vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Top 10 autopech tijdens vakantie

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten De alarmcentrale van Allianz Global Assistance heeft in het hoogseizoen van deze zomer meer pechhulp verzoeken gekregen, dan dezelfde periode vorig jaar.

De maanden juli en augustus waren drukker dan normaal voor de afdeling voertuighulpverlening. Vooral de maand augustus was hectisch te noemen.

Nederlanders op vakantie kwamen vaak stil te staan met kapotte koppelingsplaten. Met name het rijden in de bergen zorgde voor problemen met de koppeling en remmen. Door hogere snelheden kwamen er ook veel meldingen van storingen met roet- en brandstofilters.

Top 10 van autopech meldingen (juli en augustus):

 1. Koppelingsplaat (veelal door het (verkeerd) rijden in bergen).
 2. Accu leeg (bijvoorbeeld door lang stil staan op camping).
 3. Problemen met de remmen (vaak ook door het rijden in de bergen).
 4. Lekke band.
 5. Roetfilter (doordat men langer hogere snelheden rijdt).
 6. Brandstoffilter (doordat men langer hogere snelheden rijdt).
 7. Verkeerde brandstof.
 8. Computerstoringen.
 9. Brandstoftoevoer defect.
 10. Mankementen aan de turbo.

Verzoeken om pechhulp

De hulpaanvragen in een aantal landen waren aanzienlijk hoger dan normaal. Pechmeldingen uit Frankrijk, Spanje en Zweden, zijn gestegen met respectievelijk 10, 15 en bijna 30 procent. Zwitserland is daalde daarentegen met zo’n 25 procent.

Servicepunten in Frankrijk en Italië

Afgelopen zomer heeft Allianz Global Assistance drie servicepunten op populaire vakantielocaties ingericht: Le Muy en Narbonne (Zuid-Frankrijk) en Manerba del Garda (Gardameer Italië). Op deze servicepunten zijn Nederlandse monteurs gestationeerd om mensen ter plekke te helpen. Groot voordeel is dat reizigers in het Nederlands kunnen communiceren met de monteurs. Bovendien is de pech vaak door de monteurs te verhelpen.

Top 10 landen met autopech meldingen:

 1. Frankrijk
 2. Duitsland
 3. Italië
 4. België
 5. Spanje
 6. Oostenrijk
 7. Zwitserland
 8. Verenigd Koninkrijk
 9. Kroatië
 10. Zweden

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739