vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

OOM visum verzekering voor Nederland: € 1,60 per dag

OOM visum verzekering voor Nederland

Een OOM visum reisverzekering voor Nederland is een medische verzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf. Die kan je hier afsluiten voor jouw buitenlandse gast/partner die naar Nederland komt en kost slechts € 1,60 per dag.

Medische kosten voor onverwachte spoedeisende hulp (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn dan voor € 500.000,- verzekerd Deze polis dient te worden afgesloten voor buitenlandse gasten en overlegd worden op de Nederlandse ambassade of bij de externe dienstverlener zoals VFS Global bij het aanvragen van een Schengenvisum voor Nederland.

Wanneer buitenlanders van buiten de EU, Nederland of andere 25 Schengenlanden willen bezoeken geldt er vaak een visumplicht. Om een Schengenvisum kort verblijf te kunnen aanvragen moet de buitenlandse bezoeker kunnen aantonen dat er een verzekering voor medische kosten en repatriëring is afgesloten. Deze visum verzekering voor Nederland kan je hier afsluiten en heb je al vanaf € 1,60 per dag. Wij bieden de OOM Schengen-visitor verzekering aan. Dat is een visum verzekering die voldoet aan alle eisen van de EU voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf.

Wat is een visum voor Nederland ?

Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt meestal afgegeven door de ambassade of het consulaat van het land waar de reiziger naartoe gaat. De afgifte van een visum is aan regels gebonden. Er zijn ook verschillende visa, de afgifte wordt bepaald door het doel van de reis. Een Schengen visum is feitelijk niets meer dan een sticker in het paspoort van de buitenlandse reiziger die Nederland of andere Schengenlanden bezoekt. Formeel is de naam van een Schengen visum: ‘Visum Kort Verblijf type C’. maar de term ‘Schengenvisum’ of ‘Schengenvisa’ is wat gemakkelijker. Het belangrijkste voordeel van een Schengen visum is dat deze toegang geeft tot 26 Europese landen.

Wat is visum verzekering?

In EU-verband is besloten om een verplichte medische verzekering in te stellen als voorwaarde voor het verstrekken van een visum Kort Verblijf (Schengenvisum). Daarom moet bij de aanvraag voor een visum de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische verzekering is afgesloten. Dat kan door een kopie of de originele polis te tonen. De Schengen verzekering moet aan de volgende EU voorwaarden voldoen:

 • De geldigheid van de verzekering dient gelijk te zijn aan de totale visumperiode.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (minimaal Europadekking).
 • De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en spoedeisende medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Sluit hier een OOM visum verzekering voor Nederland af

Wanneer je familie, vrienden of een partner uit het buitenland laat overkomen, dan dient er een Schengen visum worden aangevraagd op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet kunnen aantonen dat er ook een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan de Schengenvoorwaarden. Het bewijs hiervan – de polis – moet men tonen op de ambassade tijdens de visumaanvraag of wanneer het visum wordt opgehaald. Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een Schengen visum verzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag. Een medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengenvoorwaarden heb je al vanaf € 1,60 per persoon per dag. De medische reisverzekering is ook ter bescherming van de garantsteller.

OOM Verzekering voor visum afsluiten

Je kunt hier eenvoudig zelf de premie berekenen en een verzekering voor een Schengenvisum afsluiten voor een visum. De OOM visum verzekering is geschikt voor:

 • voor buitenlandse personen die op (familie) bezoek naar Nederland komen;
 • ook voor personen ouder dan 70 jaar;
 • als je op vakantie of doorreis naar Nederland komt;
 • als je werkbezoek van buitenlandse relaties krijgt en deze mensen wil verzekeren tegen ziektekosten;
 • voor iedereen die een medische reisverzekering nodig heeft voor een aanvraag van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).

De kenmerken van de OOM visum verzekering zijn:

 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor een Schengenvisum.
 • Vergoeding voor hulpmiddelen na een ongeval (nieuw).
 • Premie vanaf € 1,60 per persoon per dag.
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Is ook af te sluiten als je al in Nederland bent.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.
 • Verzekerde periode maximaal 6 maanden aaneengesloten.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een OOM visum verzekering voor Nederland (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een OOM visum verzekering voor Nederland

Een OOM visum verzekering voor Nederland is een medische verzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf. Die kan je hier afsluiten voor jouw buitenlandse gast/partner die naar Nederland komt.

Wat kost een verzekering voor een visum?

Een visum verzekering die voldoet aan alle EU Schengenvoorwaarden heb je al vanaf € 1,60 per persoon per dag. Medische kosten voor onverwachte spoedeisende hulp (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn dan voor € 500.000,- verzekerd.

Wat zijn de eisen aan de visum verzekering?

– De verzekering moet ingaan op de dag dat de vreemdeling in Nederland aankomt en gelden tot en met de dag dat hij/zij het Schengengebied verlaat.
– De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.
– De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten, spoedeisende medische kosten.
– De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Mag de medische reisverzekering in Nederland worden afgesloten?

Jazeker, dat adviseren wij ook. Buitenlandse verzekeraars, kunnen minder betrouwbaar zijn. De medische reisverzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde.

Wat zijn de voordelen van de medische reisverzekering voor Schengen?

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√  Wordt geaccepteerd op alle ambassades, consulaten en VFS Global.
√  Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√  VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.

Kan ik een visum verzekering voor Nederland wijzigen of annuleren?

Wanneer de verzekering nog niet is ingegaan, kan je polis wijzigen, bijvoorbeeld de ingangsdatum of einddatum. Wanneer de polis is ingegaan kan je deze niet meer wijzigen.

Wat als de aanvraag voor een visum wordt afgewezen?

Indien een visum wordt geweigerd, dan is een kopie van de afwijzing voldoende om de visum verzekering te annuleren. In dat geval ontvang je de premie terug.

Ik wil met mijn buitenlandse gast ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?

Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. Je bent echter niet verzekerd in het land van herkomst.

Vragen?

Heb je andere vragen over een OOM visum verzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739