vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Verzekering huur camper nu slechts €15,- per dag (dekking €6.000,-)

CTAlogo 1

Allianz Eigen Risico Huurcamper Verzekering

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurcamper verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Al v.a. €6,75 per dag goed verzekerd!

Op zoek naar een verzekering voor je huur camper? Met de Eigen Risico Verzekering voor campers van Allianz Global Assistance is het eigen risico en de borg voor de huurcamper gedekt tot €6.000,-. Deze verzekering kost hier slechts € 15,- per dag.

De Eigen Risico Verzekering voor je huur camper is dan ook de ideale verzekering, want de Eigen Risico Verzekering voor Campers vergoedt het eigen risico en de ingehouden borg bij schade.

Voordelen van een huur camper

Er zijn een aantal voordelen aan het huren van een camper. Ten eerste biedt een camper meer vrijheid en flexibiliteit dan bijvoorbeeld het reizen met een vliegtuig of een trein. Met een camper kun je zelf bepalen waar en wanneer je stopt, en kun je gemakkelijker afwijken van jouw route als je iets interessants tegenkomt. Bovendien biedt een camper meer comfort dan bijvoorbeeld het slapen in een tent, omdat je altijd een comfortabele slaapplek en sanitaire voorzieningen bij de hand hebt. Verder kan het huren van een camper voordeliger zijn dan het boeken van verschillende hotels, omdat je met een camper zowel je vervoer als je accommodatie hebt geregeld. Ten slotte kan het huren van een camper een leuke en avontuurlijke manier van reizen zijn, waarbij je de omgeving op een andere manier leert kennen dan wanneer je met andere vervoersmiddelen reist.

Verzekering huur camper
Verzekering huur camper

Wat is verzekerd op de verzekering voor een huur camper?

Je ontvangt een vergoeding van het eigen risico dat de verhuurder je in rekening brengt bij diefstal of schade aan een huurcamper.

  • Verzekerd bedrag: De vergoeding is maximaal € 6.000 bij schade aan de huur camper.

  • Eigen risico: Als je een camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Met de Eigen Risico Verzekering voor huurcampers is dit eigen risico verzekerd.

  • Borg: Bij het huren van een camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. Inhouding van deze borg bij diefstal of schade aan de camper is verzekerd.

Gebeurtenis Dekking
Camperhuur? Ja, maximaal € 6.000,-
Eigen risico? Ja, maximaal € 6.000,-
Borg? Ja, maximaal € 6.000,-
Schade aan ruiten? Ja, maximaal € 6.000,-
Schade aan de lak? Ja, maximaal € 6.000,-
Schade aan banden/wielen? Ja, maximaal € 6.000,-
Schade aan onderzijde? Ja, maximaal € 6.000,-
Schade aan het dak? Ja, maximaal € 6.000,-
Schade aan het interieur? Nee
Schade bij achteruit rijden? Ja, maximaal € 6.000,-
Wereldwijde dekking? Ja, zoals vermeld in de huurovereenkomst.

Borg en eigen risico bij een huurcamper

Bij de meeste camperverhuurbedrijven betaal je een vaste huurprijs per dag voor de camper. Deze prijs is inclusief een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid, schade en diefstal. Mocht er schade zijn aan de camper, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de kampeerauto goed verzekerd! Zelfs als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders je heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen.

Ook al is de camper casco (all-risk) verzekerd, vaak vallen bepaalde schades buiten deze verzekering en dus onder het eigen risico. Denk aan de ruiten, banden en onderkant. Bij een eigen risico van € 4.000,- kan je dus voor duizenden euro’s het schip in gaan als het eigen risico niet afdekt met een verzekering voor je huur camper.

Cascoverzekering huur camper

Als huurder van een camper ben je aansprakelijk voor schade. Met een cascoverzekering of Collision Damage Waiver (CDW) beperk je deze aansprakelijkheid. De verzekering is niet verplicht, maar belangrijk is deze wel (en moet je hebben als je voor de huurcamper verzekering van Allianz kiest). Een cascoverzekering of CDW keert in veel gevallen uit bij schade aan de huurcamper. De inhoud van de CDW-dekking kan per verzekering verschillen. De verzekering kan soms een andere naam hebben. De cascoverzekering of CDW kent meestal een eigen risico. Dit eigen risico is vaak geheel of gedeeltelijk af te kopen ( of nog beter: te verzekeren). Daarnaast kunnen er schades uitgesloten zijn van de CDW-verzekering, zoals:

  • de schade aan het dak;

  • schade ontstaan op onverharde wegen;

  • schade aan de onderzijde van de auto;

  • schade aan ruiten of banden;

  • schade door opzet of (grove) roekeloosheid;

  • schade na gebruik alcohol of drugs.

Verzekering huur camper en de voordelen

Via het camperverhuurbedrijf sluit je een cascoverzekering af voor de gehuurde camper. Maar er geldt doorgaans een hoog eigen risico. Bij schade kun je zomaar duizenden euro’s kwijt zijn. Met de huurcamper verzekering voor afkoop eigen risico en borg voorkom je dat. De premie is vaak lager dan vergelijkbare verzekeringen van het camperverhuurbedrijf zélf. Profiteer daarom direct van de volgende voordelen van de Eigen Risico Verzekering voor auto- en camperhuur:

  • Eigen risico en borg afkopen met een uitstekende verzekering en gunstige premie.

