vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering en ongevallendekking

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

De rubriek ‘reisongevallen’ kom je vaak tegen bij het afsluiten van een reisverzekering.

De meeste mensen weten echter niet precies wat de rubriek ongevallendekking inhoudt. Maar met deze ongevallenverzekering ben je gedekt indien je overlijdt of blijvend invalide wordt als gevolg van een ongeval tijdens de reis. Het overlijden of de blijvende invaliditeit moet direct en alleen het gevolg zijn van een ongeval.

Uitkering bij een reisongeval

De reisverzekeraar keert alleen een geldbedrag uit wanneer je als gevolg van een reisongeval komt te overlijden of bij blijvende invaliditeit. Bij overlijden heb je recht op de uitkering die opgenomen is in het dekkingsoverzicht van je reisverzekering. Bij overlijden tijdens de reis of binnen twee jaar na het ongeval, betaalt de reisverzekeraar het bedrag uit aan de wettige erfgenamen. De uitkering bij overlijden bedraagt doorgaans maximaal €25.000,-.

Reisverzekering en ongevallendekking
Reisverzekering en ongevallendekking

Als er sprake is van blijvende invaliditeit bij een ongeval dan keert de verzekeringsmaatschappij ook een bedrag uit. Dit bedrag staat eveneens vermeld in het dekkingsoverzicht. De hoogte van het bedrag hangt af van de mate waarin verzekerde blijvend functioneel invalide is geworden. Bij invaliditeit wordt er tot €75.000,- uitgekeerd.

Let op: Bij een aantal reisverzekeraars krijg je aanzienlijk minder uitgekeerd bij het zonder helm (mee)rijden op een motorrijwiel met cilinderinhoud van 50cc of meer. Zorg daarom dat je altijd een helm draagt bij vervoer op een brommer of motor.

Belangrijke voorzorgsmaatregelen

Een ongeval is de meest voorkomende oorzaak van verwonding en sterfte tijdens een reis. Met name in het verkeer komen veel ongevallen voor, wat verschillende oorzaken kan hebben. Maar ook ongelukken in het water, het uitoefenen van gevaarlijke sporten, contact met dieren en brand zijn oorzaken van ongevallen. Daarom geven we een korte uitleg hoe je dit soort zaken kunt proberen te voorkomen. Veel van de reisongevallen hadden namelijk niet hoeven te gebeuren als er meer voorzichtigheid in acht was genomen.

Verkeer in niet-westerse landen vaak levensgevaarlijk

In veel niet-westerse landen ligt het aantal verkeersongevallen een stuk hoger dan bijvoorbeeld in West-Europa. De hulpverlening bij een ongeval is vaak ook een stuk minder dan dat wij gewend zijn. In sommige landen lijken er van verkeersregels geen sprake te zijn en kun je dus niet zomaar voorrang nemen. Bovendien is het wegdek slecht en zijn gaten in het wegdek heel normaal. In veel landen rijden minibusjes die bestemd zijn voor een maximum aantal personen. Meestal worden hier meer personen mee vervoerd dan is toegestaan, wat natuurlijk levensgevaarlijk is. Probeer in dit soort landen dan liever de trein te nemen.

Gevaren in het water

In het water kunnen er ook allerlei gevaren zijn. Neem daarom de volgende voorzorgsmaatregelen in acht:

 • Ga nooit alleen het water in.
 • Ga ook nooit in het water onder invloed van alcohol of drugs. Dit vergroot de kans op een ongeluk.
 • Controleer wanneer je gaat duiken vooraf of het water diep genoeg is.
 • Verlies je kind bij het water nooit uit het oog en zorg dat er altijd een volwassene in de buurt is wanneer je kind het water ingaat.
 • Kijk uit voor infecties in het water. Over het algemeen is water dat chloor bevat het veiligst, maar in ontwikkelingslanden zal waarschijnlijk zout water veiliger zijn.
 • Bekijk van tevoren of er gevaarlijke zeedieren in de omgeving voorkomen.
 • Bij het beoefenen van een watersport is het noodzakelijk om je te laten informeren over getijden, stromingen en weersverwachtingen.
 • In een boot dien je altijd een zwemvest te dragen.

