vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Tips om autopech tijdens je vakantie te voorkomen

Tips om autopech tijdens je vakantie te voorkomen
Tips om autopech tijdens je vakantie te voorkomen

Na een stijging van 13% in het aantal pechmeldingen van vakantiegangers dit voorjaar, geeft alarmcentrale Allianz Global Assistance een aantal tips om de komende zomervakantie pech onderweg te voorkomen. Verscheidene pechgevallen die de alarmcentrale afgelopen voorjaar binnenkreeg, waren met een betere voorbereiding te voorkomen geweest.

De alarmcentrale adviseert om vooral voor de reis de auto goed na te laten kijken omdat opvalt dat veel vakantiegangers met oudere auto’s naar de vakantiebestemming afreizen. Als de auto niet goed onderhouden is, dan is de kans op pech met een oudere auto ook groter.

Doe een zomercheck

Veel garages in Nederland bieden de zogeheten zomercheck aan. De auto wordt dan nagekeken op de belangrijkste punten om zo een lange reis te kunnen maken. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de remmen, accu, verlichting, autobanden en oliepeil. Natuurlijk kunnen mensen de auto ook zelf op deze en andere punten checken voor de grote vakantietrip. Vijf tips op een rij.

Tip 1: bespaar brandstof, check de bandenspanning
Controleer of de bandenspanning van het voertuig in orde is. Met een juiste bandenspanning gaan de banden veel langer mee. Bovendien bespaart men hiermee tot wel 7% brandstof. In veel nieuwe auto’s zit een systeem dat de bandenspanning automatisch controleert. Als dat niet het geval is, dan kan je bij bijna elk tankstation terecht om zelf de bandenspanning te checken.

Tip 2: controleer het oliepeil
Grote afstanden rijden betekent ook meer olieverbruik. Rijden met te weinig olie is zeer schadelijk voor de motor. Zeker als het om een lange reis gaat. Controleer daarom van te voren of er voldoende motorolie aanwezig is. Je kan zelf de olie bijvullen of dit door de garage laten doen. Het controleren van het oliepeil moet altijd gebeuren bij een koude motor.

Tip 3: zorg voor voldoende koelvloeistof
Tijdens de zomer kan de temperatuur buiten behoorlijk oplopen. Helemaal in landen als Frankrijk, Spanje of Italië. Daarnaast zorgt het rijden door bergen en heuvels al snel voor oververhitting van de motor. Zorg daarom voor vertrek voor voldoende koelvloeistof.

Tip 4: voorkom boetes, denk aan verplichte items
Het is verstandig om je vooraf te verdiepen in de verkeersregels en voertuigeisen in Europese landen. Waar moet je op letten? En wat is verplicht om in de auto te hebben? Elk land houdt er namelijk zijn eigen verkeersregels op na. Zo is het in België, Griekenland en Turkije verplicht om een brandblusser in de auto te hebben en in Frankrijk is een alcoholtester vereist. Verder kan een reservesleutel van belang zijn, een routekaart voor als de navigatie uitvalt, reservelampjes en zekeringen.

Tip 5: pechhulp verzekering
Ondanks goede voorbereidingen kan het altijd gebeuren dat je toch met pech komt te staan. Daarom is het raadzaam een pechhulp verzekering met Europadekking te hebben. Als de auto niet ter plekke gerepareerd kan worden, dan staat er een vervangende auto klaar zodat je toch van de vakantie kan genieten. Naast een rijbewijs, geldig paspoort of identiteitsbewijs is dan wel een creditcard nodig.

Vragen?

Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739