vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland

Doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland
Doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland

Ben je Nederlander, woon je permanent of tijdelijk in het buitenland en wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier. Of je nu expat, pensionado, emigrant of digtal nomad bent, wij hebben een uiterst flexibele doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland. Je hebt al een doorlopende reisverzekering met wereldwijde dekking vanaf € 8,78 per maand.

Wanneer je tijdelijk of definitief naar het buitenland verhuisd zal je merken dat het vrijwel onmogelijk is om dan nog een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering lukt meestal wel, maar een doorlopende reisverzekering afsluiten is niet eenvoudig. Gelukkig hebben wij de oplossing voor dit probleem.

Doorlopende reisverzekering Nederlanders in buitenland

Je kan op deze website een uiterst flexibele doorlopende reisverzekering afsluiten, wanneer je in het buitenland woont. De belangrijkste eigenschappen van de doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland zijn:

 • Af te sluiten voor minimaal 2 dagen en maximaal 24 maanden (maar kan ook zonder een einddatum).
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland bent.
 • Dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast en je ontvangt de teveel betaalde premie terug.
 • Werelddekking met of zonder de Verenigde Staten.
 • Geen leeftijdsrestricties (ook geschikt voor personen van boven 70 jaar).
 • Volledige dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood) zelfs in geval van een corona uitbraak.
 • De doorlopende reisverzekering kan je zelf samenstellen met dekkingen die jij belangrijk vindt, zoals:
  • SOS-dekking voor hulpverlening, redding, opsporing en repatriëring.
  • Annuleringsverzekering voor als je onverhoopt niet op reis kan.
  • Ziektekostenverzekering met dekking voor medische kosten.
  • Ongevallenverzekering, keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Zoals je ziet biedt de doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland veel flexibiliteit. Zo kan je de ziektekostenverzekering uitsluiten, bijvoorbeeld omdat je al een internationale ziektekostenverzekering hebt of omdat je Nederlandse basis zorgverzekering aanhoudt.

Je kan zelfs van de doorlopende reisverzekering een kortlopende reisverzekering maken. Stel je gaat drie weken op vakantie, dan vul je de begin en einddatum van je vakantie in op het aanvraagformulier en dan stopt de reisverzekering automatisch als jouw vakantie is afgelopen.

Overzicht dekkingen doorlopende reisverzekering

Hieronder zie je een globaal overzicht van de dekkingen.

Reisverzekering met uitbreidingsopties
De reisverzekering biedt dekking tegen diefstal, verlies of beschadiging van bagage en onvoorziene kosten.
Ba­ga­ge - Jouw bagage is verzekerd voor een dagwaarde tot maximaal € 4.500,-. Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis.
Bagage win­ter­sport en bij­zon­de­re spor­ten - De verzekering vergoedt hobby- en sportuitrusting tot € 300,-. Materiaalhuur is niet verzekerd.
Ne­ga­tief reis­ad­vies - Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Ook dan is je reis verzekerd.
On­voor­zie­ne uit­ga­ven - De verzekering vergoedt onvoorziene uitgaven zoals terugkeer naar Nederland bij ziekte, ongeval of overlijden van familieleden, of bij schade aan je huis. Ook bijkomende kosten na verlies of diefstal van jouw paspoort zijn verzekerd.
Digitale/elektronische apparatuur - Standaard verzekerd tot € 500,- Je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
✔ Het eigen risico bedraagt € 125,- per gebeurtenis.Het eigen risico voor bagage geldt niet voor de kosten van nieuwe sloten bij verlies van jouw huissleutel en voor de aanschaf van vervangende kleding en toiletartikelen wanneer een vervoerder jouw bagage is kwijt geraakt.
UITBREIDING SOS-VERZEKERING (OPTIE)
De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest.
✔ Reiskosten naar Nederland of het dichtstbijzijnde land voor jouw behandeling.
✔ Reis- en verblijfskosten van noodzakelijke begeleiding.
✔ De kosten van opsporing en redding.
✔ Vervoer van het stoffelijk overschot.
✔ Noodzakelijke kosten voor communicatie.
✔ Geen eigen risico
UITBREIDING ANNULERINGSVERZEKERING (OPTIE)
Heb je een reis geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, krijg je een vergoeding.
Gezondheid - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Of als je door complicaties bij jouw zwangerschap niet kunt reizen.
Familie - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van familie in de 1e en 2e graad (met familie in de 1e en 2e graad bedoelen wij; uw ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen. Of de ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen van jouw partner en de partner van je ouders)
Je ontvangt teven een uitkering als bij de rechtbank een aanvraag voor een echtscheiding is ingediend.
Werk - Je ontvangt een uitkering als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan voor minimaal een jaar hebt gekregen. Of als je buiten jouw schuld en buiten jouw wil werkloos wordt.
Woning - Je ontvang een uitkering als je de reis annuleert omdat jouw woning (of bedrijfspand) zo ernstig beschadigd raakt dat je als eigenaar of huurder aanwezig moet zijn.
Zelf samengestelde reizen - Heb je alle onderdelen van jouw reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor de hele reis niet door kan gaan? Dan krijg je een beperkte vergoeding voor alle onderdelen van je reis.
✔ De maximale vergoeding is afhankelijk van jouw keuze € 2000,- of € 5000,- per persoon per reis.
✔ Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer.
✔ Voor de annuleringsverzekering geldt geen eigen risico.

Gunstige premie

De premie voor deze doorlopende reisverzekering begint bij € 8,78 per maand. Wil je daar ook medische kosten (ziektekostenverzekering) bij meeverzekeren dan is de premie nog steeds erg gunstig. Een persoon van 20 jaar, die een reisverzekering en ziektekostenverzekering (met eigen risico) afsluit betaalt slechts € 29,09 per maand en dat inclusief de SOS verzekering. Ben je ouder bijvoorbeeld 58 jaar dan betaal je voor de doorlopende reisverzekering met SOS en ziektekostendekking een premie vanaf € 130,17 per maand.

Je kan online de premie in jouw situatie berekenen. De premie hangt af van:

 • je leeftijd;
 • de gekozen dekking en uitbreidingen;
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Wil je een premie berekenen of de doorlopende verzekering afsluiten? Dat kan hieronder. Je zit nergens aan vast want deze verzekering is per dag opzegbaar.

Let op deze doorlopende reisverzekering kan je voor maximaal 2 jaar afsluiten. Wil je liever een doorlopende reisverzekering zonder einddatum? Kijk dan hier: Wonen in het Buitenland-verzekering

Vragen?

Heb je vragen over de doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739