Gevaarlijke sporten

Buitengewone sporten zijn meestal niet standaard meeverzekerd in je reisverzekering. Als je van plan bent een gevaarlijke sport te beoefenen bekijk dan of je dit hebt meeverzekerd. Het is belangrijk dat je sportinstructeur volledig bevoegd is en eventueel medische hulp kan verlenen. Vraag hier voor het beoefenen van de sport naar. De instructeur dient vooraf instructies te geven en stelt je op de hoogte van alle veiligheidsvoorschriften. Het is belangrijk dat je hier goed naar luistert en de instructies opvolgt. In geval van nood weet je dan ook direct wat je moet doen.

Dieren

Ook dieren kunnen gevaarlijk zijn. Hondsdolheid (rabiës) komt nog steeds voor in veel landen. Daarom kun je beter uit de buurt blijven van zowel tamme als wilde dieren. Wilde dieren zullen niet zo snel uit zichzelf naar je toekomen, maar er bestaat natuurlijk altijd een risico. Het is dan ook verstandig om te reizen met een ervaren gids als je van plan bent een gebied te bezoeken waar veel wilde dieren voorkomen.
Indien je in het buitenland gebeten wordt door een dier, raadpleeg je direct een arts. Probeer een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van het dier te geven aan de arts, zodat hij het juiste tegengif kan geven.

Reisverzekering met dekking voor ongevallen

De ongevallendekking op de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance biedt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijden je reis of vakantie in het buitenland. Verzekerd is:

 • Overlijden: €25.000,-
 • Blijvende invaliditeit: maximaal €75.000,-

Wil jij tijdens je verblijf in het buitenland verzekerd zijn tegen de financiële gevolgen van ongeval, zoals blijvende arbeidsongeschiktheid? Kies dan voor de ongevallendekking op de kortlopende reisverzekering. Wil je dat alle medische kosten ten gevolge van een ongeval vergoedt worden? Kies dan ook voor dekking medische kosten.

Ongevallendekking op een reisverzekering

De rubriek ‘reisongevallen’ kom je vaak tegen bij het afsluiten van een reisverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd indien je overlijdt of blijvend invalide wordt als gevolg van een ongeval tijdens de reis. De reisverzekeraar keert alleen een geldbedrag uit wanneer je als gevolg van een reisongeval komt te overlijden of bij blijvende invaliditeit.

In geval van overlijden heb je recht op de uitkering die opgenomen is in het dekkingsoverzicht van je reisverzekering. Bij overlijden tijdens de reis of binnen twee jaar na het ongeval, betaalt de reisverzekeraar het bedrag uit aan de wettige erfgenamen. Als er sprake is van blijvende invaliditeit bij een ongeval dan keert de verzekeringsmaatschappij ook een bedrag uit. Dit bedrag staat eveneens vermeld in het dekkingsoverzicht. De hoogte van het bedrag hangt af van de mate waarin verzekerde blijvend functioneel invalide is geworden.

Wat verstaat de verzekeraar onder een ongeval?

Onder een “ongeval” wordt verstaan: een plotselinge, uitwendige geweldsinwerking op het lichaam van een verzekerde. Dit ongeval heeft dan lichamelijk letsel of de dood tot gevolg. Beide situatie moet door een arts vastgesteld kunnen worden. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld een verkeersongeval, geweldsincident, vliegtuigongeluk, verkeerde medische behandeling, wondinfectie of bloedvergiftiging. Maar ook verhongering, uitdroging door gebrek aan drinkwater, verstikking, zonnesteek, bevriezing of verdrinking valt onder de definitie van een ongeval. Het geldt zelfs voor verstuikingen en spier-/peesverrekking of -verscheuring.

Lees altijd de verzekeringsvoorwaarden door om te zien welke ongevallen er onder de dekking vallen.

Medische kosten ten gevolge van een ongeval

Het kan zijn dat je na een ongeval in het buitenland naar een arts of ziekenhuis moet voor een behandeling. De kosten van medische ingrepen, ziekenhuisbezoek, ambulancevervoer, consult van een arts, medicijnen en hulpmiddelen ten gevolge van een ongeval, vallen niet onder de ongevallendekking. Hiervoor moet je de dekking medische kosten kiezen, die je ook kan afsluiten bij de kortlopende reisverzekering. Je kan dan na een ongeval in het buitenland zonder financiële consequenties de juiste medische hulp inroepen. Neem voordat je kosten gaat maken wel eerst contact op met de Alarmcentrale.

