vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering van Allianz met vervangend vervoer dekking

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering met vervangend vervoer!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Verzekerd voor de kosten van vervangend vervoer.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Europadekking al vanaf €1,40 per dag, inclusief dekking reisbagage tot €4.000,-

Een reisverzekering inclusief vervangend vervoer van Allianz Global Assistance sluit je hier snel en eenvoudig af.

De Kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heeft een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten. Maar ook voor vervangend vervoer bij het uitvallen van jouw voertuig tijdens de vakantie. Nu al vanaf €1,40 per dag (Europadekking)!

Reisverzekering met vervangend vervoer
Reisverzekering met vervangend vervoer

Pech tijdens je vakantie: uitval van je voertuig

Wanneer je met je auto, motor of een ander voertuig op reis gaat naar je vakantiebestemming in het buitenland, dan kan er altijd iets gebeuren wat jouw vakantieplezier kan bederven. Denk daarbij aan mechanische pech, diefstal van het voertuig of een aanrijding. Een reisverzekering met vervangend vervoer zorgt er dan voor dat je mobiel blijft tijdens de vakantie.

Kortlopende reisverzekering met vervangend vervoer

Bij Allianz Global Assistance ben je met een kortlopende reisverzekering verzekerd voor de kosten van vervangend vervoer indien jouw auto, camper of motorfiets uitvalt tijdens je vakantie bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Zo ben je onder andere verzekerd als het voertuig verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

  • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
  • De kosten van huur van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
  • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van het motorrijtuig beschikbaar is.
  • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar het motorrijtuig gerepareerd wordt.

De hoogte van de vergoedingen lees je in de verzekeringsvoorwaarden. Wanneer je een beroep wilt doen op je reisverzekering en vervangend vervoer wilt, moet je altijd eerst contact opnemen met de alarmcentrale.

Extra dekking: Automobilistenhulp

Een (nood)reparatie, wegslepen en het repatriëren van je voertuig zit niet standaard in de dekking van een kortlopende reisverzekering. Wil je dat ook meeverzekeren, dan kan dat zeer voordelig bij Allianz Global Assistance. Hiervoor moet je de dekking ‘Automobilistenhulp‘ afsluiten. De Automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval en is geldig in Europa. Je bent dan verzekerd voor:

  • Uitvallen van de bestuurder.
  • Uitvallen van het motorrijtuig door pech of ongeval.
  • Toezending vervangende onderdelen en onderdelen zelf.
  • Repatriëring van het motorrijtuig en/of aanhanger.
  • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
  • Rechtsbijstand.

De hoogte van de vergoedingen van de dekking automobilistenhulp lees je in de verzekeringsvoorwaarden.

De premie voor de Automobilistenhulpverzekering bedraagt eenmalig € 13,75 en deze verzekering kan alleen worden afgesloten als extra dekking op een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Reisverzekering nodig?

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering met vervangend vervoer? Kies dan voor de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Deze kan je geheel op maat samenstellen en je kiest voor de dekking die jij belangrijk vindt. Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd. Neen je jouw huisdier mee op vakantie? Die is ook verzekerd. Ga je met de auto op vakantie en valt je voertuig uit door pech, diefstal of een ongeval. Allianz Global Assistance zorgt voor vervangend vervoer.

Allianz Global Assistance: kies zelf online je dekkingen

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

  • Europa- of werelddekking
  • Reisongevallen
  • Medische Kosten
  • Geld en reischeques
  • Automobilistenhulpverzekering
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
  • Annuleringsverzekering

Europa of werelddekking

Je hebt bij de reisverzekering met vervangend vervoer van Allianz Global Assistance de keuze uit drie verzekeringsgebieden:

  • Europa
  • Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada
  • Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Basisdekking kortlopende reisverzekering
De basisdekking bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

  • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal voor maximaal € 4.000,-).
  • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Ongevallendekking
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

  • Overlijden: € 25.000,-
  • Blijvende invaliditeit maximaal: € 75.000,-

Dekking medische kosten 

Wil je in het buitenland verzekerd zijn voor de kosten van dokters, ziekenhuizen en privéklinieken? Kies dan deze dekking. Verzekerd is:

  • Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland: vergoeding van kostprijs.
  • Eigen risico per persoon: Geen
  • Nabehandelingkosten in Nederland € 1.000,-

Tip: Wij adviseren de dekking Medische kosten altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld en reischeques
Geld en reischeques zijn verzekerd tegen verlies en diefstal. Het verzekerd bedrag per polis is € 750,-

Automobilistenhulpverzekering
De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Bijzondere (winter)sporten
Ga je op wintersport of ga je tijdens je zomervakantie bijzondere sporten beoefenen? Kies dan voor deze dekking. Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn dan verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Annuleringsverzekering
Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige verzekerde reissom vergoed. Bij de standaard Annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed. Tip: Wil je alleen een annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) afsluiten, of afwijkend aantal verzekerden? Sluit dan de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af.

Voordelen Allianz reisverzekering met vervangend vervoer

Sluit nu een kortlopende reisverzekering met vervangend vervoer online af en profiteer direct van de volgende voordelen:

  • Gunstige premie en binnen een paar minuten afgesloten.
  • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
  • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
  • Bij Allianz Global Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
  • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

Sluit vandaag nog online de complete kortlopende reisverzekering af van Allianz Global Assistance en ga met een gerust gevoel op vakantie.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering met vervangend vervoer (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een reisverzekering met vervangend vervoer?

De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van het motorrijtuig (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende auto, camper of motorfiets als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Wat kost de dekking voor vervangend vervoer?

Voor slechts eenmalig € 12,37 (inclusief 10% extra korting) ben je tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech met de automobilistenhulp dekking (met vervangend vervoer) op de kortlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Repatriëring van motorrijtuig en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
– Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
– Toezending vervangende onderdelen.
– De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
– De kosten van huur van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
– De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van het motorrijtuig beschikbaar is.
– De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar het motorrijtuig gerepareerd wordt.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Hoe zit het met Europa en werelddekking

De Europadekking is erg uitgebreid en is meer dan Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Vragen over de reisverzekering met vervangend vervoer

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen met vervangend vervoer of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739