vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Tijdelijke reisverzekering afsluiten

Tijdelijke reisverzekering afsluiten
Tijdelijke reisverzekering afsluiten

Sluit hier een tijdelijke reisverzekering af. Je hebt al een kortlopende reisverzekering met Europadekking  v.a. €1,50 per persoon per dag. Dat is inclusief dekking voor diefstal, vermissing of beschadiging van je reis bagage (tot € 4.000,-).

Met een tijdelijke reisverzekering kun je onbezorgd van je vakantie genieten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Tijdelijke reisverzekering biedt bescherming tijdens vakantie

Een tijdelijke reisverzekering is een polis die je verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden en problemen tijdens je vakantie. Een tijdelijke reisverzekering geeft dekking voor drie belangrijke onderdelen:

  1. Financiële vergoeding bij verlies of diefstal van bagage/reisdocumenten.
  2. Noodzakelijk langer verblijf in het buitenland of versnelde terugkeer naar huis en 24-uurs hulpverlening van een Alarmcentrale.
  3. Verzekering van medische kosten en hulpverlening bij o.a. ziekte, ongeval en natuurrampen.

Kortlopende reisverzekering met Europa of werelddekking

Bij het afsluiten van een tijdelijke reisverzekering kun je kiezen uit Europa- of werelddekking. Standaard heeft een reisverzekering Europadekking. Hieronder vallen alle Europese landen maar ook de bekende vakantiebestemmingen rond de Middellandse zee. De landen Egypte, Libië, Marokko, Syrië en heel Turkije vallen meestal ook onder de Europadekking. Ga je verder weg bijvoorbeeld naar Azië? Dan moet je werelddekking kiezen.

Wat kost een tijdelijke reisverzekering?

De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis, Europa- of werelddekking en eventuele uitbreidingen. Je hebt al een reisverzekering met Europadekking vanaf € 0,92 per persoon per dag. Bij Reisverzekeringblog, heb je de mogelijkheid om drie verschillende tijdelijke reisverzekeringen met Europa- of werelddekking af te sluiten. In de onderstaande tabel staan de premies:

Kinderen gratis

Bij Allianz Global Assistance zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op een tijdelijke reisverzekering.

Een tijdelijke reisverzekering afsluiten

Op deze website kun je zelf de premie berekenen en direct een kortlopende reisverzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in een paar stappen. Eerst bereken je de premie. Dan vul je jouw persoonsgegevens in. Als laatste stap, betaal je de tijdelijke reisverzekering. De polis van de tijdelijke reisverzekering ontvang je direct in je mailbox! Je kunt een reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten. Bereken hier zelf de premie. Je bepaalt zelf hoe je verzekerd wilt zijn. Kijk en vergelijk. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Basisdekking reisverzekering afsluiten

Je kunt een tijdelijke reisverzekering afsluiten met uitsluitend basisdekking. Wil je meer meeverzekeren? Kijk dan naar de aanvullende dekkingen zoals:

  • Reisongevallen
  • Reisrechtbijstand
  • Medische Kosten
  • Geld en reischeques
  • Automobilistenhulpverzekering
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten

Kortlopende reisverzekering afstemmen op jouw situatie

Een reisverzekering dien je af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Denk daarbij aan je gezinssamenstelling. Neem je veel of kostbare bagage mee? Kijk dan naar de hoogte van de vergoedingen bij diefstal of verlies. Ga je sporten op vakantie en neem je een sportuitrusting mee? Dan is het raadzaam om die apart bij te verzekeren.

Wel of geen medische kosten meeverzekeren?

Heb je uitsluitend een basiszorgverzekering in Nederland, dan worden in het buitenland alleen de medische kosten vergoed tegen de kostprijs in Nederland. Het verschil moet je dan zelf bijbetalen. Om dit te voorkomen is het raadzaam om ook de dekking voor medische kosten af te sluiten op je tijdelijke reisverzekering. Buiten Europa geldt in de regel dat spoedeisende hulp tegen de in Nederland geldende prijs wordt vergoed. In landen waar de tarieven hoger zijn dan in ons land -zoals in de Verenigde Staten en Canada – loont het dus om je extra te verzekeren tegen mogelijke ziektekosten. Ziekenvervoer terug naar huis (repatriëringkosten) wordt ook niet altijd gedekt door je zorgverzekering.

Gevaarlijke sporten

Wanneer je van plan bent om tijdens je vakantie gevaarlijke sporten te beoefenen, dan moet dit meestal apart worden meeverzekerd vanwege de risico’s. Kijk voor je een tijdelijke reisverzekering gaat afsluiten of jouw sport wel verzekerd is.

Vragen?

Heb je een vraag over tijdelijke reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739