Heb je nog geen reisverzekering met dekking voor ongevallen en medische kosten? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Wat kost een reisverzekering?

Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen.

Allianz Global Assistance: kies zelf online je dekkingen

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

 • Europa of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Europa of werelddekking

Kies eerst je dekkingsgebied. Europa: Alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Alle overige landen. Tip: Ga je naar Cuba of Rusland dan kan je bij ons gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring voor medische kosten aanvragen (mits meeverzekerd op je polis).

Basisdekking kortlopende reisverzekering
De basisdekking bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal voor maximaal €4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Ongevallendekking
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

 • Overlijden: €25.000,-
 • Blijvende invaliditeit maximaal: €75.000,-

Dekking medische kosten Wil je in het buitenland verzekerd zijn voor de kosten van dokters, ziekenhuizen en privéklinieken? Kies dan deze dekking. Verzekerd is:

 • Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland: vergoeding van kostprijs.
 • Eigen risico per persoon: Geen
 • Nabehandelingskosten in Nederland €1.000,-

Tip: Wij adviseren de dekking Medische kosten altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld en reischeques
Geld en reischeques zijn verzekerd tegen verlies en diefstal. Het verzekerd bedrag per polis is €750,-

Automobilistenhulpverzekering
De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Bijzondere (winter)sporten
Ga je op wintersport of ga je tijdens je zomervakantie bijzondere sporten beoefenen? Kies dan voor deze dekking. Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn dan verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungeejumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Annuleringsverzekering
Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige reissom vergoed. Bij de standaard Annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed. Tip: Wil je alleen een annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) afsluiten, of afwijkend aantal verzekerden? Neem dan contact met ons op.

Voordelen Allianz Global Assistance

Sluit nu een kortlopende reisverzekering online af en profiteer direct van de volgende voordelen:

 • Gunstige premie en binnen een paar minuten afgesloten.
 • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Global Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
 • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

Dekkingsoverzicht Kortlopende reisverzekering Allianz Global Assistance

Onderstaande tabel geeft een overzicht van vergoedingen van de kortlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering Allianz
Dekkingsoverzicht kortlopende reis- en annuleringsverzekering
S.O.S. hulpverlening
Hulp en ondersteuning bij ziekte ongeval en overlijdenKostprijs
Reis- en verblijfskosten bij ziekte ongeval en overlijdenReiskosten: Kostprijs
Reiskosten bij overlijden/levensgevaar familieKostprijs
Repatriëring (o.a. ambulancevlucht)Kostprijs
Huurkosten vervangend vervoer per dag€ 125,-
Huurkosten vervangend vervoer, max. per verzekeringsbewijs € 1.250,-
Opsporings- en reddingkosten€ 50.000,-
Reisongevallen
Bij overlijdenMax. € 25.000,-
Bij algemene invaliditeitMax. € 75.000,-
Reisbagage
Reisbagage totaal€ 4.000,-
Foto-, film-, video- en computerapparatuur€ 2.000,-
Telecommunicatieapparatuur (o.a. mobiele telefoon) € 175,-
Contactlenzen en brillen€ 500,-
Reisdocumenten (o.a. paspoort, rijbewijs, tickets) Kostprijs
Eigen risico per persoon per gebeurtenis€ 50,-
Extra dekking
Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 350,-
Schade logiesverblijven€ 350,-
Medische kosten
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Dokters- en ziekenhuiskosten Nederland€ 500,-
Nabehandelingskosten in Nederland € 1.000,-
Dit is slechts een beknopt overzicht. Raadpleeg voor een uitgebreid overzicht de verzekeringsvoorwaarden.

Allianz Group

Allianz Global Assistance is onderdeel van de Allianz Group, één van de grootste verzekeraars en vermogensbeheerders ter wereld. Deze organisatie is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten. Allianz Global Assistance Group opereert met bijna 10.000 medewerkers op vijf continenten, in meer dan 37 landen. 250 miljoen klanten profiteren van de diensten van de groep, dat is 4% van de hele wereldbevolking.

Sluit vandaag nog online de complete kortlopende reisverzekering met ongevallen af van Allianz Global Assistance en ga met een gerust gevoel op vakantie.

Vragen over reisverzekeringen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739