vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering met pechhulp

Reisverzekering met pechhulp
Reisverzekering met pechhulp

Ga je met de auto op vakantie binnen Europa dan is een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance met pechhulp (automobilistenhulp) een goede keuze. Hiermee kan je voorkomen dat jouw vakantie in het water valt door autopech.

Voor slechts eenmalig € 13,75 ben je in heel Europa verzekerd tegen autopech!

Dekking automobilistenhulp op je reisverzekering

De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Automobilistenhulp kortlopende reisverzekering

Automobilistenhulp kan worden afgesloten als aanvullende dekking op de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance. De dekking Automobilistenhulp maakt onderdeel uit van reizen binnen Europa. Als je weer thuis bent van de reis, dan stopt de dekking. Met deze uitgebreide dekking voor Automobilistenhulp heb je extra zekerheid.

Automobilistenhulp: wat is gedekt?

Met Automobilistenhulp ben je onder andere verzekerd voor:

  • Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruik maken van een autotransporter, indien de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
  • Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
  • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
  • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
  • Toezending vervangende onderdelen.

Kortlopende reisverzekering + Automobilistenhulp afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilstenhulp is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp:

Meest voorkomende autopech tijdens een zomervakantie

Ieder jaar stranden er automobilisten met hun voertuig in het buitenland. De alarmcentrale van Allianz Global Assistance krijgt vooral tijdens de zomervakantie veel pechhulpaanvragen. De top vijf van meest voorkomende autopech is:

  • Een oververhitte motor.
  • Een lekke band of een klapband.
  • Defecte remmen (bijvoorbeeld door te laag remvloeistofniveau).
  • Elektrische storingen (bijvoorbeeld door intensiever gebruik van de airco).
  • Overige motorproblemen.

Wat te doen bij autopech in het buitenland?

Pech in het buitenland kan gevaarlijk situaties opleveren zowel voor jezelf als voor medeweggebruikers. Het is goed bij autopech een aantal regels in acht te nemen:

  • Ga altijd op een veilige plek staan (zo ver mogelijk van de rijstroken).
  • Draai de voorwielen van de geparkeerde auto in de richting van de weg af.
  • Zorg dat je de overige weggebruikers voldoende duidelijk maakt dat je met pech stilstaat.
  • Trek een oranje veiligheidsvest aan, plaats je gevarendriehoek en schakel je alarmlichten in (controleer voor je vertrek wat in het land van jouw bestemming verplicht of verboden is in dergelijke situaties).
  • Zorg dat iedereen het voertuig zo snel mogelijk verlaat en achter de vangrail plaatsneemt.
  • Meld je autopech bij de alarmcentrale van Allianz Global Assistance (mits je daar verzekerd bent).
  • Zorg dat je het kenteken en je polisnummer van je reisverzekering bij de hand hebt.
  • Geef de locatie waar je staat zo nauwkeurig mogelijk door.
  • Wacht altijd buiten de auto en achter de vangrail op de hulpverlener.
  • Zorg dat je zelf en alle passagiers een reflecterend veiligheidsvestje dragen.
  • Zorg ervoor dat je na jouw melding bereikbaar bent voor de alarmcentrale.

Waarom Allianz Global Assistance?

Allianz Global Assistance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

  • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
  • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar.
  • Ruim 2 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.
  • Winnaar Gouden Schild: categorie Schadeservice van het jaar!

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering met pechhulp (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een reisverzekering met pechhulp?

Jazeker, de dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van het motorrijtuig (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende auto, camper of motorfiets als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Wat kost de extra dekking voor pechhulp?

Voor slechts eenmalig € 13,75 ben je tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech met de automobilistenhulp dekking op de kortlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Repatriëring van motorrijtuig en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
– Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
– Toezending vervangende onderdelen.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Hoe zit het met Europa en werelddekking

De Europadekking is erg uitgebreid en is meer dan Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739