vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Voor iedere reis de juiste reisverzekering

Voor iedere reis de juiste reisverzekering
Voor iedere reis de juiste reisverzekering

Er is een reisverzekering voor iedere reis of situatie. Welke jij moet kiezen hangt van een aantal factoren af.

Ga je kort of lang op reis? Ga je werken tijdens je verblijf in het buitenland? Ga je bijzondere sporten beoefenen of op wintersport? Laat je buitenlanders overkomen naar Nederland? Voor al deze situaties bestaan er speciale reisverzekeringen. Om jou te helpen de juiste keuze te maken hebben wij de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij gezet.

Juiste reisverzekering kiezen? Lees de vragen en antwoorden!

Ik ga niet vaak op vakantie en meestal niet langer dan drie weken. Welke reisverzekering kan ik dan het beste kiezen?
In dat geval is een kortlopende reisverzekering het meest geschikt. Lees hier meer informatie: Kortlopende reisverzekering

Wij stellen onze reis zelf samen en boeken de vliegtickets en hotels zelf via internet. Maar wij willen ook een annuleringsverzekering afsluiten, wat is dan de beste keuze?
Kies dan bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering, ook voor een annuleringsverzekering en vink de optie ‘samengestelde reis’ aan. Je kunt natuurlijk ook een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten met dekking voor samengestelde reis. Lees hier meer informatie: Annuleringsverzekering samengestelde reis

Wij gaan graag naar verre bestemmingen buiten Europa, moet ik dan een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?
Dat hangt er van af hoe vaak je gaat, hoelang je wegblijft en met hoeveel personen je gaat. Meestal is een doorlopende reisverzekering goedkoper voor een gezinssituatie  Wel moet je dan altijd kiezen voor werelddekking. Lees hier meer informatie: Doorlopende reisverzekering

Wij gaan overwinteren in het buitenland, kan dat met een doorlopende reisverzekering?
Dat hang er vanaf hoe lang je onafgebroken in het buitenland verblijft. Een doorlopende reisverzekering betekent niet dat je een jaar lang in het buitenland mag verblijven. Voor een lang verblijf in het buitenland zijn er speciale reisverzekeringen. Lees hier meer informatie: Reisverzekering voor lang verblijf

Wij wonen tijdelijk of permanent in het buitenland. Kunnen wij een Nederlandse doorlopende- of kortlopende reisverzekering afsluiten? 
Jazeker dat kan bij ons. Wij hebben uitstekende (reis)verzekeringen voor Nederlander in het buitenland, zoals een internationale ziektekostenverzekering, doorlopende reisverzekeringkortlopende reisverzekering en schadeverzekeringen speciaal afgestemd op onder andere: emigranten, expats, digital nomads en pensionado’s. Kijk ook op onze speciale pagina voor reisverzekeringen en woonachtig in het buitenland.

Ik ga voor het eerst op wintersport naar Oostenrijk. Hoe kan ik mijzelf het beste verzekeren?
Als je op wintersport- of langlaufvakantie gaat, moet je bij een kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering een aanvullende wintersportdekking afsluiten. Dit heeft als reden dat wintersport specifieke risico’s met zich meebrengt. Daarnaast zijn de materialen voor een wintersport vaak vrij prijzig en door de wintersportdekking zijn deze extra verzekerd. Lees hier meer informatie: Wintersport reisverzekering

Ik ga een jaar backpacken en tussendoor ook werken, welke reisverzekering is dan het beste?
Ga je tijdens je reis werken dan kan je het beste een Globetrotter Verzekering of een Lang-op-reisverzekering afsluiten. Lees hier meer informatie: Reisverzekering voor backpackers

Wij hebben een avontuurlijke vakantie geboekt en wij gaan bijzonderde sporten beoefenen in Europa, zoals raften en hiking. Wat voor reisverzekering is dan een goede keuze?
Er is een speciale reisverzekering voor bijzondere en gevaarlijk sporten tijdens je vakantie in Europa. Dat is de Outdoor en Survival verzekering. Lees hier meer informatie: Reisverzekering voor bijzondere sporten

Wij hebben ook een avontuurlijke vakantie geboekt en gaan deltavliegen en parachutespringen, maar wij blijven niet in Europa. Hoe moet ik mij dan verzekeren?
Je kunt een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluiten. Je moet dan kiezen voor werelddekking en de uitbreiding voor bijzondere sporten. Lees hier meer informatie: Kortlopende reisverzekering met werelddekking en dekking voor bijzonder sporten

Wij gaan met het personeel van ons bedrijf een weekendje naar Parijs. Welke reisverzekering moet ik kiezen?
Voor schoolreisjes, bedrijfsuitjes en andere groepsreizen is er een groepsreisverzekering. Een groepsreisverzekering biedt de organisatie zekerheid. Bij deze verzekering zijn ook de leiders en begeleiders meeverzekerd. Lees hier meer informatie: Groepsreisverzekering

