vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering voor je hond bij Allianz Global Assistance

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Allianz annuleringsverzekering

 Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Met de annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo krijg je een vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Ga je een vakantie boeken maar wil je kunnen annuleren als je hond ziek wordt, gewond raakt of komt te overlijden? Sluit dan hier een annuleringsverzekering af met dekking voor huisdieren.

Je kunt dan jouw reis of vakantie annuleren indien je hond of een ander huisdier (kat of paard) ernstig ziek is geworden of ernstig gewond is geraakt.

Annuleringsverzekering voor je hond
Annuleringsverzekering voor je hond

Hond en andere huisdieren

Een hond is er altijd voor je als je thuiskomt. Voor veel mensen is een hond een gezinslid, vriend, kameraad, speelmaatje en hij staat altijd voor je klaar wat er ook gebeurt en hoe je er ook uitziet. Een hond geeft veel vreugde, wat een van de hoofdredenen is om een hond aan te schaffen. Wanneer er vervolgens onverwachts iets vervelends met je trouwe viervoeter gebeurt, dan staat je hoofd niet naar vakantie. Reisverzekeraar Allianz Global Assistance snapt dat als geen ander. De annuleringsverzekering die je bij Allianz Global Assistance afsluit is daarom ook geldig voor hond, kat of paard. Daar hoef je zelfs niets extra’s voor te betalen.

Waarom een annuleringsverzekering?

Naast een reisverzekering kan je ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering geeft een schadevergoeding, wanneer je door een onverwachte gebeurtenis je reis of vakantie moet annuleren of afbreken. Het moet dan om een gebeurtenis gaan, die onder de dekking valt. In de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering staat welke situaties gedekt zijn. Ben je al op vakantie maar moet je deze afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet gebruikte reisdagen. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een eenmalige- of een doorlopende verzekering.

Honden meeverzekerd op een annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt een vergoeding voor onverwachte problemen waardoor je niet op reis kunt. In de polis lees je duidelijk wanneer je de kosten vergoed krijgt. Bijvoorbeeld als:

 • een lid van het reisgezelschap of een naast familielid overlijdt;
 • een van de verzekerden of een naast familielid (ernstig) ziek wordt;
 • jouw huisdier plotseling ernstig gewond raakt of ernstig ziek wordt;
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen;
 • je plotseling werkloos wordt;
 • je ernstige schade hebt aan eigendommen zoals brand of ernstige stormschade.

Indien je hond komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren en een beroep doen op jouwAllianz Global Assistance annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Reisverzekering biedt ook dekking voor huisdieren

Heb je nog geen reisverzekering afgesloten en neem je jouw hond mee op vakantie? Dan is de reisverzekering van Allianz Global Assistance een prima keuze. De medische kosten voor je huisdier in het buitenland zijn bij Allianz Global Assistance meeverzekerd in de rubriek medische kosten. Per reis geldt er een maximum aan medische kosten voor een huisdier van € 125,-. Per polis kan er maximaal € 250 ,- voor alle huisdieren samen worden uitgekeerd. De kosten voor een terugreizend huisdier (repatriëring) worden door Allianz Global Assistance vergoed indien deze het gevolg zijn van een verzekerde gebeurtenis.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom. Dat is 5,9% voor de standaardekking en 6% voor de Dubbel-zeker dekking. Een annuleringsverzekering voor een geboekte reis van € 1.000,- kost dan € 55,- Dat is exclusief assurantiebelasting en poliskosten. Indien je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5,9% van de reissom. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening. Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor een annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen.

Annuleringsverzekering te laat of vergeten? Wij doen niet moeilijk!

Bij de meeste verzekeraars moet je binnen 7 dagen na boeking van je reis een annuleringsverzekering afsluiten, anders kan het niet meer. Bij Reisverzekeringblog.nl kan je vrijwel altijd terecht. Wanneer er voldoende tijd tussen het boeken van de reis en de vertrekdatum zit, dan kan je hier alsnog een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten – onder voorbehoud van acceptatie – je bent dan normaal verzekerd tegen eventuele annuleringskosten.

Voordelen van een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering

 • Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
 • De grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met ruim 50 jaar ervaring.
 • Een reis- en annuleringsverzekering voor iedere situatie en ieder individu of groep.
 • Eigen alarmcentrales in 32 landen en 10.000 medewerkers wereldwijd.
 • Snelle en eerlijke schade-afhandeling (online binnen vijf werkdagen).
 • Binnen vijf minuten verzekerd: online je premie berekenen, polis afsluiten en printen.

Vragen?

Heb je een vraag over een reis- of annuleringsverzekeringen voor je hond of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739