vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Repatriëring, belangrijk onderdeel van een reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten en repatriëring.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al vanaf € 1,40 per dag, inclusief dekking reisbagage tot € 4.000,- in heel Europa verzekerd.

Eén van de belangrijkste dekkingen van een reisverzekering is repatriëring. In dit artikel wordt beschreven wat repatriëring is en waarom dit onderdeel van een reisverzekering zo belangrijk is.

Repatriëren betekent terugkeren naar het vaderland, dat kan noodzakelijk zijn omdat een persoon is overleden of ernstig ziek is. Maar bijvoorbeeld ook indien iemand door een ongeluk in het buitenland gewond is geraakt. Repatriëren kan alleen als de persoon vervoerd kan en mag worden. Soms is er een medische indicatie waarbij vervoer niet toegestaan is.

Repatriëring van een zieke of gewonde

Repatriëring, belangrijk onderdeel van een reisverzekering
Repatriëring, belangrijk onderdeel van een reisverzekering

Iemand die ziek is mag niet zomaar zonder medische begeleiding met het vliegtuig vervoerd worden. Begrijpelijk want als degene onwel wordt, moet het vliegtuig een tussenlanding maken en daardoor ontstaan hoge kosten voor de luchtvaartmaatschappij.

Je kunt in het buitenland ziek worden of door een ongeval zo ernstig gewond raken dat je alleen met een vliegtuig of ambulance naar Nederland vervoerd kan worden. Dit kan individueel, maar ook als groep, zoals bij gipsvluchten tijdens wintersportvakanties. De persoon moet wel vervoerbaar zijn, een arts beslist of de persoon vervoerd mag worden. Het vervoer wordt georganiseerd door de alarmcentrale van de reisverzekeraar in samenwerking met een luchtvaartmaatschappij.

Repatriëring van een overledene

Er overlijden relatief veel Nederlanders in het buitenland. In 2008 werden 2.166 overleden landgenoten naar Nederland gerepatrieerd (bron: onderzoekster Arina Groenheide van het Rotterdamse Haven Ziekenhuis).

Iemand kan tijdens een vakantie overlijden in een ziekenhuis of buiten het ziekenhuis. In dat geval moet er altijd contact gezocht worden met de alarmcentrale van de reisverzekeraar van het slachtoffer. Wanneer er sprake is van een niet natuurlijke dood, zoals een ongeval of misdrijf, moet altijd de politie en de ambassade ingelicht worden.

Indien je wilt dat de persoon in Nederland begraven word, dan moet het stoffelijk overschot worden gerepatrieerd. Een aantal uitvaartondernemers zijn hierin gespecialiseerd. Zij kunnen ter plekke de repatriëring verzorgen. Dit gaat in overleg met de alarmcentrale en de nabestaanden.

De gespecialiseerde uitvaartondernemer regelt een aantal zaken in het buitenland zoals:

  • Wettelijke formaliteiten.
  • Documenten legaliseren.
  • Contacten onderhouden met de ambassade of het consulaat.
  • De overledene verzorgen en prepareren voor het vervoer.
  • Vervoer naar Nederland organiseren. Douane formaliteiten op het vliegveld of aan de grens.
  • Eventueel een opgraving verzorgen, indien de persoon herbegraven moet worden.

Een goede reisverzekering zorgt ervoor dat deze kosten financieel zijn afgedekt.

Alarmcentrale coördineert de repatriëring

Repatriëring wordt altijd in samenwerking met de Alarmcentrale uitgevoerd. Soms schakelt de alarmcentrale een particulier of internationale opererend bedrijf in. Deze bedrijven staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week paraat, om te zorgen dat alles geregeld wordt en de repatriëring naar wens verloopt.

Bij vervoer door de lucht wordt de reiziger begeleid door speciaal opgeleide artsen en verpleegkundigen. Eenmaal terug in Nederland zal een ambulance of zorgtaxi de reiziger vervoeren vanaf de luchthaven naar de bestemming. Het komt regelmatig voor dat een zieke of gewonde reiziger per ambulance en zorgtaxi vervoerd wordt door Europa.  Deze ambulances en zorgtaxi’s zijn uitgerust met faciliteiten voor patiënten en Uitgebreidabele brancards. Tevens bestaat de mogelijkheid om een familielid of vriend mee te laten reizen. Naast de garantie van accurate zorg, heb je extra service en Uitgebreid.

Conclusie

Uit het artikel blijkt dat er veel bij komt kijken, indien iemand gerepatrieerd moet worden. De kosten voor het repatriëren kunnen zelfs oplopen tot tienduizenden euro’s. Wanneer je hiervoor niet verzekerd bent, kun je in de financiële problemen komen. Zorg daarom altijd voor een goede reisverzekering.

Een reisverzekering afsluiten met repatriëring?

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering met repatriëring afsluiten? Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Vragen?

Heb je een vraag over repatriering op je reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 17 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739