Wij boeken altijd begin januari een reis voor de zomervakantie. Maar wat als er iets gebeurd in de tussentijd en wij niet op vakantie kunnen?
Naast een reisverzekering kan je ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering geeft een schadevergoeding wanneer je niet op vakantie kunt gaan of dat je door een onverwachte gebeurtenis je reis of vakantie moet annuleren of afbreken. Lees hier meer informatie: Annuleringsverzekering

Er komt familie over uit Spanje. Zij hebben zelf geen reisverzekering. Kunnen wij toch voor hen een reisverzekering afsluiten?
In dat soort situaties heb je een reisverzekering voor buitenlanders nodig. Dit wordt ook wel een reisverzekering voor inkomend toerisme genoemd. Lees hier meer informatie: Reisverzekering voor buitenlandse gasten

Mijn vriendin uit de Oekraïne komt voor drie maanden naar Nederland. Zij moet om een Schengenvisum te kunnen aanvragen een reisverzekering afsluiten voor medische kosten en repatriëring. Kan ik dat voor haar doen hier in Nederland?
Heb je een reisverzekering nodig voor een Schengenvisum? Bijvoorbeeld voor bezoek van familie, vrienden of een partner uit het buitenland? Dan kun je die hier eenvoudig afsluiten. Lees hier meer informatie: Visum reisverzekering

Wij laten een Au Pair uit de Filippijnen overkomen. Zij moet verzekerd worden tegen ziektekosten, maar haar bagage moet ook gedekt zijn. Is daar een verzekering voor?
Een buitenlander kan niet zomaar een reisverzekering afsluiten in Nederland. Daarom hebben reisverzekeraars een aparte reisverzekering voor Au Pairs ontwikkeld. Dit wordt ook wel de Au Pair Verzekering genoemd. Deze verzekering is voor maximaal 18 maanden af te sluiten en enkel voor personen tot en met 30 jaar. Lees hier meer informatie: Au Pair verzekering

Ik ga naar het buitenland om vakantiewerk te doen. Ik wil wel goed verzekerd zijn. Wat adviseer je mij?
Voor iedereen die naar het buitenland gaat voor korte of langere periode en daar gaat werken, hebben wij een aantal uitstekende (reis)verzekeringen. Lees hier meer informatie: Reisverzekering voor werken in het buitenland

Soorten reisverzekeringen

Als laatste nog even een samenvatting en een overzicht van de verschillende soorten reis- en annuleringsverzekeringen:

  • Kortlopende reisverzekering: Voor iedereen die af en toe op reis gaat en goed verzekerd wilt zijn.
  • Doorlopende reisverzekering: Ga je vaker per jaar op vakantie, met meerdere personen (gezin) of blijf je langer weg, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.
  • Kortlopende annuleringsverzekering: Je bent verzekerd tegen annuleringskosten voor en tijdens je vakantie. Zo loop je geen financieel risico.
  • Doorlopende annuleringsverzekering: Boek je meerdere vakanties ieder jaar en wil je verzekerd zijn tegen annuleringskosten, dan is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger dan een eenmalige.
  • Groepsreisverzekering: Voor schoolreisjes, bedrijfsuitjes en andere groepsreizen is er een speciale verzekering: de groepsreisverzekering.
  • Au Pair reisverzekering: Ben je van plan een Au Pair naar Nederland te laten overkomen? Dan is een Au Pair reisverzekering de beste optie. Met deze verzekering is de Au Pair gedurende haar verblijf bij het gastgezin in Nederland uitstekend verzekerd.
  • Backpacker reisverzekering: De backpacker reisverzekering biedt dekking voor een langere periode dan een doorlopende reisverzekering. Je kunt hem afsluiten voor een periode van maximaal twee jaar. Ook is het toegestaan om te werken tijdens je verblijf in het buitenland.
  • Outdoor- en Survival verzekering: Een reisverzekering voor bijzondere en extreme sporten. Ga jij bijvoorbeeld raften, parachutespringen, bergbeklimmen, kitesurfen of een weekend naar de Ardennen om outdoor te sporten? Dan is een outdoor reisverzekering van belang.
  • Reisverzekering voor buitenlanders: Deze reisverzekering is bedoeld voor buitenlandse toeristen die in Nederland familie of vrienden willen bezoeken. Men is dan verzekerd op de heen en terug reis, tijdens het verblijf en eventueel bij een reis door Europa/Wereld.
  • Reisverzekering voor lang verblijf in het buitenland: Wanneer je voor een lang verblijf naar het buitenland gaat, moet je daarvoor een speciale reisverzekering afsluiten.
  • Reisverzekering voor visumaanvraag: Een belangrijke voorwaarde voor toeristen, om een Schengenvisum te kunnen verkrijgen, is een reisverzekering met dekking voor medische kosten en repatriëring.

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten met Europadekking? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Bij Reisverzekeringblog kun je zelf eenvoudig een kortlopende reisverzekering vergelijken en daarna afsluiten. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Wil je meer informatie over een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekeringblog, Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739