vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekeringen vergelijken? Lees onze tips

Reisverzekeringen vergelijken? Lees onze tips
Reisverzekeringen vergelijken? Lees onze tips

Om goed verzekerd op reis te gaan dien je een reisverzekering af te sluiten. Dat kan snel en gemakkelijker op internet. Maar het aanbod is enorm en iedere reisverzekeraar roept dat ze de beste reisverzekering bieden tegen de laagste premie. Het vergelijken van reisverzekeringen lijkt vrij eenvoudig, maar is het meestal niet. Vooral het vergelijken van de voorwaarden is een lastige klus.

Je ziet daarom door de bomen het bos niet meer. Je wilt uiteindelijk een goede reisverzekering en daar niet te veel voor betalen. Om de juiste keuze te maken ga je wat reisverzekeringen vergelijken. Maar waar moet je nu precies op letten? In dit artikel geven we je een aantal tips om reisverzekeringen te vergelijken.

Reisverzekeringen vergelijken: de premie

Op websites waar je reisverzekeringen kunt vergelijken, zie je al snel waar je de goedkoopste reisverzekering kunt afsluiten. Maar een lage premie gaat meestal gepaard met een lagere uitkering bij schade. Vergelijk tevens het eigen risico bij schade van verschillende reisverzekeraars. Dit kan sterk verschillen. Let er ook op dat het eigen risico per onderdeel op je reisverzekering kan verschillen. Het eigen risico voor bagageschade is bijvoorbeeld weer anders dan het eigen risico bij medische kosten.

Kortlopend of doorlopend?

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan kan een doorlopende reisverzekering goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering. Vergelijk de mogelijkheden per reisverzekeraar. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat.

Reisverzekeringen vergelijken: reisbagage

Afhankelijk van wat je meeneemt op vakantie is het verstandig om de dekking van de reisbagage te checken. Er zijn sterke verschillen te zien tussen reisverzekeraars en de uitkering bij bagageschade. Neem je een laptop mee? Vergelijk dan ook de afschrijvings- en nieuwwaarderegeling per reisverzekeraar. Uit een onderzoek van ReisverzekeringBlog bleek dat hier grote verschillen per reisverzekeraar zijn.

Medische kosten

De dekking medische kosten zorgt altijd voor verwarring bij vakantiegangers. Heb je uitsluitend een basiszorgverzekering in Nederland, dan worden in het buitenland alleen de medische kosten vergoed tegen de kostprijs in Nederland. Het verschil moet je dan zelf bijbetalen. Om dit te voorkomen is het raadzaam de dekking voor medische kosten af te sluiten. Let bij het vergelijken van reisverzekeringen ook op de premie voor de module medische kosten in het buitenland.

Heb je bij je zorgverzekering een aanvullende verzekering afgesloten, dan is de dekking medische kosten in het buitenland niet altijd nodig. Vergelijk daarom eerst je zorgverzekering om te beoordelen of de dekking medische kosten op je reisverzekering voor jou van belang is.

Reisverzekeringen vergelijken: Europa of werelddekking?

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je kiezen uit een Europa- of werelddekking. Onder de Europadekking vallen meestal ook niet-Europese landen rondom de Middellandse Zee, de Azoren, Canarische eilanden en Madeira. Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kun je het beste kiezen voor Werelddekking. Mocht je alleen Europadekking hebben en een keer buiten Europa op vakantie gaan, dan ben je niet verzekerd.

Gevaarlijke sporten en wintersportdekking

Wanneer je van plan bent om tijdens je vakantie gevaarlijke sporten te beoefenen, dan moet dit meestal apart worden meeverzekerd vanwege de risico’s. Vergelijk bij verschillende reisverzekeraars of jouw sport wel verzekerd kan worden. Tevens dien je voor wintersportvakanties vaak een aanvullende wintersportdekking af te sluiten.

Reisverzekeringen vergelijken: kinderen meeverzekeren?

De voorwaarden waaronder kinderen meeverzekerd worden, verschillen per reisverzekeraar. Bij de ene reisverzekeraar kunnen kinderen gratis meeverzekerd worden, bij de ander niet. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen thuis- en uitwonende kinderen. Voor reizigers die met kinderen op vakantie gaan, is het zeker de moeite waard om deze voorwaarden te vergelijken.

Reisverzekeringen vergelijken is niet eenvoudig maar wel belangrijk. Je wilt uiteindelijk de reisverzekering die bij jouw past en die de zekerheid biedt die jij verwacht.

Een reisverzekering vergelijken?

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen vergelijken of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739