vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Goedkoopste kortlopende reisverzekering v.a. €0,90 per dag

Op zoek naar de goedkoopste kortlopende reisverzekering met corona dekking? Wij hebben een goede en voordelige kortlopende reis- en annuleringsverzekering voor jou, met standaard bagagedekking tot €4.000. Zo ben je goed en voordelig verzekerd tijdens jouw vakantie.

Je kan de scherp geprijsde kortlopende reisverzekering uitbreiden met dekkingen die je zelf uitkiest, zoals medische kosten, ongevallen en een annuleringsdekking. De kortlopende reisverzekering van Allianz heeft een complete basisdekking voor S.O.S kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing, diefstal, beschadiging en verlies van bagage).

  • Nu al v.a. €0,90 per dag goed verzekerd, inclusief bagagedekking tot €4.000!

Hier kan je zelf de premie berekenen en direct de goedkoopste kortlopende reisverzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen:

  1. Premieberekening
  2. Persoonsgegevens
  3. Controle en betaalwijze

De polis van de kortlopende reisverzekering (eventueel met annuleringsdekking) ontvang je direct per e-mail! Je kan de reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten.

Goedkoopste kortlopende reisverzekering
Goedkoopste kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor een uitstekende kortlopende reisverzekering!

Vragen over de goedkoopste reisverzekeringen? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel: 055 540 04 08 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Premie goedkoopste kortlopende reisverzekering Allianz

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Goedkoopste Kortlopende reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een voordelige maar goede reisverzekering afsluiten? Dat kan hier en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de scherp geprijsde polis direct per e-mail.

Medische reisverzekering met corona dekking van Allianz

Allianz Global Assistance heeft een aantal unieke corona dekkingen toegevoegd bij de kortlopende en doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Zo weet je precies waar je aan toe bent voordat je een vakantie gaat boeken naar het buitenland of als je al op reis bent en te maken krijgt met corona (Covid-19) of quarantaine. In alle gevallen geldt dat corona vastgesteld moet zijn met een positieve PCR-test of antigeen-test.

Dit is verzekerd op de kortlopende en doorlopende reisverzekering (met dekking medisch kosten) in groene en gele gebieden:

  • Medische kosten bij diagnose corona: Geldt voor geel, groen en oranje gebieden.
  • Extra reis- en verblijfskosten bij ziekenhuisopname: alle noodzakelijke kosten.
  • Verplichte individuele quarantaine: extra verblijfskosten + latere terugvluchtvergoeding. Extra verblijfskosten maximaal € 100 per dag. Vergoeding latere terugvlucht tegen kostprijs (totale vergoeding extra reis- en verblijfskosten is maximaal € 1.000 per persoon).
  • Denied boarding (alleen corona gerelateerd en alleen terugvlucht): vergoeding extra verblijfskosten: bedrag per persoon per dag maximaal € 100. Vergoeding latere terugvlucht: kostprijs (alleen voor reizen binnen EU en buiten de EU alleen voor pakketreizen).
  • Vergoeding verplichte (PCR- of Antigeen-)test: indien op medisch voorschrift.

Zoals je kan zien biedt de medische reisverzekering met corona dekking van Allianz jouw meer zekerheid, zonder dat je daarvoor extra premie hoeft te betalen.

Het volledige overzicht van deze dekking vind je hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden niet aangepast, maar je kunt dit document downloaden en bij je polis bewaren.

Annuleringsverzekering

Je kan de voordelige kortlopende reisverzekering ook uitbreiden met een annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt dekking voor de annuleringskosten wanneer de reis niet door kan gaan door prive -omstandigheden, of vergoedt (een deel van) de reissom bij het afbreken van de vakantie. De meest voorkomende reden van annulering zijn familieomstandigheden of ziekte van de reiziger of de reisgenoot.

Wat is verzekerd?

