vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Het nut van een reisverzekering

Het nut van een reisverzekering
Het nut van een reisverzekering

Nu we met z’n allen massaal op zomervakantie gaan, is het goed om het nut van een reisverzekering nog eens te benadrukken.

Doordat er nog steeds Nederlanders op vakantie gaan zonder een reisverzekering, krijgen de Alarmcentrales bijna dagelijks meldingen van gestrande reizigers zonder reisverzekering. In de praktijk betekent dat hoge kosten voor de gedupeerden.

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor schade, aan bijvoorbeeld je bagage, of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie, zoals de kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf.

Medische kosten in het buitenland

Zonder reisverzekering op vakantie gaan, betekent grote financiële risico’s nemen. Denk bijvoorbeeld aan de medische kosten in het buitenland. Je zorgverzekering vergoedt vaak alleen de kosten zoals die in Nederland gangbaar zijn. In de Verenigde Staten liggen die kosten soms wel tien tot twintig keer zo hoog. Dat betekent dat je zelf het verschil moet betalen. Toeristen worden in het buitenland vaak naar deze privékliniek verwezen. De kosten hiervoor zijn meestal hoger dan normaal. Voor de medische kosten is de reisverzekering dus bedoeld als vangnet achter de bestaande zorgverzekering in Nederland.

Repatriëring

Een ander voorbeeld is terugkeer naar Nederland bij ziekte of ongeval. De zogenaamde repatriëringskosten. Niet alle zorgverzekeraars vergoeden die kosten voor 100% en dat geldt zeker voor medereizigers.

Indien je een reisverzekering hebt afgesloten dan speelt dit probleem niet. Ook kan je dan gratis gebruik maken van de hulp van een Alarmcentrale.

Wanneer komt een reisverzekering van pas?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een kortlopende reisverzekering af te sluiten. De belangrijkste zijn onbezorgd op vakantie, hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen en het voorkomen van hoge kosten.

Een aantal praktijkvoorbeelden:

  • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte.
  • Een familielid heeft een ernstig ongeluk gehad en je moet direct terug naar Nederland.
  • Je vlucht is vertraagd door noodweer en je moet in een hotel overnachten.
  • Je bagage is zoekgeraakt op het vliegveld.
  • Je hebt medische hulp nodig in het buitenland.
  • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk in het buitenland en je hebt juridische bijstand nodig.
  • Je kan niet naar huis vanwege stakingen op je vakantiebestemming.

Reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je geen financiële risico lopen? Sluit dan een reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739