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

Wat kost een reisverzekering?

De polis van de online kortlopende reisverzekering ontvang je direct per e-mail! Je kan de reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten. Allianz Global Assistance (voorheen Allianz Global Assistance) is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste online kortlopende reisverzekering!

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 1,40
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Voordelen van de Allianz Global Assistance Kortlopende Reisverzekering

  • Gunstige premie en binnen een paar minuten online afgesloten. Je ontvangt direct de polis per e-mail.
  • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
  • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
  • Bij Allianz Global Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
  • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.
  • Voor een paar euro per dag goed verzekerd op reis!

Een Kortlopende Reisverzekering sluit je al af vanaf € 1,40 per dag. Dus voor de premie hoef je het niet te laten. Je hele gezin tijdens de vakantie goed verzekerd voor iets meer dan een euro per persoon per dag, betekent lekker ontspannen en onbezorgd op reis. Ook het afsluiten van je kortlopende reisverzekering is hier zo geregeld.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd op je kortlopende reisverzekering

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Dus eventuele kinderen zijn zonder premie daarvoor te betalen net zo goed verzekerd als de ouders/begeleiders.

Allianz Global Assistance alarmcentrale voor snelle hulp

Je wilt graag de zekerheid van de beste en grootste reisverzekeraar ter wereld. Met eigen alarmcentrales in dertig landen wereldwijd, plus een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners ben je altijd verzekerd van de beste hulp. Ook is het prettig om te weten dat je in het Nederlands word geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten, aanvullend op je zorgverzekering

Als je zonder een kortlopende reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten in het buitenland kunnen al snel hoog oplopen. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar maximaal de kosten die ook in Nederland gangbaar zijn. Hogere kosten komen dan voor eigen rekening. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten. En wist je dat Allianz Global Assistance ook het verplicht eigen risico van jouw zorgverzekering volledig vergoedt? Dat voorkomt dat je alsnog 360 euro (eigen risico zorgverzekering in 2014) moet betalen.

Snelle afhandeling van schade zoals verlies, diefstal en medische kosten

Schade tijdens je vakantie is altijd vervelend. Dus wil je dat je schademelding snel word afgehandeld. Allianz Global Assistance streeft er naar je schade aangifte binnen tien werkdagen af te handelen. Het kan nog sneller indien je online je schade meld. Allianz Global Assistance zorgt er dan voor dat je schade aangifte binnen 5 werkdagen afgehandeld is.

Optioneel meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport

Bij de Kortlopende Reisverzekering is het als optie mogelijk om wintersport (inclusief deelname aan Gasterennen en Wisbiwedstrijden) en bijzondere (winter)sporten mee te verzekeren. Bijzondere sporten zijn bijvoorbeeld: bergbeklimmen, abseilen, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen.
Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, bobslederijden, ijshockey, skispringen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën. Kortom: voor een echt volledige Kortlopende Reisverzekering kan je bij Allianz Global Assistance terecht.

Sluit vandaag nog online de complete Kortlopende Reisverzekering af en ga met een gerust hart op vakantie.

Allianz Global Assistance: kies zelf  je dekkingen

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

  • Europa- of werelddekking.
  • Reisongevallen.
  • Medische Kosten.
  • Geld en reischeques.
  • Automobilistenhulpverzekering.
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten.
  • Annuleringsverzekering.

Europa of werelddekking
Je kunt de kortlopende reisverzekering afsluiten voor reizen binnen de Europa. Verder kan je kiezen uit werelddekking exclusief Canada en de Verenigde Staten of wereld inclusief Canada en de Verenigde Staten. Welk gebied voor jou van toepassing is, hangt niet alleen af van je eindbestemming, maar ook hoe je daar komt. Als je bijvoorbeeld andere landen bezoekt voordat je op je eindbestemming aankomt, dan is het belangrijk dat je ook voor deze landen de juiste dekking hebt.

Basisdekking kortlopende reisverzekering
De basisdekking bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

  • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal voor maximaal € 4.000,-).
  • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Ongevallendekking
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

  • Overlijden: € 25.000,-
  • Blijvende invaliditeit maximaal: € 75.000,-

Tip: Ga je een bijzondere sport uitvoeren? Dan adviseren wij om naast ‘Ongevallen’ ook voor de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’ te kiezen (deze verschijnt na de keuze voor ‘Wintersport en bijzondere sporten’).

Dekking medische kosten
Wil je in het buitenland verzekerd zijn voor de kosten van dokters, ziekenhuizen en privéklinieken? Kies dan deze dekking. Verzekerd is:

  • Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland: vergoeding van kostprijs.
  • Eigen risico per persoon: Geen
  • Nabehandelingkosten in Nederland € 1.000,-

Tip: Wij adviseren de dekking Medische kosten altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld en reischeques
Geld en reischeques zijn verzekerd tegen verlies en diefstal. Het verzekerd bedrag per polis is € 750,-

Automobilistenhulpverzekering
De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Bijzondere (winter)sporten
Ga je op wintersport of ga je tijdens je zomervakantie bijzondere sporten beoefenen? Kies dan voor deze dekking. Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn dan verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Tip: Ga je nog andere (bijzondere) wintersporten doen? Dan adviseren wij je om de dekking Wintersport/ bijzondere (winter)sporten af te sluiten.

Annuleringsverzekering
Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige reissom vergoed. Bij de standaard Annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed.

Tip: Wil je alleen een annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) afsluiten? Kies dan voor de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Vragen?

Heb je een vraag over Europa- of werelddekking op je reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739