vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

OOM reisverzekering Schengen € 1,60 per dag

OOM reisverzekering Schengen

Een OOM reisverzekering voor Schengen is een medische verzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf.

Je kan hier de OOM reisverzekering Schengen afsluiten voor jouw buitenlandse gast/partner, voor slechts € 1,60 per dag. De kosten voor onverwachte spoedeisende medisch zorg (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn dan voor € 500.000,- verzekerd.

Betaal met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal dan ontvang je de polis binnen een uur per e-mail.

Wat is OOM reisverzekering voor Schengen?

De OOM reisverzekering Schengen biedt dekking voor onvoorziene medische kosten en voldoet aan de eisen van het Schengenvisum. Deze verzekering vergoedt medische kosten die zijn ontstaan door een ongeval of ziekte.

Deze verzekering geldt voor alle landen die in Schengengebied vallen, en ook in de landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Deze verzekering geldt niet in overzeese gebieden van deze landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao. De verzekering geldt ook niet in het land van herkomst.

Deze polis moet worden afgesloten voor buitenlandse gasten en overlegd worden op de Nederlandse Ambassade bij het aanvragen van een visum voor Nederland.

Wat is een visum voor Schengen?

Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt meestal afgegeven door de ambassade of het consulaat van het land waar de reiziger naartoe gaat. De afgifte van een visum is aan regels gebonden. Er zijn ook verschillende visa, de afgifte wordt bepaald door het doel van de reis. Een Schengen visum is feitelijk niets meer dan een sticker in het paspoort van de buitenlandse reiziger die Nederland of andere Schengenlanden bezoekt. Formeel is de naam van een Schengen visum: ‘Visum Kort Verblijf type C’. maar de term ‘Schengenvisum’ of ‘Schengenvisa’ is wat gemakkelijker. Het belangrijkste voordeel van een Schengen visum is dat deze toegang geeft tot 26 Europese landen.

Sluit hier een OOM reisverzekering voor Schengen af

Wanneer je familie, vrienden of een partner uit het buitenland laat overkomen, dan dient er een Schengen visum worden aangevraagd op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet kunnen aantonen dat er ook een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan de Schengenvoorwaarden. Het bewijs hiervan – de polis – moet men tonen op de ambassade tijdens de visumaanvraag of wanneer het visum wordt opgehaald.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een OOM reisverzekering voor Schengen afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). Een medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengen voorwaarden heb je al vanaf € 1,60 per persoon per dag. De medische reisverzekering is ook ter bescherming van de garantsteller.

Verzekering voor een Schengenvisum afsluiten

De OOM reisverzekering Schengen is geschikt voor:

 • voor buitenlandse personen die op (familie) bezoek naar Nederland komen;
 • ook voor personen ouder dan 70 jaar;
 • als je op vakantie of doorreis naar Nederland komt;
 • als je werkbezoek van buitenlandse relaties krijgt en deze mensen wil verzekeren tegen ziektekosten;
 • voor iedereen die een medische reisverzekering nodig heeft voor een aanvraag van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).

De kenmerken van de OOM reisverzekering Schengen zijn:

 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor een Schengenvisum.
 • Vergoeding voor hulpmiddelen na een ongeval (nieuw).
 • Premie vanaf € 1,60 per persoon per dag.
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Is ook af te sluiten als je al in Nederland bent.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.
 • Verzekerde periode maximaal 6 maanden aaneengesloten.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een Schengen reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Kan ik in Nederland een medische reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland

Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Wat gebeurt er als de visumaanvraag voor Nederland wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?

Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen, betalen wij de volledige premie terug.

Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?

Ja. Je ontvangt de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast.

Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aanpassen, geen enkel probleem.

Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?

Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?

Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze medische reisverzekering?

Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Heb je andere vragen over een OOM reisverzekering Schengen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739