vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vakantie soms financiële ramp door medische kosten buitenland

Vakantie soms financiële ramp door medische kosten buitenland
Vakantie soms financiële ramp door medische kosten buitenland

‘s Werelds grootste reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance waarschuwt Nederlandse vakantiegangers voor hiaten in de zorgverzekering. Wanneer je dat niet repareert door een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten, kan je zo maar voor tienduizenden euro’s het schip in gaan.

Allianz Global Assistance roept consumenten op goed op te letten welke voorwaarden er gelden bij de aanvullende verzekering omtrent medische kosten buitenland. Met een goede zorgverzekering worden kleine gezondheidsproblemen tijdens een vakantie in het buitenland doorgaans wel gedekt. Hierdoor gaan mensen er vaak vanuit dat ze voor alle gezondheidsproblemen goed verzekerd zijn. Dit is niet altijd het geval. Allianz Global Assistance krijgt hier regelmatig mee te maken en legt uit waarom mensen in het buitenland vaak financiële tegenvallers te verwerken krijgen.

Bezoek spoedeisende hulp Miami kost € 53.000

Normaal gesproken vergoeden de meeste zorgverzekeringen slechts de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Of, als je aanvullend voor de medische kosten bent verzekerd, tot 200 procent van de kosten die in Nederland gemaakt zouden zijn. Maar in sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg velen malen hoger dan in Nederland. Wie bijvoorbeeld de spoedeisende hulp bezoekt in Miami moet flink bijbetalen. Maar ook in Europese landen zoals Turkije, Griekenland of Oostenrijk worden toeristen naar privéklinieken gebracht waar de kosten hoger liggen. Een reisverzekering vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden.

Enkele voorbeelden van medische kosten in het buitenland vergeleken met Nederland:

  • Een migraine in Hurghada, Egypte: 651 euro, in Nederland: 213 euro.
  • Een gebroken been in Antalya, Turkije: 16.900 euro, in Nederland: 6.340 euro.
  • Een maag- en darmontsteking (gastro-enteritis) in Spanje: 8.000 euro, in Nederland: 1.934 euro.
  • Een bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami, USA: 53.000 euro, in Nederland: tussen de 500 en 10.000 euro afhankelijk van de diagnose.
  • Een snee- of kniewond in Griekenland: 3.500 euro, in Nederland: 338 euro.

Voorkomen is echt beter dan genezen

Wil je tijdens of na je vakantie niet geconfronteerd worden met forse ziekenhuisnota’s de je geheel of gedeeltelijk zelf moet betalen? Dan is het goed om de volgende adviezen van Allianz Global Assistance op te volgen:

  • Vakantiegangers wordt aangeraden om een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.
  • Indien er sprake is van gezondheidsproblemen of als je ziek wordt, neem dan direct contact op met de alarmcentrale.
  • Lees de voorwaarden van jouw zorgverzekering en je reisverzekering altijd goed door voor je op vakantie gaat.
  • Bewaar tijdens de reis facturen van zorgverleners of ziekenhuizen, om ervoor te zorgen dat alles bij terugkomst wordt uitbetaald.
  • Maak ook altijd een kopie van de rekening.

Je kan hier meer lezen over de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Met deze reisverzekering van Allianz Global Assistance wordt bij een flinke nota, ook jouw verplicht eigen risico van je zorgverzekering volledig vergoedt. Deze bedraagt 360 euro (in 2014).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739