  • Schade aan ruiten, banden, lak, onderkant (ingehouden borg) ook verzekerd.

  • Verzekerd tot maximaal € 6.000,- per huurcontract.

  • Geldig bij alle camperverhuurders, wereldwijd.

  • Voordeliger dan afkopen eigen risico bij de verhuurders zelf.

  • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie verzekering huur camper  
Europa € 15,-
Wereld exclusief de VS en Canada € 15,-
Wereld inclusief de VS en Canada € 17,50
 
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Heb je nog geen Eigen Risico Verzekering voor je huur camper? Sluit hem hieronder af:Wat betekenen de afkortingen voor de verzekeringen bij een gehuurde camper?

Wie een camper gaat huren krijgt ook te maken met verzekeringen. Deze hebben vaak een andere naam dan in Nederland. Ook de dekking van de verzekering kan anders zijn. Hieronder vind je ook een lijst met veel gebruikte afkortingen van verzekeringen en de toelichting.

  • Third Party Liability (TPL)

  • Additional Liability Insurance (ALI)

  • Collision Damage Waiver (CDW)

  • Theft Waiver (TW) / Loss Damage Waiver (LDW)

  • Personal Accident Insurance (PAI)

Third Party Liability (TPL)

  • Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering; dekt de schade die aan derden wordt toegebracht met de huurcamper.

  • Ga je naar de VS of Canada? Zorg dat je voor meer dan €5 miljoen verzekerd bent.

Additional Liability Insurance (ALI)

  • Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering voor de huur camper.

  • Belangrijk als de dekking van de TPL te laag is.  

Collision Damage Waiver (CDW)

  • Enigszins vergelijkbaar met onze casco verzekering en dekt schade aan de huurauto door eigen schuld.

  • Deze belangrijke verzekering is meestal inbegrepen bij de huurprijs, maar controleer dit altijd.

  • De CDW biedt geen complete (allrisk) bescherming. Je hoeft niet zelf alle kosten te betalen, maar bij schade heb je een eigen risico die kan oplopen tot € 4000, ongeacht wie schuldig is. Daarbij dekt deze verzekering over het algemeen niet de banden, ramen of het onderstel van de huur camper.

  • Houd je je niet aan de regels in het huurcontract, dan vervalt de dekking. Ook als je iets per ongeluk doet. Bijvoorbeeld als je de verkeerde brandstof hebt getankt.  

Theft Waiver (TW) / Loss Damage Waiver (LDW)

  • Dekt de financiële schade als de camper wordt gestolen, of bij een poging daartoe.

  • De verzekering biedt geen dekking bij nalatigheid (bijvoorbeeld als je de camper niet afgesloten hebt).

  • Deze verzekering maakt meestal onderdeel uit van het huurcontract, maar kent wel een hoog eigen risico. Sluit daarvoor de Allianz Eigen Risicoverzekering Camper huur af.

Personal Accident Insurance (PAI)

  • Dekt de kosten van jou of je medepassagiers als bij een ongeval iemand gewond raakt of overlijdt.

Zoals je kan lezen bieden de verzekeringen voor een huur camper geen 100% dekking omdat je vaak te maken hebt met een eigen risico.

Eigen risico huurcamper

Bij een huurcamper is het eigen risico vaak behoorlijk hoog en daarom loop jij dan ook veel meer financieel risico. Natuurlijk kun je dat eigen risico bij de camperverhuurder afkopen, maar dat is nogal duur. Een betere oplossing is de Eigen Risico Verzekering Camperhuur van Allianz Global Assistance. Je bent dan verzekerd voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering, indien je dat bij diefstal of schade aan de camper moet betalen. Daarnaast is ook de waarborgsom verzekerd, als dat bij schade aan de kampeerauto door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de huur camper verzekering

Hieronder lees je enkele bijzonderheden van de verzekering voor een huurcamper.

Wat is een Allianz huur camper verzekering?

Met de Eigen Risico Verzekering Camperhuur van Allianz Global Assistance ben je verzekerd voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering, indien je dat bij diefstal of schade aan de camper moet betalen. Daarnaast is ook de waarborgsom verzekerd, als dat bij schade aan de kampeerauto door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Wie is verzekerd op de huur camper verzekering?

Verzekerd is de persoon die in het huurcontract staat.

Wat is verzekerd op de huur camper verzekering?

Het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen.
De waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Wat kost de verzekering voor huur camper?

De Eigen Risico Verzekering Camperhuur kost v.a. € 15,- per dag (deze premie is exclusief assurantiebelasting).

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd tijdens de periode dat je het voertuig huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het camperhuur contract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de verhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de verzekering geldig?

De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Wat is de maximale vergoeding?

De maximale vergoeding is € 6.000,- voor het eigen risico en de borg van de huurcamper samen.

Wat te doen bij schade?

Je stuurt het huurcontract naar Allianz Global Assistance en het bewijs dat het eigen risico en/of de waarborgsom is ingehouden. Na ontvangst hiervan regelt Allianz Global Assistance de schade.

Vragen?

Heb je een vraag over de verzekering voor een huur camper? Stuur een e-mail info@reisverzekeringblog.nl of bel: 055 540 04 08 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

f

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739