vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verzekering huurauto buitenland van Allianz €6,75 per dag (€6.000,- dekking)!

CTAlogo 1

Allianz Eigen Risico Huurauto Verzekering

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurauto verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Al v.a. €6,75 per dag goed verzekerd!

Een Allianz verzekering voor een huurauto in het buitenland heb je hier voor slechts €6,75 per dag. Je bent dan wereldwijd verzekerd voor maximaal €6.000,- voor eigen risico en borg van je huurauto.

De verzekering huurauto buitenland (Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz) dekt bij diefstal of schade aan de huurauto of huurcamper het eigen risico of de ingehouden borg. Een ideale verzekering voor een onbezorgde (auto)vakantie.

Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Het vertrouwde adres voor een uitstekende en voordelige verzekering voor je huurauto in het buitenland!

Verzekering huurauto buitenland
Verzekering huurauto buitenland

Huurauto verzekering buitenland: Allianz Eigen Risico Verzekering Autohuur

Mocht er schade zijn aan het door jouw gehuurde voertuig (ook al is het niet je schuld), dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de auto goed verzekerd! Ook als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen. Auto- en camperverhuurbedrijven bieden je vaak ter plekke de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen. Maar daar laten ze je flink voor betalen.

Een beter alternatief is de huurauto verzekering voor je eigen risico en borg. Eigen Risico Verzekering Huurauto van Allianz Global Assistance, deze huurauto verkering voor het buitenland biedt jouw de beste voorwaarden tegen de laagste premie.

Voordelen van de Allianz huurauto verzekering

Met deze voordelige huurauto verzekering ook voor het buitenland, profiteer je direct van de volgende voordelen:

 • Dekking in het buitenland van het eigen risico, maar ook van je borg voor de huurauto.
 • Schade aan ruiten, banden, lak, onderkant of interieur (borg) van de huurauto is ook verzekerd.
 • Lage premie voor de huurauto verzekering.
 • Verzekerd tot maximaal €6.000,- per huurcontract.
 • Geldig bij alle autoverhuurders, wereldwijd.
 • Voordeliger dan afkopen eigen risico bij de autoverhuurder.
 • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie huurauto verzekering

Bekijk hier de premies voor deze huurauto buitenland verzekering:

Premies Eigen Risico Verzekering Autohuur
Premies Eigen Risico Verzekering Autohuur
PremieHuurautoHuurcamper
Europa€6,75€15,-
Wereld exclusief de VS en Canada€6,75€15,-
Wereld inclusief de VS en Canada€6,75€17,50
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Je bent voor maximaal €6.000,- verzekerd (eigen risico + borg).

Heb je nog geen huurauto verzekering voor in het buitenland? Sluit hem hieronder af!

Schade aan de gehuurde auto

Mocht er schade zijn aan het door jou gehuurde voertuig, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de auto goed verzekerd! Ook als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen. Auto- en camperverhuurbedrijven bieden je vaak ter plekke de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen. Maar daar laten ze je fors voor betalen.

Verzeker het eigen risico van je huurauto

Als je een auto of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal €6.000,-.

Verzeker de borg van je huurauto

Bij het huren van een auto of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. Je bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Wat betekent CDW bij een huurauto?

De term CDW (Collision Damage Waiver) en LDW is vergelijkbaar met volledig-casco (ook wel All-Risk genoemd). Je bent als huurder aansprakelijk voor schade aan de gehuurde auto of camper. Met een cascoverzekering of Collision Damage Waiver (CDW) beperk je deze aansprakelijkheid. De verzekering is niet verplicht maar belangrijk is deze wel. Een cascoverzekering of CDW keert in veel gevallen uit bij schade aan de huurauto. De inhoud van de CDW kan per verzekering (verhuurbedrijf) verschillen. De cascoverzekering of CDW kent meestal een eigen risico. Dit eigen risico is vaak geheel of gedeeltelijk af te kopen. Daarnaast kunnen er schades uitgesloten zijn van de verzekering, zoals:

 • de schade aan het dak;
 • schade aan de onderzijde van de auto;
 • schade ontstaan op onverharde wegen;
 • schade aan ruiten of banden;
 • schade door opzet of (grove) roekeloosheid
 • schade na gebruik alcohol of drugs.

Op een Engelstalig internationaal huurcontract staan meestal de volgende afkortingen voor de verschillende (aanvullende) autoverzekeringen, maar wat betekenen die afkortingen?