Kortlopende reisverzekering Allianz
Dekkingsoverzicht kortlopende reis- en annuleringsverzekering
S.O.S. hulpverlening
Hulp en ondersteuning bij ziekte ongeval en overlijdenKostprijs
Reis- en verblijfskosten bij ziekte ongeval en overlijdenReiskosten: Kostprijs
Reiskosten bij overlijden/levensgevaar familieKostprijs
Repatriëring (o.a. ambulancevlucht)Kostprijs
Huurkosten vervangend vervoer per dag€ 125,-
Huurkosten vervangend vervoer, max. per verzekeringsbewijs € 1.250,-
Opsporings- en reddingkosten€ 50.000,-
Reisongevallen
Bij overlijdenMax. € 25.000,-
Bij algemene invaliditeitMax. € 75.000,-
Reisbagage
Reisbagage totaal€ 4.000,-
Foto-, film-, video- en computerapparatuur€ 2.000,-
Telecommunicatieapparatuur (o.a. mobiele telefoon) € 175,-
Contactlenzen en brillen€ 500,-
Reisdocumenten (o.a. paspoort, rijbewijs, tickets) Kostprijs
Eigen risico per persoon per gebeurtenis€ 50,-
Extra dekking
Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 350,-
Schade logiesverblijven€ 350,-
Medische kosten
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Dokters- en ziekenhuiskosten Nederland€ 500,-
Nabehandelingskosten in Nederland € 1.000,-
Dit is slechts een beknopt overzicht. Raadpleeg voor een uitgebreid overzicht de verzekeringsvoorwaarden.

Meer over de goedkoopste reisverzekering

Het is soms lastig te zeggen welke reisverzekering de goedkoopste is zonder specifieke informatie over je reis. Er zijn veel verschillende factoren die kunnen bijdragen aan de kosten van een reisverzekering, zoals de duur van je reis, je bestemming, en wat voor soort activiteiten je van plan bent om te doen tijdens je reis. Bovendien kunnen de kosten van een goedkope reisverzekering ook variëren afhankelijk van de aanbieder en het type dekking dat je kiest.

Voordat je een goedkope reisverzekering afsluit, is het daarom belangrijk om eerst goed na te denken over wat voor soort dekking je nodig hebt. Bijvoorbeeld, als je van plan bent om te gaan skien of snowboarden tijdens je reis, dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten die dekking biedt voor wintersportactiviteiten. Aan de andere kant, als je alleen maar op vakantie gaat om te ontspannen en te genieten van het strandleven, dan heb je mogelijk minder uitgebreide dekking nodig.

Als je al deze punten in overweging neemt, kun je vervolgens verschillende reisverzekeringen vergelijken om de goedkoopste te vinden die aan je behoeften voldoet.

Als je op zoek bent naar een goedkope reisverzekering, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt voor dingen die je niet nodig hebt, dus kiest voor een reisverzekering waar je dekkingen kan uitsluiten. Tenslotte is het ook belangrijk om te onthouden dat de goedkoopste reisverzekering niet altijd de beste is.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de goedkoopste kortlopende reisverzekering (FAQ)

Lees hier de vaak gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie de goedkoopste kortlopende reisverzekering?

Ja, want je bent al verzekerd vanaf € 0,90 per dag. Bovendien zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd! Als je een premieberekening maakt zie hoe voordelig de reisverzekering is.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Wat is de corona dekking op de Allianz reisverzekering?

Met de Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de reisverzekering biedt:
– Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
– De extra reis- en verblijfskosten krijg je vergoed wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving corona heeft opgelopen. Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.
– Je betaalt geen extra premie voor de corona dekki

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en je reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik de reisverzekering afsluiten?

Dat kan zelfs nog 5 minuten voordat je vertrekt. Maar als je eenmaal op weg bent naar je vakantiebestemming kan het niet meer.

Hoe zit het met Europa en werelddekking

De Europadekking is erg uitgebreid en is meer dan Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo ben je onder andere voor de reis verzekerd tegen de kosten van annulering bij:
– overlijden;
– ernstige ziekte;
– ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie;
– zwangerschap;
– een onverwachte nieuwe huurwoning;
– als je plotseling werkeloos wordt;
– etc.

Waarvoor ben ik nog meer verzekerd m.b.t. corona, als ik de annuleringsdekking afsluit?

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je:
– Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
– Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
– Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door corona in het ziekenhuis bent opgenomen.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Wat is het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering sluit je voor één vakantie af. De verzekering stopt daarna automatisch. Een doorlopende reisverzekering geldt voor het hele jaar en al je reizen. Ga je meer dan 14 dagen per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper.

Vragen?

Heb je een vraag over de goedkoopste kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-540 04 08 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739