 • ALI (Additional Liability Insurance) of LIS (Liability Insurance Supplement): Verhoging van de WA aansprakelijkheid tot een bepaald maximum bedrag.
 • CDW (Collision Damage Waiver): Vergelijkbaar met de cascoverzekering. De CDW beperkt de aansprakelijkheid voor schade aan het gehuurde voertuig.
 • LDW (Loss Damage Waiver: Zelfde als CDW aangevuld met dekking van diefstal en vandalisme.
 • SCDW (Super CDW): Allriskverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
 • PAI (Personal Accident Insurance): Inzittendenverzekering voor letsel of overlijden.
 • PEP (Personal Effects Protection) en PEC (Personal Effects Coverage): Bagageverzekering.
 • PERSPRO/CCP (Carefree Personal Protection): Is een personen- en bagageverzekering met extra dekking voor medische hulp in noodsituaties.
 • TPI (Third Party Insurance): Vergelijkbaar met een WA-verzekering.
 • TP (Theft Protection) of THW (Theft Waiver): Diefstalverzekering, vaak met eigen risico.
 • STP (Super TP): Diefstalverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
 • UMP (Uninsured Motorist Protection): Een aanvullende verzekering in geval van letsel of overlijden door onverzekerde of na ongeval doorgereden tegenpartij.

Kijk goed in de Engelstalige huurvoorwaarden welke schade is uitgesloten en dus voor eigen rekening blijft. Soms staat er zelfs in de voorwaarden dat schade na een verkeersovertreding is uitgesloten. Verder moet je geen andere personen in de huurauto laten rijden, dan degene die genoemd staan op de huurovereenkomst, anders geldt de verzekering niet en moet je zelf alle kosten betalen.

Veelgestelde vragen over een huurauto verzekering buitenland (FAQ)

Hieronder lees je veelgestelde vragen en antwoorden over de verzekering huurauto buitenland van Allianz:

Wat is een huurauto verzekering voor eigen risico en borg in het buitenland?

Bij het huren van een auto of camper in het buitenland betaal je vaak borg en moet je verplicht een (casco)verzekering afsluiten met een eigen risico. Bij diefstal van of schade aan het gehuurde voertuig, betaal je dan vaak zelf het eigen risico. En bij schade krijg je de borg niet terug van de verhuurder. Wanneer je de Eigen Risico Verzekering Autohuur hebt afgesloten, ontvang jij in dit soort situaties een vergoeding voor de borg en het eigen risico. De huurauto verzekering biedt dus extra zekerheid in het buitenland.

Wat is verzekerd op de huurauto verzekering van Allianz?

Je ontvangt een vergoeding van het eigen risico dat de buitenlandse verhuurder jou in rekening brengt bij diefstal of schade aan een gehuurde auto of camper.
Verzekerd bedrag: Allianz Global Assistance vergoedt maximaal €6.000
Eigen risico: Als je een auto of camper huurt, dan is het verplicht at deze een cascoverzekering heeft. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Met de huurauto verzekering is dit eigen risico verzekerd.
Borg: Bij het huren van een auto of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. Inhouding van deze borg bij diefstal of schade aan de auto is verzekerd.

Waarom zou ik vooraf al een huurauto verzekering al in Nederland afsluiten?

Als je vooraf een eigen risico verzekering afsluit, dan kan je rustig de prijzen van verschillende verzekeringen vergelijken. Een veelgehoorde klacht bij buitenlandse autohuur is de agressieve verkoop van verzekeringen op de afhaallocatie. Verhuurders zetten hun klanten eigenlijk in alle mogelijke opzichten zonder blikken of blozen op het verkeerde been, en misleiden daarbij soms ronduit (Bron: Consumentenbond).

Welke huurvoertuigen kan ik verzekeren?

Het is mogelijk om gehuurde personenauto’s en campers te verzekeren. Je kan maximaal 45 aaneengesloten dagen verzekeren. De persoon die in het huurcontract staat vermeld, is verzekerd.

Waar in het buitenland is de huurauto verzekering geldig en wanneer gaat de verzekering in?

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is wereldwijd geldig. Je bent verzekerd tijdens de periode dat je een auto of camper huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Vragen?

Heb je een vraag over de huurauto verzekering buitenland? Stuur een e-mail info@reisverzekeringblog.nl of bel: 055 540 04 08 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739